Pod vedením Ernesta Valverdeho sa stala v Athletic Bilbau z dvadsaťdvaročného Kepu Arrizabalgu gólmanská jednotka družstva. Španielsky reprezentant, ktorý v drese Rojiblancos nastúpil do dvadsiatich troch duelov, v rozhovore pre denník Mundo Deportivo hovoril o svojich skúsenostiach s novým manažérom FC Barcelona.

Aký je?

"Je to tréner, ktorý má nesmierne ujasnené myšlienky, mimoriadne pokojná osoba. Vždy robí rozhodnutia s nadhľadom, veci analyzuje veľmi poctivo. V tomto svete, v ktorom pri súčasnom futbale žijeme, tréner, ktorý robí veci normálne, normálny nie je. Ernesto však robí veci hlavou, prirodzene, som si istý, že sa mu v Barce dariť bude. Hráčov dokáže zbaviť hnevu, s nami dokázal uhrať skvelé výsledky a tam už naňho čaká mužstvo skvelých hráčov."

Jeho štýl

"Ernestov štýl, samozrejme, do Barcelony zapadá, hoci každý tréner dáva svojmu tímu svoju vlastnú stopu. Ernesto určite nebude výnimkou, rozhodne pridá štýlu Barcy niečo nové. Uvidíme to už v prvých zápasoch. Základ je rovnaký tak ako u neho, ako aj v klube, to najdôležitejšie je pre nich mať vždy loptu."

Skúsenosti

"Trénuje už mnoho rokov a má obrovské skúsenosti. Už dobre vie, čo to znamená koučovať veľké celky a zvládať šatne plné dôležitých futbalistov, nebude to preňho žiadna novinka. Vyhral tituly a dokonca aj ligy, ukázal nám to napríklad v Olympiacose."

Sila hráčov

"V Athletic máme to šťastie, že tvoríme skvelú skupinu futbalistov. Pre neho je silná šatňa dôležitou zbraňou, vždy podporoval to, aby sme boli všetci spolu, chcel nám vytvoriť príjemné podmienky. V Bilbau sme všetci ako jedna veľká skupina kamarátov zo sídliska a som presvedčený o tom, že v Barcelone sa bude usilovať o niečo podobné. Na to, aby bojoval za svoje ciele, je to extrémne dôležité."

Hra brankára

"Nemyslím si, že by malo to, čo hovoril mne, nejaký súvis s tým, čo bude robiť v Barce. Je to iný štýl, v Athletic nehráme ako v Barce, u nás, pochopiteľne, hra nohou až takú dôležitosť nemá."

Zdroj: mundodeportivo.com
Foto: mundodeportivo.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.