Vášne po stredajšom zápase Paríža na štadióne Camp Nou ešte stále neutíchli. Mnohí píšu či hovoria o fraške, tlačení Barcy rozhodcami, no aj o iných nezmysloch. Našťastie stále rezonuje najmä to, že Barcelona prepísala históriu. Ešte nikto nedokázal zvrátiť vo vyraďovacej časti tak nepriaznivý výsledok ako blaugranas.

S odstupom času prichádza aj sľúbená analýza stretnutia, ktorá ale nebude taktická. Nebudeme si všímať všetky veľké šance či góly, poprípade to, ako si hráči menili pozície a čo pre mužstvo vykonali. Sústredíme sa na kľúčové situácie, ktoré možno považovať zároveň za sporné. Celý zápas som si znova pozrel s tým, že som si situácie spomaľoval, všímal som si pri tom pozície futbalistov a napríklad aj to, koľko sa po zemi váľali a ľutovali. Poďme sa teda na to spoločne pozrieť. Minútu po minúte.

2' Sľubný začiatok Kataláncov. Neľahká situácia Neymara, hrá medzi viacerými protihráčmi, Verratti sa ho snaží skopnúť, no padá. Nepíska sa, Ney okamžite vstáva.

7' Názorná ukážka toho, prečo rozhodca nastavil v jednom i druhom polčase tak veľkú porciu minút. Vhadzujúci hráč PSG má do hry loptu vrátiť, od rohovej šestnástky spraví takmer presne 16 metrov a loptu vhodí až potom. I takto sa Parížania snažili vysporiadať s vysokým pressingom.

8' Jasná ruka po Neymarovej akcii v šestnástke PSG, rozhodca nepíska.

11' Rovnako evidentná situácia na opačnej strane, tentoraz má ruku Mascherano. Pri oboch situáciách nemôžeme pri hráčoch vidieť úmysel. Fifty fifty.


12' Rozhodca nariadil roh pre PSG. Hráčom súpera trvá rozohranie takmer presne minútu. O necelú minútu ďalší, toho exekúcia trvá už iba 35 sekúnd.

13' Rozhodca ukazuje, že sa hviezd Barcy nebojí. Chlapský súboj Rabiota so Suárezom, Luisito padá a pýta si faul, no pri páde fauluje on. Lopta pre PSG.

14' Škaredý faul na Lea, hráči Unaia Emeryho sú nervózni, no nevedno prečo. Exekúcia sa kvôli potýčkam poriadne natiahne.

23' Hlúpa žltá pre Piquého, Cavani dostal zabrať. Dôležitý moment pre inú situáciu neskôr.

25' Kurzawa si zgustol na Rafinhovi. Španielsky i britský komentátor sa zhodujú v tom, že sa malo žltiť. PSG sa zaťahuje do ulity.

27' Lopta po priamom kope tancuje na rukách Cavaniho a Kurzawu. Od Cavaniho ruky sa odrazí na Kurzawovu hlavu, z ktorej lopta opäť nekontrolovateľne padá na jeho ruku. Nepíska sa.

29' Meunier si v zápase koledoval. Neymar pár metrov od šestnástky v krajnej časti ihriska rýchlo mení smer a Meunier nestíha reagovať. Faul.

34' Iniesta chce vysunúť Neymara, no lopta je pridlhá. Meunierovi však Neymar znova uchádza a ten si loptu vôbec nevšíma a mierne Brazílčana zatiahne. Na štandardku stále málo, no obranca riskuje.

42' Piqué napokon fauluje Cavaniho, i keď to bol faul sporný, porovnateľný s maličkým kontaktom Meuniera v šestnástke. Útočník okamžite vystrelil na nohy a pýta si druhú žltú pre Gerarda. Rozhodca to nemieni tolerovať a Cavani vidí žltú kartu za vehementné protesty.

45' Draxler si nabieha do Umtitiho a padá. Šikovný krídelník využíva stratu rovnováhy súpera a pýta si faul. Podobná situácia ako tá, po ktorej neskôr rozhodca tiež píska, no rovno penaltu. Rovnaký meter.

48' Silva dáva ruku na protihráčovo rameno a ten padá. Rozhodca píska a dohovára Silvovi. Arbiter od začiatku netoleruje ani najmenšie pridržanie súpera.

