Llorisov darček Toivonenovi v posledných minútach stretnutia znamenal triumf Švédska a zároveň výrazne zdramatizoval celú skupinu.

V skupine A to bude bitka až do samotného konca, o prvé miesto, ktoré zabezpečuje priamy postup na Majstrovstvá sveta 2018 v Rusku, bojujú stále viacerí. Včera sme sa dočkali ďalšej zaujímavej zápletky, keď favorizovaní Francúzi podľahli domácim Švédom 2-1, a to vďaka senzačnému gólu Oliho Toivoneho, ku ktorému výrazne prospela chyba Huga Llorisa, ktorý kanonier zaznamenal zo stredového kruhu.

Francúzsko, ktoré sa rozhodlo nedopriať ani minútu ani Samuelovi Umtitimu, čo bolo vzhľadom na predchádzajúce stretnutia miernym prekvapením, ani Ousmanemu Dembelému, prestupovému cieľu FC Barcelona, sa dostalo do vedenia vďaka fanatickému gólu Oliviera Girouda. Ešte pred odchodom do šatní však stihol odpovedať Durmaz.

Les Blues pod vedením Didiera Deschampsa hrali vo svojej plnej zostave, v základnej jedenástke nechýbali Griezmann ani Pogba, kým M'bappé odohral len posledných pätnásť minút. Tím však, a to i napriek prehre, zanechal dobrý dojem. Minuloroční finalisti Majstrovstiev Európy majú stále reálnu šancu prebojovať sa na nadchádzajúci Mundial z prvého miesta, keď sú v skupine A na prvej priečke o skóre práve pred Švédmi. Dvojici na päty dýcha tretie Holandsko s desiatimi bodmi, ktoré si poradilo s Luxemburskom.

Pripomíname, že zápas medzi Švédskom a Francúzskom, na ktorý sa prišlo pozrieť zhruba päťdesiattisíc divákov, strávili Samuel Umtiti a Lucas Digne, dvaja obrancovia FC Barcelona, len na lavičke náhradníkov.

Švédsko 2 - 1 Francúzsko

Švédsko: Olsen; Lustig, Lindelöf, Granqvist, Augustinsson; Durmaz (Claesson, m.77), Ekdal (Larsson, m.77), Johansson, Forsberg; Toivonen, Berg (Guidetti, m.89).

Francúzsko: Lloris; Sidibé, Koscielny, Varane, Mendy; Pogba, Matuidi; Sissoko, Griezmann (Mbappé, m.76), Payet (Lemar, m.76); Giroud.

Góly: 0-1, Giroud (m. 37); 1-1, Durmaz (m. 43); 2-1, Toivonen (m. 93).

Diváci: 50.000 na štadióne Friends Arena v Štokholme.

Rozhodca: Martin Atkinson (Anglicko). V šesťdesiatej minúte vytiahol žltú kartu Paulovi Pogbovi.

Zdroj: forcabarca.sk, mundodeportivo.com
Foto: mundodeportivo.com

abstinent

7
2017-06-10 11:53:28

lloris riadne zakiksoval

jesus2287

-14
2017-06-10 12:38:48

Medzištátne zápasy neznamenaju nič

KinderCule

18
2017-06-10 12:46:50

Veď sa hrá o MS v Rusku...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.