Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou, koniec dovoleniek je nenávratne za nami a začína sa náročná predsezónna príprava, ktorá odštartuje duelom proti Juventusu Turín. Podarí sa Kataláncom vkročiť do nového ročníka tou správnou nohou?

Turínsky Juventus majú fanúšikovia FC Barcelona ešte stále čerstvo vo svojej pamäti. Zverenci Luisa Enriqueho totiž vypadli počas minulej sezóny v rámci Ligy majstrov vo štvrťfinále práve so Starou dámou, keď absolútne nezvládli prvý duel dvojzápasu na pôde talianskeho majstra. Hoci Blaugranas v odvete tvrdo bojovali, na skvele organizovanú hru Allegriho družstva nevyzreli a v domácom prostredí sa zrodila iba bezgólová remíza.

FC Barcelona

Stretnutie na MetLife Stadium bude mať pre fanúšikov i hráčov Barcy špeciálny nádych. Prvýkrát v akcii uvidíme nového manažéra Ernesta Valverdeho, keď sme tak nesmierne zvedaví, s akými novými nápadmi a taktickými vylepšeniami tréner z Extremadury príde.

Toto leto bolo zatiaľ pre Kataláncov pomerne pokojné. Z Camp Nou oficiálne odišli traja futbalisti, a to menovite Jordi Masip, Cristian Tello a Jérémy Mathieu. Prvý menovaný, bývalý tretí gólman FC Barcelona, posilnil klub druhej najvyššej španielskej ligovej súťaže La Ligy 2 Real Valladolid, keď by tak po niekoľkých sezónach mohol opäť dostávať pravidelnejšie príležitosti. Tello na druhej strane odchádza do Realu Betis, keď ho tak v La Lige Santander budeme sledovať po niekoľkých sezónach, ktoré strávil po hosťovaniach v iných ligách. No a Mathieu je už súčasťou Sportingu Lisabon, kde zažíva azda posledné zahraničné dobrodružstvo svojej plodnej a zaujímavej kariéry. Hovoriac o príchodoch, Blaugranas získali dve posily. Barcelončania kúpili za tridsaťtri miliónov eur krajného obrancu Nélsona Semeda a dvanásť miliónov investovali do využitia predkupného práva za Deulofeua.

Suverénne najrozoberanejšou témou v katalánskej tlači je v súčasnosti sága týkajúca sa Neymara, ktorý má byť podľa viacerých svetových periodík už jednou nohou z Camp Nou preč. Za hviezdneho brazílskeho útočníka údajne plánuje Paris Saint-Germain vyplatiť jeho výkupnú klauzulu vo výške dvestodvadsiatich dvoch miliónov eur. Toto prestupové divadlo budeme, samozrejme, pozorne sledovať.

Barca prichádza do Ameriky so svojím plným kádrom, pokiaľ teda nerátame štyroch futbalistov, Andrého Gomesa, Marca-Andrého ter Stegena, Gerarda Deulofea a Rafinhu. Kým prví dvaja menovaní dostali predĺžené voľno po náročnom Pohári konfederácií, Španiel a Brazílčan ostali v Barcelone s cieľom doliečiť sa.

Predpokladaná zostava: Cillessen; Roberto, Pique, Umtiti, Alba; Rakitic, Busquets, Iniesta; Messi, L. Suarez, Neymar.

Nominácia: Piqué, Rakitic, Sergio, Denis Suárez, Arda, Iniesta, Luis Suárez, Messi, Neymar Jr., Cillessen, Mascherano, Paco Alcácer, Jordi Alba, Digne, S. Roberto, Aleix Vidal, Umtiti, Semedo, Marlon, Douglas, Samper, Vemaelen, Munir, Ortolá, Jokin Ezkieta & Aleñá.

Juventus

Kým súčasné leto neznamenalo obrovský ruch na prestupovom trhu pre Barcelonu, fanúšikovia Starej dámy sa na nedostatok adrenalínu sťažovať nemôžu. Z klubu odišli hneď dve veľké mená, a to dva piliere defenzívy z uplynulej sezóny, taliansky stopér Leonardo Bonucci a brazílsky krajný bek Dani Alves. Prvý menovaný odišiel do AC Milána a futbalista, ktorý strávil obrovskú časť svojej kariéry na Camp Nou, posilnil PSG. Obaja z nich sa mali podľa talianskych periodík v klube ocitnúť v problémoch s určitými osobami, Bonucci si nemal porozumieť s Allegrim a Dani sa mal rozhádať s vedením.

Stará dáma získala avšak viacero nových futbalistov, pričom prakticky všetci z nich nechýbajú ani na americkom turné. Ide o Mattia de Sciglia, Douglasa Costu, Rodriga Bentacura a Wojtecha Szczesnyho, ktorí sa tak budú mať príležitosť pred svojím novým manažérom Maxom Allegrim ukázať. Od Juventusu ale stále čakáme stále akýsi veľký transfer, keďže všetci spomínaní futbalisti okrem Costu z Bayernu Mníchov sa v nasledujúcej sezóne očakávajú len na lavičke náhradníkov.

Práve tu sa teda naskytá otázka tohto leta, dočkáme sa obrovského podpisu v štýle minuloročnej kúpy Gonzala Higauína, zisku "hotového" futbalistu" i tentoraz, alebo sa rozhodne vedenie a tréner turínskeho celku získať mladé pušky ako Daniele Rugani či Federico Bernardeschi? To sa zrejme dozvieme až v nasledujúcich týždňoch.

Predpokladaná zostava: Buffon; De Sciglio, Barzagli, Chiellini, Alex Sandro; Pjanic, Khedira; Cuadrado, Dybala, Mandzukic; Higuain.

Info

Miesto: MetLife Stadium, East Rutheford, New Yersey

Súťaž: International Champions Cup

Dátum: 23. júl 2017, noc zo soboty na nedeľu

Čas: 00:00 (18:00 miestneho času)

Prenos: Digi Sport TV

Zdroj: forcabarca.sk, goal
Foto: archív, fcbarcelona.com

Daniel9

7
2017-07-21 22:00:35

Už nemajú Bonnuciho bude to o dosť iné a + máme nového trénera takže podľa mňa 3-2 pre nás :) určite chcem vidieť hrať Semeda :)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.