48' Meunier nešikovne padá, Neymar to využíva a po dohovore asistenta rozhodcu sa píska penalta. Nech sa nikto nehnevá, no dá sa o nej vôbec pochybovať? Neymar nabieha vo veľkej rýchlosti, obranca mu pádom prekrížil cestu.


54' Neymar už cíti, že jeho strážca nie je v pohode. Opäť na sekundu ruka na jeho tele a pád. Tentoraz to Neymar škaredo prifilmoval.

64' V hlavnej úlohe opäť Brazílčan. Tentoraz škaredo opláca v šestnástke súpera. Vidí kartu.

66' Nechýba veľa a striedajúci Arda dáva takmer okamžite po svojom príchode gól, z čiary vykopáva Marquinhos.

67' Luisito dostáva za nepekné filmovanie žltú kartu. Oprávnene!

72' Karma je zdarma. Marquinhos vidí vo vlastnej šestnástke problém, zmätok, cíti na sebe ruku Suáreza a okamžite padá. Fanúšikov za bránou ide roztrhnúť od nervov. Rozhodca sa drží svojho metra.

73' Ohlušujúcim spôsobom znie štadiónom hymna Barcy. Hráči hrajú i naďalej veľmi riskantne, a to, čo chceli produkovať od začiatku.

77' Po centri do šestnástky sa ocitá medzi viacerými obrancami súpera Piqué. Thiago Silva, niekoľko metrov od epicentra, po pískaní padá na zem a minútu sa nehrá. Nevedno prečo, no keď ho rozhodca vykáže z ihriska pre ošetrenie, tak sa dáva dokopy.

79' Di María reklamuje ruku Piquého v šestnástke. O tej nemôže byť ani reč. Najprv smeruje lopta do boku, potom tesne míňa druhú ruku. Rozhodca mal opäť dobrý zrak.

81' Obyčajné vhadzovanie PSG, ktoré trvá 30 sekúnd. Rozhodca si to ale všíma.

84' Kurzawa skosí Busiho, píska sa faul, no rozhodca žltú opäť neťahá. Hráči Barcy naozaj nechápu, prečo.

85' Obrovská šanca Di Maríu, krásne ho vysunul Verratti. Bol to faul? Pravdepodobne tak ako iné situácie predtým. Osobne si myslím, že tam kontakt bol. Spackal to však Di María.


87' Verratti je skvelý futbalista, no má problémy s výškou Busquetsa. Opäť musí vytiahnuť zápasnícky chmat, pričom sa píska ďalší faul tohto Taliana.

89' Ak viete, že to príde v tento moment, sústreďte sa a sledujte. Na prvý pohľad vidieť kontakt, no polemika sa chápe, rovnako sa totiž mohla pískať penalta aj pre Di Maríu. Kontakt ale poprieť nemožno. Ďalší dôkaz nájdete tu. Krásne spomalené, kontakt jasný!


93' Aurier skáče na Suárezov chrbát, ten ochotne padá, faul sa nepíska.

94' Opäť Aurier. PSG trochu nekoncentrovane poľavilo v rozostavení a Neymar mohol po faule na jeho osobu rýchlo rozohrať. Aurier však nešportovo odkopáva. Hráči PSG opäť zaparkujú autobus.

94' Verratti vidí konečne žltú kartu!

95' O minútu neskôr naloží ter Stegenovi, druhá žltá sa už nekoná, udeliť sa ale rozhodne mala. Barca trestá a Sergi Roberto rozhoduje osemfinále o pár sekúnd neskôr.

Čo k tomu dodať na záver? Snáď len to, že ak sa napíše A, malo by sa aj B. Po opätovnom vzhliadnutí treba skonštatovať niekoľko faktov. Ak sa sťažuješ na filmovanie súpera, tak nezdržuj pri každej možnej príležitosti. Ak ti prekáža, že Neymar padá, tak mu neodkopni loptu spred nosa vtedy, keď rozohráva priamy kop. Je to minimálne rovnako nešportové ako to, že hráči Barcy padali častejšie, než je to slušné. Každý si skúšal to svoje, PSG potrebovali ubrániť výsledok (po domácej výhre 4:0, dámy a páni) a Barca musela skórovať. Kto neskúsi, nezistí. Penalizácia pre rozhodcu po jednej spornej penalte? Nenechaj sa vysmiať, Marca! Naozaj o tom celom rozhodla jedna penalta? Ak je o tom niekto naozaj presvedčený, nech si pozrie zápas ešte raz. Barca PSG prevalcovala. Parížania mali šance, no odmietli ich, rovnako ako odmietli ukázať svoju futbalovosť. Tu by mala polemika končiť. Ak to chcete vidieť zhrnuté v jednom videu, nech sa páči.


