Aj napriek tomu, že nasledujúci článok nie je priamo spojený s FC Barcelona, sme sa ho Vám rozhodli priniesť, aby ste videli, ako sa darí jednému z najlegendárnejších manažérov našej klubovej histórie. Takto vyzerá vysnívaná základná jedenástka Pepa Guardiolu v Manchestri City.

Po zaslúženej dovolenke sa do práce vrátil už aj Manchester City. Pep Guardiola sa opäť stretol so svojím vynoveným kádrom v City Football Academy, kde dokonca nechýbali ani futbalisti, pre ktorých hľadá nového zamestnávateľa. Sú nimi Joe Hart, Bony a Nolito.

Čo sa týka nových posíl Citizens, jediným zúčastneným na pondelkovom tréningu bol nový brankár Ederson. Po extrémne rýchlom a prudkom nástupe do prestupového okna svoje tempo klub z Manchestru zvoľnil a v súčasnosti sa sústreďuje najmä na náročnejšie operácie, ktoré si v porovnaní s tými predchádzajúcimi vyžadujú viac času i peňazí.

"Potrebujeme sa zlepšiť vo všetkých smeroch." Predpoveď Pepa Guardiolu počas uplynulej sezóny bola jednoznačná a bývalý tréner FC Barcelona tak nenecháva počas prestupového obdobia nič na náhodu. Jeho mužstvo bolo v uplynulej sezóne schopné ovládať duely, dominovať v nich, no produkovalo málo nebezpečenstva a dostávalo priveľa zbytočných gólov.

Len vo veľmi malom počte líg sú v porovnaní s Premier League tak dôležité dlhé nakopávané lopty. V minulom ročníku anglickej ligovej súťaže malo priemerne až sedem tímov viac ako sedemdesiat nakopnutých lôpt na zápas. Najviac ich na svojom konte malo Burnley, a to osemdesiattri, no na zozname sa tak trochu prekvapivo objavil aj taký Tottenham so sedemdesiatimi. Pepovo City si ich priemerne pripísalo na jedno stretnutie päťdesiattri. Guardiola sa naopak spolieha na postupné útoky, čo ostatní kormideníci vedia a využívajú to proti nemu.

Rodák zo Santepadoru tak v tomto zmysle orientuje aj svoje letné prestupy. Ederson prichádza, aby medzi tromi žrďami panovala v celku väčšia istota. Hovorí sa minimálne o troch krajných obrancoch, ktorí by mali prísť, pričom najvážnejšími kandidátmi sú Walker, Mendy a Dani Alves. Vystužiť však potrebuje i post stredného obrancu.

Na druhej strane trávnika, v ofenzíve, sa na niečom podobnom pracuje taktiež. Bernardo Silva, ktorý si vyslúžil prezývku "futbalista s profilom Guardiolu" strelil v uplynulom ročníku desať gólov a pripísal si jedenásť asistencií. Vysnívanou posilou by ale bol jednoznačne Alexis Sánchez z Arsenalu Londýn.

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es

triton

11
2017-07-11 20:01:42

experimentálne

SamkoMirko

-6
2017-07-12 03:34:50

Asi iba pep môže nahradiť top útočníka aguera za jesusa nehovorím že jesus je neaky slabý ale aguero je oproti nemu inde aguero by sa ani v Barcelone nestratil a tam hra základ jesus nepochopím

Tite1987

3
2017-07-12 14:34:50

Jesus slabý ? ty si odkial ty debilko Jesus mohol kludne hrať za Barcelonu len vedenie špekulovalo v city sa presadil skvele tak nerozprávaj blbosti

SamkoMirko

1
2017-07-13 14:46:42

Ach ty debil povedal som ze nehovorím že jesus je slabý ale ze aguero je omnoho lepší aspoň si to precitaj keď už niečo píšeš

Jestper9

12
2017-07-12 06:41:58

Tak to, že Jesus je slabý ani náhodou nemôžeš povedať :) Aguero má už väčšie meno ako výkony. Jesus? Ten ako prišiel, tak hviezdil a to koľko má rokov. Ja by osm tiež nechal určite radšej jeho hrávať. Ten hráč ak bude takto pokračovať, tak po Messim nie Neymar bude získavať zlaté lopty, ale on

abstinent

0
2017-07-12 12:38:15

nechapem preco je bravo na striedacke.jeho vykony v city su horsie ako na brankara z lavicky

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.