Po tom, čo nám Valentím nevyšiel, prichádza s pokusom o reparát Medzinárodný deň žien. V zajtrajšom stretnutí sa predstavia zverenci Luisa Enriqueho v odvetnom dueli semifinálového dvojzápasu proti Paris Saint-Germain, keď na Kataláncov čaká navonok neuskutočniteľná misia.

V prvom stretnutí osemfinále Barca hanebne podľahla Blaugranas po katastrofálnom výsledku 4-0, hoci fakt je, že proti Parížanom si vôbec nevedie až tak zle. Pokiaľ vynecháme skrat spred niekoľkých týždňov, v uplynulých štyroch súbojoch Barcelona zvíťazila nad PSG hneď trikrát.

Družstvo z metropoly Francúzska dokázalo vo svojej histórii vyradiť Azulgranas iba raz. K historickému dvojzápasu prišlo vo štvrťfinále Ligy majstrov sezóny 1994/95, aby tie nasledujúce Barca v ročníkoch 2012/13 a 2014/15 na druhej strane zvládla.

FC Barcelona

Barca si prechádza turbulentným obdobím. Štrnásteho februára absolútne nezvládla v Parku princov stretnutie s domácim PSG, no nasledujúce štyri stretnutia dokázala vyhrať. Po nie úplne presvedčivom výkone a triumfe nad Leganés, navyše zaknihovala tri dôležité víťazstvá pre jej mentálnu pohodu. Luchov tím zdolal Atlético de Madrid 1-2, Sporting de Gijón 6-1 a následne v domácom prostredí aj Celtu Vigo, taktiež jednoznačne, 5-0.

Najhorúcejšou novinkou je skutočnosť, že Luis Enrique Barcelonu v nasledujúcej sezóne trénovať nebude. Astúrijský manažér to fanúšikom oznámil na tlačovej konferencii po zápase s Gijónom, aby tak následne svetové periodiká začali horlivo špekulovať o jeho nástupcovi. Najčastejšie sa spomínajú mená Ronalda Koemana z Evertonu, Jorgeho Sampaoliho zo Seville a Ernesteho Valverdeho, ktorý koučuje Bilbao. Médiá však už prišli i s Unzuém, súčasným Luchovým asistentom, trénerom Juventusu Allegrim a mnohými ďalšími.

I napriek tomu, že Katalánci sú už jednou nohou z Champions League vyradení, miestna tlač nepíše o ničom inom, ako tzv. akcii remontada. Barca chce nepriaznivý stav z nedávneho duelu zvrátiť a ukázať tak, že je právom považovaná za jedno z najlepších družstiev celej histórie.

Čo sa týka absencií, Luisovi Enriquemu bude, samozrejme, chýbať Aleix Vidal, ktorého trápi dlhodobé zranenie. Krajný obranca si nezahrá do konca sezóny, pokiaľ však vynecháme bývalého hráča Seville, Lucho by mal mať k dispozícii prakticky celý svoj káder.

Predpokladaná zostava: Ter Stegen - Piqué, Umtiti, Mascherano - Alba, Busquets, Rakitić, Iniesta - Neymar, Suárez, Messi.

Paris Saint-Germain

Fanúšikovia úradujúceho francúzskeho šampióna boli v lete zmenou manažéra nadšení. Klub opustil Laurent Blanc, kvalitný kouč, ktorému sa však darilo iba na domácej scéne, neschopný preraziť medzi európskou elitou. Na druhej strane zo Seville zavítal do klubu Unai Emery, víťaz troch Európskych líg z jej troch uplynulých ročníkov. Do Paríža zavítal majster pohárových súťaží.

Všetko si ale žiada svoju daň a kormidelník, ktorému vyhovuje systém vyraďovania a výsledkového kalkulovania, má zároveň nedostatky v ligových súťažiach. Emerymu aklimatizácia v novom pôsobisku chvíľu trvala, a tak PSG postrácalo v prvých kolách veľké množstvo bodov, čo sa postaralo o nečakané zdramatizovanie tejto edície Ligue 1. Pokiaľ k problémom favorita prirátame i famózne znovuzrodenie Monaka a prekvapenie Lille, vo výsledok rezultuje zamotaný boj o titul s tromi tímami s veľkým počtom bodov. Na čele je aktuálne Monako so šesťdesiatimi piatimi bodmi, kým PSG a Lille majú o tri body menej. Pod veľkou trojkou sa však robí obrovská priepasť, štvrté Nice totiž stráca na vrchol už pätnásť bodov.

Les Parisiens sa mali proti Blaugranas pôvodne zaobísť bez väčšiny svojich opôr, no aktuálne to vyzerá tak, že do Barcelony pricestujú v prvej sile. Hoci Emery zatiaľ nevie, či budú stopercentne fit, rozhodol sa nominovať všetkých dvadsiatich troch hráčov svojho kádra vrátane Di Máriu, Mottu a Rabiota. Piatich zverencov ale bude musieť ešte z výberu vyradiť.

Predpokladaná zostava: Trapp - Aurier, Silva, Kimpembe, Kurzawa - Verratti, Krychowiak, Pastore - Lucas, Cavani, Pastore.

Info pre tipérov

Info o zápase

Dátum: Camp Nou, Barcelona

Čas: 20:45

Miesto: Camp Nou, Barcelona

Prenos: Jednotka

Zdroj: forcabarca.sk
Foto: archív

Federer

0
2017-03-08 17:41:39

2x patore za PSG ? Má brata ?

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.