Už v nedeľu čaká na všetkých fanúšikov dobrého futbalu obrovská lahôdka najvyššej španielskej ligy, atraktívny súboj medzi Simeoneho Atléticom Madrid a katalánskym družstvom z Barçy. V zápase budeme zrejme len ťažko hľadať pri aktuálnej forme hostí favorita, no fakt je, že Blaugranas na štadióne Vicenteho Calderóna hrajú veľmi dobre.

14. februára 2010 po kvalitnom výkone dokázalo Atlético Madrid na svojom vlastnom štadióne zdolať Barcu 2-1. V tom čase sa podarilo Los Colchoneros zaznamenať tretiu výhru proti Kataláncom v rade, keď sa gólovo presadili Forlán a Simao. Za Azulgranas sa pritom do streleckej listiny zapísal Zlatan Ibrahimović.

Zdalo sa, že Atlético na svojho rivala našlo konečne recept, no mužstvo Pepa Guardiolu dokázalo reagovať. Od spomínaného stretnutia Barcelona na štadióne Vicenteho Calderóna neprehrala, a to ani raz z posledných šiestich duelov. Pripísala si päť víťazstiev a jednu remízu.

Najlegendárnejšia séria siedmich duelov bez prehry, ktorú Barca proti Madridčanom zaznamenala, sa odohrala ešte pred niekoľkými dekádami v rozmedzí sezón 1965/66 a 1970/01, hoci paradoxne prvý zápas spomínanej etapy sa odohral ešte na štadióne Metropolitano. Bývalý svätostánok Atlética následne nahradil práve Calderón, ktorý naopak zanikne v tejto sezóne.

TIP | Zápas Barcy na Vicente Calderón povedie Mateu Lahoz

V uplynulých šietich zápasoch, ktoré síce Katalánci neprehrali, sme boli svedkami mimoriadne kvalitných súbojov. Všetky triumfy Blaugranas sa zrodili po tesných výsledkoch, obľúbený sa stal najmä rezultát 1-2, pričom katom Madridu sa stal Leo Messi. Hviezdny argentínsky útočník Rojiblancos skóroval hneď v štyroch stretnutiach.

Zdroj: marca.com
Foto: archív, marca.com

BarcaFan4502

10
2017-02-25 09:30:29

hlavne treba hrat inak ako s leganes

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.