Ernesto Valverde je síce na dovolenke, no od svojho prijatia za kouča FC Barcelona usilovne pracuje na stavbe kádru do budúcej sezóny. V pondelok prerušil svoj oddych a prišiel do Cuitat Esportiva prebrať plány na sezónu s Robertom Fernandézom a Albertom Solerom.

Rozhovory boli veľmi intenzívne a trvali tri celé dni. Ešte predtým, ako Valverde odcestoval na druhú časť zaslúženého voľna, stihol dať obed s Albertom Solerom a Robertom Fernandézom, kde sa spolu snažili nájsť vohdnú kompozíciu mužstva do budúcej sezóny. Diskutovalo sa aj o hráčoch, ktorých chce mať Txingurri k dispozícii na ďalšiu sezónu a kto naopak klub opustí.

Prvým menom, ktoré sa spomínalo, bol Aleix Vidal. U toho dal Ernesto dostatočne najavo, že je to nepredajný artikel. Ďalšími hráčmi, ktorých si chce nový tréner blaugranas ponechať, sú Lucas Digne, Denis Suárez, André Gomés, Paco Alcácer a Marlon Santos. V prípade Ardu Turana sa tréner vyjadril v zmysle toho, že keď príde dobrá ponuka, je schopný ho v tíme postrádať. V lete zas dostane šancu v predsezónnej prípave aj Sergi Samper, ktorý sa vracia z hosťovania. Valverde sa taktiež vyjadril, že má v úmysle pracovať s užším okruhom hráčov, kvôli lepšej zohratosti počas predsezónnej prípravy.

Potenciálne posily

Robert vytvoril pre nového trénera dva možné scenáre prestupov a cieľov. V Pláne "A" sú: Verratti, Bellerín a Dembelé - teda primárne ciele, ktoré by mali vystužiť posty, na ktorých tlačí topánka Barcelonu najviac. V druhej kategórii sú: Seri, Semedo a Deulofeu, ktorí sú akýsi žolíci, ak by prestup jedného z vyššie uvedených cieľov padol. Gerard Deulofeu pritom s klubom ešte nehovoril, no opcia na jeho odkúpenie sa vzťahuje už len do 30. júna tohto roka. Španielsky mladík chce najprv rozprávať s Valverdem a zistiť od neho, aké s ním má nový lodivod Kataláncov vlastne plány.

Detaily predsezóny

Ďalšiu vec, ktorú chcel Txingurri vedieť bolo to, ako sú naplánované zápasy na turné po USA. Chcel od klubu presný rozpis dovoleniek hráčov a letných tréningov. Hráči sa totiž majú hlásiť na začiatku prípravy 12. júla, keď prebehnú záťažové testy, pričom ďalší týždeň začne skupina zarezávať v dvojfázových tréningoch. Technický tím však dorazí o pár dní skôr, keďže musí byť hneď v prvých dňoch všetko pripravené na novú sezónu.

zdroj&foto: md

Marian

20
2017-06-17 09:03:11

Txingurri, držím ti palce! Mravčou prácou nás možeš posunúť na trón.

abstinent

3
2017-06-17 10:25:03

ja by som chcel mat takyto kader:
GK-mats+jasper+masip/aj ked ten bude chciet odist
RB-aleix+palencia
LB-digne+alba
CB-pique+marlon+umtiti
DM-masche+busi+samper/ak bude dobre hrat tak moze ostat

abstinent

-1
2017-06-17 10:28:37

CM:verrati/coutinho/eriksen+iniesta+denis+rafinha+raki+roberto+alena
LW-ney/pripadne by tam zahral denis
RW-messi/pripadne rafinha
hrot-paco+suarez

Radovan

5
2017-06-17 10:32:38

Nakupit sa chcu traja hraci a predat len 1??? Ci o ostatnych ktori su na predaj zatial nediskutovali, resp. novinari o tom nevedia..

Jhonys

3
2017-06-17 10:42:14

Tak evidentně tam není zmíněný celý tým :D takže pokud se tomu dá věřit, tak zřejmě novináři získali jen tyto informace.. Ale za mě to vypadá dobře. Jak to, koho si chce ponechat, tak rozdělení případných posil.

tunno

7
2017-06-17 11:00:34

Pochybujem že by mal tento článok nejakú relevanciu. Že by sa predával len Turan a prišli traja hráči čo dokopy stoja 200m? To sú hlúposti.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.