Viaceré španielske i svetové periodiká sa zhodujú v tom, že zajtrajší zápas na Vicente Calderón môže z časti rozhodnúť o titule. Ak Barca v tomto dueli prehrá a Real triumfuje večer nad Villarrealom, bude to už naozaj pekelne zložité. Naopak, ak si Katalánci odnesú z Madridu 3 body, budú konečne na koni oni.

V poslednom zápase týchto dvoch mužstiev sme videli remízu 1-1 a ňou potvrdený postup blaugranas do finále Copa del Rey. Extrémne dôležitý upokojujúci gól vsietil v 43. minúte Luis Suárez. Gameiro ešte síce stav skorigoval, no rojiblancos to už nebolo nič platné.


FC Barcelona

Barcelončania prichádzajú do rozhodujúcej fázy sezóny. Kto vie, či má pre nich Liga majstrov túto sezónu ešte budúcnosť, dôležité tak bude využiť iskierku nádeje, ktorú ponúkla Valencia porazením lídra z Madridu.

V FCB nie je momentálne všetko ideálne. Tím trápia nevyrovnané výkony, najmä však problémy v zálohe. Práve zajtrajšok bude finálnym testom tejto sezóny, keď totiž blaugrana uspejú, tak majú nádej na včasné spamätanie sa.

Niečo málo zo štatistík. Atléti Diega Simeoneho ešte Barcu v lige neporazili. Okrem Kataláncov sú Simeonem neporazení už iba Alavés. Posledných 13 zápasov Barcelona s Atléticom neprehrala a v lige majú vo výjazdoch v La Lige priemer 3.2 gólu na zápas.

Luis Enrique nebude môcť rátať s Vidalom, Mascheranom a napokon ani s Ardom Turanom. 18-členná nominácia tak ráta so všetkým hráčmi áčka okrem Masipa. Ani jeden z chýbajúcich futbalistov nie je úplne kľúčový, no za ideálnych okolností by si pravdepodobne mohli niektorí z nich aj zahrať.

Do brány s ter Stegenom, stopérska dvojica Piqué-Umtiti, na krajoch Alba a Sergi Roberto. Zloženie zálohy je otázne, do útoku pôjde Leo Messi, ktorý mimochodom zväčša proti Atlétom exceluje.

Predpokladaná zostava: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba, Busquets, Rakitič, Iniesta, Messi, Suárez, Neymar

Atlético de Madrid

Atléti sa momentálne nachádzajú v lepšej forme ako Barca. Zlý začiatok sezóny však pre tím z Madridu znamená, že sa momentálne nachádzajú iba na štvrtej pozícii v lige a je otázne, či ešte môžu ašpirovať na titul.

Zverenci Diega Simeoneho hrajú zápas od zápasu lepšie, v Copa del Rey sa im však na Barcu vyzrieť nepodarilo a vďaka tesným výsledkom sa s pohárom rozlúčili. Revanš ale majú v rukách.

Aj Atléti majú zaujímavé štatistiky. Proti Barcelone čaká na Simeoneho jeho 300. zápas na lavičke los colchoneros, no a ten bude mať k dispozícii určite aj Anotinea Griezmanna, ktorý dal v posledných dvoch zápasoch na Vicente Calderón Barcelone 3 góly.

Atléti nebudú môcť rátať s Augustom Fernándezom a ani s Juanfranom, to na isto. Otázny je tiež štart Tiaga, no i v jeho prípade to vyzerá skôr negatívne.

Do brány pôjde takmer určite Moyá, v obrane snáď uvidíme Godína i Gimenéza. Je otázne, čo Simeone na Barcu vymyslí, no je pravdepodobné, že si do zostavy nájdu cestu aj hráči ako Gameiro, Carrasco, Saúl, Koke či Griezmann.

Predpokladaná zostava: Moyá, Vrslaljko, Godín, Gimenéz, Filipe Luís, Koke, Saúl, Gabi, Carrasco, Griezmann, Gameiro

Info pre tipérov

barca888

2
2017-02-26 07:42:55

Máte tam 2x Carrasca:-)

Taylor

2
2017-02-26 10:27:01

Opravené, dik!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.