Marco Verratti môže do Barcelony priniesť ďaleko viac ako si myslíme. Po všetkých neúspešných pokusoch zastúpiť Xaviho to môže byť práve on, kto na Camp Nou vráti tiki taka a dodá tímu potrebnú rovnováhu.

Medzi fanúšikmi Barcelony panuje po nie príliš uspokojivej sezóne mierna zlosť. Po tom, ako Real Madrid oslávil triumf v domácej súťaži a Lige majstrov, mnohí nemali vôbec náladu, aby v sobotu zavítali na Camp Nou a pripomenuli si 25. výročie od doby, čo brilantný Dream Team porazil vo Wembley taliansku Sampdoriu a Barça tak získala prvý európsky pohár v histórii klubu. Na štadióne bolo obsadených len asi osem tisíc miest, hoci sa domov vrátili ikony ako Ronald Koeman, Christo Stoičkov či dokonca Pep Guardiola.

Cez víkend bolo na prázdnom štadióne rezervovaných najviac miest hlavne kvôli Pepovi Guardiolovi. Aj napriek tomu, že Luis Enrique siahol s mužstvom na treble, Barcelona neporážala svojich súperov rovnakým štýlom ako za Guardiolu. A teraz to vyzerá tak, že dominantnú pozíciu v Španielsku a Európe preberá Real Madrid.

V katalánskom hlavnom meste sa budú snažiť obnoviť optimizmus novými posilami a tu je v centre pozornosti najmä Marco Verratti z Parížu Saint-Germain. Po upustení od filozofie juego de posición, ktorá urobila tento tím tak jedinečným, svitá nádej, že Barcelona sa pod novým trénerom Ernestom Valverdem vráti ku svojim koreňom. Odvtedy, čo odišiel Xavi, sa v strede poľa vytvorila trhlina, ktorú sa ešte nikomu nepodarilo zaplátať a chýba adekvátny plán. Ak sa však Katalánci chcú v nasledujúcich sezónach merať s družinou Zinedine Zidana, budú potrebovať viac ako Lea Messiho, Luisa Suáreza a Neymara.

Verratti je takmer kópiou Xaviho. Je to prinajmenšom hráč, ktorý má najbližšie k tomu, aby zastúpil bývalú hviezdu španielskej reprezentácie. V Barcelone to dobre vedia a to je dôvod, prečo majú o 24-ročného záložníka taký veľký záujem. Keď porazil Paríž v uplynulej sezóne pred domácimi divákmi Barcelonu zahanbujúco 4-0, on pri tom zohrával kľúčovú úlohu. Jeho spoluhráč a kamarát Blaise Matuidi vtedy prezradil: "Keď bol Verratti na zemi, obrátil som sa na Iniestu a povedal som mu, že toto je jeho nástupca. On si myslí to isté." Hoci oslávil Andrés Iniesta minulý mesiac 33. narodeniny, v ročníku 2016/17 ukázal, že stále má čo ponúknuť a Verrattimu by mal čo odovzdať.

V Reale Madrid má Zinedine Zidana silný tím a k dispozícii množstvo možností, vrátane záložníkov ako Luka Modrić, Toni Kroos, Isco a Marco Asensio, ktorí by do štýlu hry FC Barcelona nepochybne zapadli. Medzičasom ale došlo na Camp Nou k niekoľkým závažným chybám. Vedenie dovolilo odísť Thiagovi Alcántarovi, rovnako ako Cescovi Fábregasovi, pričom hráči ako Alex Song alebo André Gomes nie sú zďaleka tak dobrí, aby boli pre mužstvo dostatočne veľkou oporou. Marco Verratti však túto kvalitu má. "Verratti by bol podľa môjho názoru ideálnym hráčom pre Barcelonu," povedal ešte v marci Xavi. "Verím, že je trochu ako ja - vždy hľadá loptu hlboko na ihrisku, potom ju posúva ďalej a diktuje hru. Je malý, nikdy nestratí loptu a jeho technika je neuveriteľná."

Po všetkých tých priemerných hráčoch, ktorí prišli do Barcelony vlani v lete, je čas, aby na Camp Nou zavítali skutočné posily. Verratti má podporu Xaviho, Iniestu, fanúšikov a tiež vedenia. Talian môže pomôcť prinavrátiť štýl tiki taka a takisto môže byť kľúčovou postavou pri súperení s Realom Madrid.

zdroj: goal.com

video: youtube.com

Harry10

4
2017-06-14 08:28:36

http://www.sport7.sk/...

Dr-QQ

10
2017-06-14 09:03:26

Ronaldo dal vtedy Severokórejčanom taký kuriózny gól, lopta mu skackala po hlave a ani nevedel ako doskackala za bránkovú čiaru. :-)

Fazy

10
2017-06-14 08:47:32

Už aby bol na Camp Nou.

markin

-6
2017-06-14 08:48:49

no zase prrrr....podla vsetkych tych clankov to vyzera ze ak by nahodou prisiel (dufam v to ) tak automaticky vyhrame vsetky trofeje, vrati sa tiky-taka a pod....

Radovan

7
2017-06-14 10:59:28

Tak automatikcky nie, ale jeho kupou spravime k tomu velky krok..neverim ze by mu trvalo dlho kym sa tu uchiti, tipujem ze by u nas zacal hrat svoj standard tak skoro jak umtiti minuly rok

GabrielSVK

6
2017-06-14 10:12:56

Ten obrázok :D

Jestper9

2
2017-06-14 12:47:09

Podľa týchto článkov to vypadá, že už sem letí a do týždňa je zmluva podpísaná. Je to hráč PSG. Top klubu s top zostavou a aj keď im tento rok nevyšiel ( to v podstate ani nám), tak nepreberáme hráča dákemu Wolfsburgu. A je pod zmluvou + s peniazmi PSG môžu mu ponúknuť lepší projekt ako my. V podstate PSG okrem tejto sezony dominovalo a aj v LM povypadávali vždy aj kus nešťastne.

Jestper9

6
2017-06-14 12:51:34

Chceli sme aj Marquinhosa a neprišiel a naopak, oni vyštartovali po Neymarovi a to som sa bál aby ho nezlákali. My máme momentálne problém kupiť top hráča. Keby Neymar mal nespokojnosť ako Verratti ( vraj), tak PSG by ho kúpiť nemali najmenší problém. Z top klubov sme najmenej kúpy schopní a to je už aj navonok vidieť.

Alirael

3
2017-06-14 13:02:20

Az tak kriticky by som to nevidel. A o marquinhosovi nikdy nebolo az takto vela sprav ako momentalne vychadza o verattim, musime verit. Treba si aj uvedomit ze hrat s Messim musi Verattiho extremne lakat.

Jestper9

2
2017-06-14 13:19:17

Určite. Akože je tam veľa lákadiel pre neho, ale aj iných hráčov isť k nám. Len teraz aj my sme kus v nie ideálnom období hlavne čo sa kádra týka a zálohy či obrany ( aj ked v obrane ja osobne problem nevidim) Ono v skratke je problém hlavne ten, že PSG nie je klub, čo musí predávať a nemá čo tiež hráčovi ponúknuť. Hoci je pravda, že očividne podla správ chce ist preč

abstinent

3
2017-06-14 14:34:15

musime len dufat ze pride,uz sa nemozem dockat

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.