A teraz už na úplný záver niekoľko postrehov ohľadom hráčov Barcy bez emócií:

  • Umtiti hral parádne. Vo vzduchu i po zemi

  • Rakitič ukázal, prečo musí v Barcelone zostať ešte veľa rokov

  • Neymar sa nevzdával do poslednej sekundy a zavelil k obratu

  • Iniesta bol v prvom dejstve nesmierne pracovitý

  • Rafinha zažíva veľmi dobré obdobie, jeho výbušnosť je pre tím uzitočná

  • Ten tlak hráčov Barcy ... miestami to bolo neuveriteľné!

  • Busi školil, ter Stegen podržal v momentoch, keď to bolo najviac treba

  • PSG hralo veľmi zle, miestami si nevedeli dať 3 prihrávky za sebou

zdroj: forcabarca.sk @taylor
foto: modtv.blogsport.cz
video: youtube.com

Mates19

16
2017-03-12 07:20:35

Podla mňa to bol dosť zložitý zápas na pískanie...Všetci pri tej druhej penalte sa pozerajú na Suarezov krk ale moment ktorý rozhodol že sa Suarez zvalí na zem bol ten keď Marquinhos sa dotkol kolenom jeho lýtka nebol to velký kontakt ale pri takej rýchlosti človeka rozhodí maličké dotknutie bolo video a z boku vidno lepšie čo to spravilo so Suarezovou nohou samozrejme je aj to že to prihral...

Mates19

16
2017-03-12 07:26:22

viac by ma ale zaujímalo prečo Meunier nedostal za celý zápas žltú kartu a to fauloval tuším 6x! Verratti to isté ten dostal žltú až v 94min...Ja osobne si ale myslím že po väčšine zápasu rozhodca menšie fauly pískal práve PSG a viac krát nás rozhodca zastavil a nenehal výhodu...

Mates19

7
2017-03-12 07:26:31

Faul na Rakitiča suarez by šiel sám na Thiaga Silvu následne by mohol íst sám na brankára rozhodca zastavil akciu viac krát to takto spravil...v osobných súbojoch pripískaval práve PSG...Darmo sa tu ide hodnotiť kolko a či boli sporné momenty...fakt je ten že PSG nemôže stratiť výsledok 4:0 keď nás herne totálne zničili... toto PSG ukázalo že si absolútne nezaslúži postúpiť ďalej Emery sa prepočítal hráči tiež posledných 10 minút to bolo jasné podcenenie situácie

Mates19

5
2017-03-12 07:26:54

*Neymar nie Suaréz

Mates19

7
2017-03-12 07:29:23

Nech mi nikto nevypráva o tom či nás rozhodca potiahol keď nás túto sezónu tolko krát poškodili...Nikdy nehladám výhovorku v rozhodcovi...keby to bol tak sporný zápas ako sa všade píše tak by sa ako sporný mal brať vtedy keby vyhralo PSG 1:0 a Suarez v 90 min nafilmuje takúto penaltu za stavu 0:0 a nie ked sme vyhrali 6:1 je to absolútne mimo...a nehajme to už tak polemika a reči budú vždy ja pevne verím že hráči zavrú hubu každému hejterovi na svete a vyhráme treble

Mates19

6
2017-03-12 07:33:06

a ešte som chcel dodať ja som absolútne zato aby sa pri dlhom ošetrovaní kopaní štandartných situácii a podobných veciach zastavil čas...len v prvých 20 minutach sa nehralo 5 minút!!! Čo by to zmenilo? Nebolo by žiadne zdržiavanie ja chápem že mužstvo chce udržať náskok ale preboha je choré aby už v 5 minúte zdržiavali veď to je skutočne na smiech a zároveň zaplakanie...viem že v budúcnosti sa konečne niečo takéto spraví ale momentálne je to skôr utopia...

