Barca hrala v nedeľu vôbec prvýkrát v jej histórii s jediným Španielom v základnej jedenástke. Zvyšných 10 futbalistov bolo cudzincov, v zostave celkovo bola zas iba trojica odchovancov. V druhom polčase sa potom pridali Jordi Alba a Andrés Iniesta.

Oddych dostali ľavý bek i stredný záložník, už budúci víkend čaká Kataláncov preťažký duel s Atléticom de Madrid. Kvôli kartám proti Leganés hrať nemohol Sergio Busquets, pre istotu zas oddychoval Gerard Piqué, ktorý je od kartového trestu vzdialený už iba jedno žlté upozornenie.

TIP | V kom vidí Iniesta svojho nástupcu?

Po minulé roky sme boli zvyknutí na to, že mala Barcy takmer vždy v stretnutiach aspoň 5 či 6-násobné zastúpenie hráčov, ktorí si prešli akadémiou. V once de gala to bola vždy aspoň pätica, v oddychovejších zápasoch zas dostávali priestor náhradníci, ktorí boli vo väčšine práve odchovanci klubu.

Proti PSG hralo 6 mužov z La Masie, z čoho bola hneď pätica Španielov. Aká-taká harmónia v zostave sa tak udržala. Zaujímavým faktom však zostáva to, že v La Lige badať trend, ktorý spočíva v ubúdaní domácich hráčov v zostavách gigantov. Pred dvoma sezónami nastúpil Real proti Betisu s jediným Španielom v zostave (Sergio Ramos) a zároveň bez odchovanca. Túto sezónu to ešte viac vyšperkovala Sampaoliho Sevilla, ktorá nastúpila proti Eibaru s jedenástimi cudzincami v základnej zostave.

zdroj: mundodeportivo.com
foto: mundodeportivo.com

tunno

0
2017-02-21 13:06:02

S fleku by som ho predal. potrebujeme lepších hráčov

tunno

-4
2017-02-21 13:06:24

to malo byť k článku k robertovi

MSN91011

9
2017-02-21 14:57:44

Podľa mám hraje v LA Masii a v FC Barcelona B dosť kvalitných hráčov ale je problém že nedostávajú priestor. To že ich tréner zoberem na tréning to im nestačí

BarcaFan4502

8
2017-02-21 15:57:06

je lepsie ked vychovame hracov ako ked mame minut nehorazne sumy za polená ako je gomes,pochybujem ze v la masii a v FCB B hraju hraci ktori nemaju na to aby si zahrali za barcelonske acko

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.