Luis Enrique bude už za niekoľko dní z časti minulosťou. Na lavičke Barcy končí, no určite na neho nezabudneme a spomínať sa naňho bude v dvoch rovinách – bol to tréner, ktorý pomohol Barcelonu postaviť na nohy, no zároveň je to i kouč, ktorému sa nepodarilo vo svojej poslednej sezóne promptne zareagovať na problémy v zostave.

Víťaziť sa ale nedá vždy. Lucho je výborný tréner, čo neraz preukázal, no s jeho odchodom prichádza do Barcy nová etapa. Po Guardiolovom odchode sa na lavičku posadil Tito Vilanova, no a nebyť jeho tragickej smrti, trénerom je možno dodnes. Už počas jeho choroby viedol mužstvo istý čas Jordi Roura, po ktorom to následne prebral Tata Martino. Za jeho pôsobenia Barcelona nepresvedčila, a tak prišiel typologicky opäť tréner, ktorý pripomína Guardiolu či Vilanovu. Luis Enrique naviazal na prácu svojich predchodcov a spočiatku veľmi úspešne. S (pravdepodobne) novým trénerom Valverdem príde niečo úplne iné – tvrdá taktická disciplína a snáď aj baskický bojovný duch.

Vo videu, ktoré pripravil oficiálny kanál klubu FC Barcelona, sa môžeme pozrieť na posledné chvíle Lucha v pozícii trénera Barcy. Síce máme ešte pred sebou finále Copa del Rey, no to už bude mimo Barcelony. Pozrite sa na skvelé zábery, ktoré sú spojené so stretnutím proti Eibaru.

zdroj: forcabarca.sk
foto: youtube.com
video: youtube.com/fcbarcelona

BarcaFan4502

14
2017-05-23 19:52:40

lucho mi poslednu sezonu pil krv s jeho striedaniami, s gomesom,....ale musim uznat ze sme zazili pod jeho vedenim skvele uspechy

Bramir

3
2017-05-23 20:21:54

mne zase neskutocne vytacalo ked striedal len 1x alebo 2x.

Tom10

4
2017-05-23 20:59:29

par krat nestriedal vobec. v tom nevidim žiadny problem. ved nikto nebol na lavičke

Pavlajs

15
2017-05-23 21:31:22

Tohohle chlapíka strašně respektuju. Až budu jednou vzpomínat a vzpomenu si na treble, hned mi vyskočí Lucho a Pep. Až budu vzpomínat na nejlepší obrat v historii CL, u kormidla byl Lucho! Za mě pan trenér. Ať už ho kroky zavedou kamkoliv, ať se mu daří, jak v osobním tak profesním životě.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.