Piqué navštívil hodinu profesorky Elberse, keď strávil na jednej z najlepších univerzít na svete príjemný čas v kruhu inteligentných ľudí. Geri zožal, podobne ako predtým Bartomeu, nemalý úspech.

Prítomnosť Gerarda Piquého na bostonskom kurze biznisu, médií, športu a zábavy upevnil už predtým dobré vzťahy medzi klubom FC Barcelona a presížnou Harvardovou univerzitou. Stredný obranca Azulgranas včera úspešne absolvoval kurz, ktorého sa zúčastnili i ďalšie známe osobnosti ako basketbalista CJ McCollum, kapitán írskej rugbyovej reprezentácie Jamie Heaslip. hviezda NFL Rashean Nathis či herečka Katie Holmes. Medzi učiteľov pritom po boku uznávanej profesorky Anity Elberse patril Piquého bývalý tréner z Manchestru United, legendárny Sir Alex Ferguson.

Elberse, expertka na odbor športu a zábavy, hráčovi pripomenula štúdiu s témou Barcy, ktorú vytvorila univerzita Harvard v roku 2015. Tým sa ale vzťah medzi obomi stranami nekončí. Pokiaľ sa v čase obrátime do septembra 2015, zisťujeme, že práve Elberse pozvala na videohovor prezidenta FC Barcelona Josepa María Bartomeua, ktorého prednáška zožala obrovský úspech.

Blaugranas sa sústreďujú na zveľaďovanie svojej značky všemožnými krokmi a jedným z nich je aj projekt Barca Innovation Hub, vďaka ktorému si vzťahy zlepšuje s najlepšími univerzitami po celom svete. V tejto činnosti sa FCB zatiaľ veľmi darí.

Zdroj: mundodeportivo.com
Foto: mundodeportivo.com

Fluxor

10
2017-06-03 19:06:35

Tak tohle se mi hodně líbí... Profesionální sport a akademická půda jsou na míle vzdálené věci, ale každý podobný projekt je fajn.. Jsem možná staromódní, ale já jsem pro to, aby každá fotbalová akademia věnovala dstatek času na vzdělání dětí.. Ale opravdové vzdělání, je že 30 kluků půjde po treninku na hodinu do učebny. A kdo nemá pořádný prospěch - nehraje (takto to funguje na některých US školách a univerzitách)... Ne ze všech 30 vyroste hvězda a oni se musí umět v kritickém věku rozhodnout, kam se dál v životě ubírat. A bez dobrého vzdělání to je pro sportovce těžké...Proč si někteří dodělávají maturitu ve 30, že

Fluxor

0
2017-06-03 19:07:21

ne "je to" ale "ne to" ***

BarcaFan4502

8
2017-06-03 20:34:17

len nech sa vzdelava,mozno potom by mohol byt prezident FCB,to by tie prestupy a vsetko ine veci vyzerali inak

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.