Mates19

4
2017-03-12 07:34:21

treba zobrať stopky a pri každom dlhšom prerušení stopovať kolko sa vlastne (ne)hrá...

adriano

10
2017-03-12 07:55:03

Skvely clanok.Autor presne vystihol vsetko aj tie zdrziavania hracov psg to bolo ocividne.Ja som sa pytal aj na nazor rozhodcu kamarata ktym penaltam a ten jasne povedal prva neni ocom a druha tiez suarez bol pred marqinosom ten mu na rameno polozil laket a bol tam kontakt nohou.Tak rozhodca si vpohode obhaji svoje a je to vidiet aj spomalenych zaberoch.Ja stale ale nechapem ako mozu ludia rozoberat barcelonu. Keby tam je iny klub tak ani nesteknu.

adriano

8
2017-03-12 07:59:15

A este jedna vec faul na dimariu ten bol ale on skor podla toho videa vystrelil ale piskat sa mohlo tak ako po ruke jedbej aj druhej v prvom polcase proti psg.Poznam strasne vela ludi co nenavidia barcelonu ale toto co som sa napocuval vyplakavania za posledne tri dni to je moc...Jednoducho by tito ludia mali pochopit ze psg si to posralo samo a neni za tym rozhodca peniaze ani ufo...

Negan

-7
2017-03-12 08:51:01

K článku by som len doplnil, že v 85. min. Mascherano sám potvrdil, že to bol faul (čo ale AdM neospravedlňuje, takéto šance takýto hráč v takomto dôležitom zápase MUSÍ premieňať) a v 64. min. mal dostať Neymar redku (Isco mal podobný zákrok v EC - bol vylúčený, takisto Bale proti LP mal byť hneď vonku po okopávaní).

plcd

4
2017-03-12 09:08:34

Ako ovca opisuješ hlúposti ktoré ti vyhovujú.Prehral som si záznam údajného priznania Mascherana po španielsky s anglickými titulkami a bolo tam jasne"snáď tam bol dotyk". A spomaľ si záznam a uvidíš,že ak tam dotyk bol,tak prišiel po odkopnutí lopty.

ombre

1
2017-03-12 09:21:19

A to ze bol po odkopnuti lopty snáď nie je faul..??!

bruno1

3
2017-03-12 11:46:04

Nezda sa mi ze pri likvidacnych fauloch na Iniestu a Vidala si tu pisal ze to mal byt faul....

anko1963

0
2017-03-12 12:22:38

Ak by to tak malo byť, tak pri zahrávaní rohov, ked sa hráči držia, strkajú a pod. a rozhodca ich napomenie prípadne dá ŽK, mala by nasledovať penalta. V ivote som to nevidel.

123456

0
2017-03-12 21:52:08

Môj názor. Toľko krát nás rozhodcovia poškodili, že nám môžu aj niekedy pomôcť. Amen
Komu sa to nepáči ma vôbec nesere

bruno1

5
2017-03-12 11:47:45

Dick, Dick, Dick, stale tocis tie iste sracky dookola. Preco nepovies ze Meunier a Verrati mali mat cervenu? Si zakomplexovana madridska nula a svojimi prispevkami to den po dni potvrdzujes

ombre

-7
2017-03-12 09:19:28

Ja nechápem ako môžte niekto obhajovať druhu penaltu tym jemným dotykom, to by sa muselo pískať úplne všetko.. tam išlo v prvom rade o to jak sa chytal za krk, to koleno ho ani nezaujímalo. Nezabudnite takéto kontakty zohľadniť aj pri penaltách Realu...

