Máme tu ďalší deň a to znamená ďalší nával domnienok, špekulácií, bulváru a podobných mediálnych káuz, ktoré nám denníky každý deň podhadzujú ako psovi kosť v domnení, že možno trafia do čierneho a budú prví, ktorí prídu s nejakou bombou. Prinášame vám teda súhrn toho najlepšieho, čo vyprodukovali denníky k dnešnému dňu.

1. Kyle Walker

Začnime teda s jednou chuťovkou z dielne anglického plátku The Sun. Barcelona viditeľne potrebuje oživiť pravý kraj obrany a vedenie sa už zameralo na hráča, ktorý by mohol spĺňať parametre stať sa ťahúňom na pozícii pravého beka.

Je ním anglický zadák Kyle Walker obliekajúci farby londýnskeho Tottenhamu. Túto dilemu spustilo vážne zanenie Aleixa Vidala, ktoré ho vyradí do konca sezóny a Katalánci teda poškuľujú po konkurencii pre rýchlonohého Španiela, aby sa ďalšiu sezónu nenudil.

Sergi Roberto je údajne už unavený z hrania na pravom bekovi a to otvára dvere práve pre Walkera, ktorý by túto pozíciu určite s prehľadom zvládol. Problémom môže byť cena, keďže Tottenham v lete odmietol ponuky v hodnote 60 miliónov eur od oboch manchesterských klubov.

2. Isco Alarcón

O Iscovi sa tu toho popísalo už dosť a najnovšie špekulácie o ňom naberajú na obrátkach. Po tom, čo v Zidaneovom systéme neustále vysedáva na lavičke, sa teraz vyjadril, že ešte nevie, aká bude jeho budúcnosť a odmietol potvrdiť svoje zotrvanie na Santiago Bernabéu.

Osobný "pokec" s hráčom mal už aj veľký Fiorentino Peréz, ktorý chcel vedieť, čo stojí za jeho nespokojnosťou. Šéf Realu Madrid sa totiž domnieva, že za hráčovou vrtkavosťou je práve Barça (kto iný) a dôrazne ho upozornil, že by mal svoj postoj prehodnotiť. Peréz navyše vie, že Barcelone sa Isco stále pozdával a že hráč je už od mala fanúšik Barcelony.

Svoje k tomu povedal už aj Jordi Alba, ktorý by uvítal Isca v drese blaugrana: Všetci dobrí hráči sú vítaní. Poznáme sa už od čias nášho pôsobenia vo Valencií a veľmi si ho vážim, no musíme sa sústrediť na hráčov, ktorých máme k dispozícii."

Isco však púta pozornosť aj v Taliansku a Anglicku a teda cena zaňho určite nebude nízka. Jeho zmluva s los blancos vyprší v júni 2018.

3. Juanfran Moreno

Poďme nohami opäť na zem. Barcelona potrebuje posilniť do záverečných sezónnych bojov pravý kraj obrany a najreálnejšia možnosť je práve zadák Deportiva La Coruña. Vedenie Barçy požiadalo španielsku federáciu, či by nemohlo podpísať pravého obrancu z domácej súťaže po tom, čo sa zranil Aleix Vidal.

A všetky prsty ukazujú na Juanfrana Morena, ktorý je v španielskom klube na hosťovaní z anglického Watfordu. Vedenie The Hornets však s hráčom už nepočíta a uvítalo by jeho prestup do metropole Katalánska za účelom vytrieskania si nejakej peknej prestupovej sumičky.

Opačný názor na odchod bývalého hráča Realu Madrid má však jeho spoluhráč Luisinho: Juanfran by by nemal odísť, bola by to znateľná strata. Nemalo by to byť vôbec dovolené, prestupové okno je uzavreté. Sám Juanfran nevie o ničom konrétnom, je tu šťastný. Už stihol odmietnuť aj iné ponuky. Je to pre nás dôležitý hráč, prežíva dobrú sezónu. Ak by mal odísť, snáď to bude pre jeho dobro, no vieme, že jeho odchod by bol veľká strata, lebo je dôležitý člen nášho tímu."

Cieľom číslo 1 však na letné prestupové obdobie ostáva Héctor Bellerín, no Juanfrana môže Barcelona podpísať okamžite. Po tom, čo Real Madrid v dohrávke zakopol vo Valencii, Barcelona zintenzívnila svoj hon na pravého obrancu, čo by mohlo znamenať príchod či už Juanfrana, alebo Rosalesa z Málagy. Ak by sa Kataláncom podarilo v nedeľu vyhrať v Madride, dostali by sa späť do boja o španielsky primát.

Sám Juanfran by sa podľa špekulácii nebránil prestupu do Barcelony, aj keď teraz sa sústreďuje len na Deportivo: Leganés, Leganés, Leganés... To jediné, na čo myslím, je nasledujúci zápas a to, aby som pomohol svojmu tímu dosiahnuť víťazstvo, ktoré by bolo naše prvé vonku a príbližilo nás ku zotrvaniu v súťaži."

To, kto posilní káder Luisa Enriqueho je zatiaľ len vo hviezdach, no musíme veriť manažmentu Barçy, že nakoniec vyberie hráča, ktorý bude písať vo farbách blaugrana históriu.

zdroj: sport.es, marca
foto: stadiosport, 101greatgoals, lockerdome, zimbio, dreamteam, eatsleepsport

Daniel9

33
2017-02-23 18:10:37

Isco sa mi pozdáva no keby prichádzal z iného klubu :(

Daavid

26
2017-02-23 18:31:05

No Isco by bol super. Ak by on naozaj chcel do Barcelony, tak by to mohlo klapnúť.

emiliano

14
2017-02-23 18:46:34

Išlo áno-má techniku,kľučku,tvorivosť.

sid1

7
2017-02-23 19:46:59

Ano to vsetko ma, lenze prave v tom sa niekedy utapa

emiliano

13
2017-02-23 18:50:50

Inak ten Walker,to je borec dozadu i dopredu,silný telesne,rýchly a sebavedomý, nevynechá súboj,neuhne a nik ho neodtlačí.

BarcaFan4502

1
2017-02-23 22:11:47

Walker/ bellerin a isco a problem by mal byt porieseny

Dr-QQ

1
2017-02-24 07:50:22

Rosales z Málagy tiež nie je zlý.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.