Téma nového trénera FC Barcelona je nesmierne čerstvá a žije ňou, samozrejme, aj katalánska tlač. Svojím názorom prispel opäť i popredný redaktor denníka SPORT Lluis Mascaró, ktorého slová si na našej stránke prečítať môžete v slovenskom jazyku.

Ernesto Valverde pózoval pred veľkým odznakom Barcelony, ktorý zdobí kancelárie klubu. Bola to oficiálna fotografia. Vyzeral uvoľnene. Usmieval sa. Žartoval s novinármi. Celkovo pózoval niečo málo viac ako šesťdesiat sekúnd. Pre niekoho, kto je najradšej na druhej strane kamery, to je večnosť. Zvládol to však podivuhodne dobre. Tí, ktorí ho poznajú dobre (je ich menej, než tých, ktorí si to myslia), o ňom hovoria, že je to prívetivý človek, dobrý rečník a osoba, ktorá si je dobre vedomá toho, že médiá sú súčasťou jeho práce. S touto vlastnosťou to vyhral. Musíme však vidieť, ako zvláda náročné situácie. Tie prídu určite. Toto je totiž Barcelona. Luis Enrique novinárov neznášal. Dokonca už počas svojich hráčskych čias. Keď ako tréner musel absolvovať tlačové konferencie, bolo to preňho utrpenie.

Je pravdou, že na to, aby ste vykonávali prácu trénera Barcelony, milý byť k novinárom nemusíte. Istý dialóg ale fungovať musí, vzťah, ktorý stelesňuje to, čo reprezentuje klub. Chodiť pred novinárov s tvárou psa, pripravený zmeniť každú jednu otázku na vojnu, dobré nie je. Práve to robil Luis Enrique. A bola to chyba. Pri bitkách v rámci dialógov prichádzal o príliš veľa energie. Valverde sa podľa všetkého podobnej chyby nedopustí. Jeho vzťah s novinármi bude, naopak, jednoduchší. A prirodzenejší. S úsmevom je koniec koncov jednoduchšie všetko. Dokonca aj náročné okamihy. Skvelým príkladom toho je Zidane. Spôsob, akým pracuje so svojimi hráčmi v šatni a s novinármi v mediálnej miestnosti, je skvelý. A spokojný je každý. Dokonca i on.

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es, barcablaugranes.com

Radovan

6
2017-06-03 11:24:08

Nebolo enriqueho povinnostou odpovedat milo na hlupe/provokacne otazky, ale ani byt zbytocne neprijemny..ale ked uz nemal rad novinarov celu svoju karieru (zrejme na to nejaky dovod mal, ked vidime jak si clanky vymyslaju) tak sme nemohli ani nic ine cakat tieto tri sezony

Tom10

0
2017-06-03 11:54:31

Nevyzeralo to tak.

kopanakope

7
2017-06-03 11:58:42

Mascaro je prilis vztahovacny. Predsa, je to tiez novinar.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.