Jhonys

1
2017-03-12 11:08:13

Já to obhajuju, tam nebyla žádná snaha obránce hrát míč.. a Real mě až tak nezajímá (dokonce jsem se jich i "zastal" během zápasu s ponorkou, kdy jsem nezohlednoval regulérnost gólů, ale tvrdil jsem, že ponorka si to prohrála sama, protože se po*rali a přestali hrát..) ;)

bruno1

5
2017-03-12 11:44:27

Ty si nevidel ako James strcil do Modrica a kopali ste penaltu? Alebo si uz naozaj 100% madridiot? :D

Zorrrro

2
2017-03-12 12:24:42

Na toto ale nikdo nezareaguje, sila....

bruno1

2
2017-03-12 13:14:05

Ani z toho nebola histeria v mediach. Kde bol vtedy borbely? Preco nekvikal ze James ma dostat zltu uz ked si oblecie dres?

ombre

-1
2017-03-12 15:38:45

Sme kopali penaltu?? Hm, no dobre.. :D povedz ty, ja zápasy Realu nekukám..

Radovan

4
2017-03-12 12:26:40

Marquinhos spravil v 72. minute to iste a tiez sa piskalo...a je uplne jedno za co sa suarez chyta :D to nieje ziadne meritko urcovania faulu :D prihral ten faul a na jeho mieste za tychto okolnosti by to tak spravil kazdy jeden hrac PSG

Nut_

3
2017-03-12 12:53:10

https://twitter.com/...

bruno1

4
2017-03-12 13:12:00

Krasny zaber. To ze Suarez trochu pridal divadielko este neznamena ze to nebol jasny faul.

abstinent

3
2017-03-12 11:20:26

psg sa porazili sami, keby hrali viac dopredu tak mozno by zapas vyzeral inak, neviem preco skoro vsetci picuju ze sme postupili s pomocou rozhodcu, ked real mal tolko spornych penalt az to mozne neni a to nikto neriesi

milos970

2
2017-03-12 11:22:57

Pretoze na oboch rovnake meritko neplatilo a nikdy ani platit nebude.

abstinent

2
2017-03-12 11:23:01

inak penalizovat by mali rozhodcov zo spanielskej ligy a nie aytekina,

bruno1

4
2017-03-12 11:49:41

Inak preco nikto nerozobera ten zakrok Meuniera na Neymara? Na zabere je jasne vidiet ze Meunier nema absolutne zaujem hrat loptu, dokonca ju ani nevidi, a jedine co robi je chyta rukami Neymara. Toto je faul na zltu a nie aby to rozhodca este pustil

Dr-QQ

0
2017-03-12 15:20:14

Len pár poznámok z môjho pohľadu:
1)Faul Meuniera v 34. minúte sa mal pískať ako penalta.
2)Chýba tu neodpískaný faul Verrattiho na Messiho v 58. minúte, keď ho stiahol za dres na hranici šestnástky.
3)Ruka Piquého sa mohla písknuť ako penalta.
4)Chýba tu 82.minúta, keď Arda nastrelil v 16-ke ruku Matuidiho, nedávali ani opakovačku, ani som nikde nevidel spomalený záber, tak som si nie istý, či mala byť penalta, či nie.
Inak dobrý rozbor, škoda, že každý bod nie je podložený videjkom.

bruno1

1
2017-03-12 15:22:10

A este zlty faul Verratiho na Busquetsa ked ho oboma rukami stiahol na zem ale zltu dostal Busquets

Dr-QQ

0
2017-03-12 15:35:41

Tak bolo tam toho ešte viac, ale ja som sa sústredil len na to najspornejšie dianie v 16-ke a na jej hranici.

Taylor

1
2017-03-12 15:26:21

Ten faul Verrattiho na Lea som si všimol veru aj ja neskôr až, keď som si to púšťal a už to bolo zverejnené. Ospravedlňujem sa. K 3), Piqué tam ruku ozaj nemal, viackrát som si to spomalil, našiel som rozličné videá a podobne. A ku štvorke sa priznám, že to mi tam uniklo. Videom všetko podložiť nejde, nemám také skilly strihačské a zabralo by to enormne veľa času. :)

Dr-QQ

0
2017-03-12 15:41:15

Taylor, pozri si opakovačku v čase 78:44-78:46 a v 78:45 jasne vidno ako mu lopta odhodila ruku a vtedy bol už v šestnástke, takže podľa mňa mala byť 11-ka.

BoixosNois

-1
2017-03-12 18:45:19

Nehledejme výmluvy, Suaréz jednoznačně filmoval a z pohledu objektivity by měl dostat velice vysoký trest. Minimálně za tu grotesku na zemi. Je třeba přiznat, že nám rozhodčí pomohl...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.