Novým koučom FC Barcelona sa stal Ernesto Valverde, ktorý tak nahradil odchádzajúceho Luisa Enriqueho. Svoje k tomu, samozrejme, povedať chcel i popredný redaktor denníka SPORT Lluis Mascaró, ktorého názor vám tradične prinášame v slovenčine.

Novým trénerom Barcelony je Ernesto Valverde. Je verejným tajomstvom, že s ním Josep María Bartomeu hovoril predvčerom po predpokladanom stretnutí s ostatnými členmi direktívy. O predpokladanom stretnutí hovorím preto, lebo neverím tomu, že tak dôležité rozhodnutie uzrelo svetlo sveta za zopár hodín. Niektorí to možno len chceli zakryť takýmto absurdným tajnoskárstvom. Dosť ale tohto. To, čo je dôležité, je, že Ernesto Valverde je pripravený čeliť dvojitej výzve, ktorá na neho čaká. Gigantickej dvojitej výzve. Pomôcť Barcelone opäť sa vrátiť ku svojmu najlepšiemu futbalu a pomôcť jej vyhrať zase raz Ligu majstrov. Po neúspešnej sezóne, ktorá pre mužstvo znamenala iba zisk Copa del Rey, potrebuje Barcelona prirodzenú revolúciu, ktorá sa bude začínať na trénerskej stoličke. Pokračovať následne musí klubom, ktorý potrebuje väčšiu kvalitu a, predovšetkým, vyrovnanosť kádra. Viac hráčov, ktorí hrávajú v základnej jedenástke a menej tých, ktorí trávia čas výhradne na lavičke.

Valverde sa bude vo funkcii usilovať o dosiahnutie svojej vlastnej éry. Tí, ktorí ho poznajú, o ňom hovoria ako o diplomatovi. Priateľskom. S profilom veľmi podobným Luisovi Enriquemu. Mohlo by to byť zaujímavé. Nie však dostatočne. Valverde bude musieť na to, aby presadil svoj štýl, učiniť dôležité rozhodnutia. Jeho cieľom bude dovoliť tridentu viac než len zisk jedného pohára. S najlepším útokom na svete sa musí dostať - minimálne - do finále Ligy majstrov. A vyhrať La Ligu, a to predovšetkým preto, pretože Real nebol od Barcy lepší markantne. Valverde by mal využiť všetky zdroje, ktoré mu mužstvo ponúka, a následne aj tie, ktoré mu pridá Robert Fernández na to, aby spravil z Barcelony opäť najlepšie družstvo planéty. Keď sa mu to podarí, budeme vedieť, že bol správnou voľbou. Dovtedy mu však môžem ponúknuť len frázu veľa šťastia. Bude ho potrebovať.

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es

LaBrie

5
2017-06-02 10:18:22

Bohuzial je velky rozdiel nasa lavicka a lavicka Realu :(((

Mates19

5
2017-06-02 10:42:46

v čom? Ja si to nemyslím James v Reale tápe Morata asi znova zas lutuje návrat do Realu keď zvážime že v Juventuse hrával pravidelne...keď sa ím zraní v obrane Carvajal nedaj bože Marcelo nemajú náhradu...Majú ale jednu jedinú výhodu teda mali Zidane vedel a vie robiť s lavičkou čo sa o Luchovi povedať nedá za celé jeho pôsobenie

fantomas

10
2017-06-02 11:36:05

Nemajú náhradu? Nacho zaskakoval na všetkých pozíciách v defenzíve naozaj dobre, čo som bol osobne trochu prekvapený. Vpravo Danilo hrával tiež decentne, aj keď mal pár zápasov, v ktorých zlyhal.
Plus luxusní lavičkári ako Isco, Asensio, Kovačić, Morata, Varane, James. Všetko super hráči. Real má výbornú lavičku.

fantomas

9
2017-06-02 11:36:35

Barça išla do hráčov ako Gomés, Paco, Denis, ktorí konieckoncov nežiarili vo svojich kluboch tak, ako hráči Realu (Isco v Malage, James v Monacu+na MS, Asensio v Espanyole atď). U nás to bol skôr taký výstrel vyjde-nevyjde. Z niektorých sme si (fanúšikovia) umelo robili hviezdy.

LaBrie

1
2017-06-02 13:21:05

Aj tebou zmienovany Morata sa vzdy presadil. Dalej Isco, Kovacic, Asensio, James, Nacho, Vazquez. Snad ani jeden okrem Nacha pri nasadeni nesklamal.

Dr-QQ

5
2017-06-02 10:52:41

Čo musí Valverde docieliť:
1)Tesná a dôsledná obranná činnosť,
2)Obnovenie dôrazného presingu celého mužstva po strate lopty,
3)Príchod aspoň jedného špičkového záložníka,
4)Častejšia streľba spoza 16-ky,
5)Primäť Neymara k vyššej efektívnosti.
Ak sa mu toto podarí, tak sa o budúcu sezónu vôbec neobávam.

BarcaFan4502

0
2017-06-02 21:51:02

suhlasim s tebou a dufam ze ernesto nas nesklame

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.