Francúzsko s Olivierom Giroudom, ktorého kvalita po oblieknutí národného dresu zakaždým prudko stúpa, v priateľskom zápase ešte v piatok jednoznačne zdolalo Paraguaj pomerom 5-0. Juhoamerický tím bol proti Blues absolútne bezmocný.

Francúzsku sa podarilo ukázať, že proti Paraguaju neplánuje dopustiť žiadne prekvapenie, za necelých pätnásť minút. La Albirroja sa snažila o vysoké napádanie, no skóre otvorili zverenci Didiera Deschampsa, a to vďaka presnému zásahu Oliviera Girouda zo šiestej minúty.

Len minútu po tom, čo Iturbe proti Llorisovi zahodil najväčšiu šancu Paraguaja v celom stretnutí, sa presadil útočník Arsenalu opäť. Giroud tentoraz zužitkoval kvalitnú prihrávku, ktorú mu adresoval z ľavého rohu ihriska Dimitri Payet. V šesťdesiatej deviatej minúte neskôr zaknihoval hetrik a potvrdil tak, že je na priateľské duely špecialistom, v uplynulých šiestich strelil v drese Francúzska dvanásť gólov. "Je to náš najlepší strelec, má za sebou v Arsenale náročnú sezónu, no je i naďalej mimoriadne efektívny. Som s ním mimoriadne spokojný," povedal o Giroudovi kouč Deschamps.

Z hráčov FC Barcelona nastúpili do stretnutia obaja nominovaní, kým Samuel Umtiti odohral plných deväťdesiat minút, Lucas Digne naskočil do súboja v šesťdesiatej siedmej minúte, keď nahradil Mendyho.

Francúzsko 5 - 0 Paraguaj

Francúzsko: Lloris; Sidibé, Koscielny, Umtiti, Mendy (Digne, min. 67); Pogba (Kanté, min. 46), Matuidi; Dembelé (Sissoko, min. 46, Griezmann (Thauvin, min. 80), Payet (Lemar, m. 46); Giroud (Lacazette, min.73).​

Paraguaj: lva; Patiño (Samudio, min.46), Valdez, Gómez, Alonso; Iturbe (Ramírez, min. 46), Aguilar, Ayala (Paredes, min.63), Romero; E. Benítez (Díaz, min. 46), Santander (J. Benítez, min. 58).​

Góly: 1-0, min. 6: Giroud; 2-0, min. 13: Giroud; 3-0, min. 69: Giroud; 4-0, m.76: Sissoko; 5-0, m.77: Griezmann.​

Rozhodca: Ribeiro Suarez Diaz (Portugalsko).

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es

BarcaFan4502

14
2017-06-04 14:01:48

digne asistoval na gol giroudovi

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.