Javier Mascherano, futbalista prvého tímu FC Barcelona, vyhlásil, že možnosťou pre neho je do budúcnosti i americká ligová súťaž. Argentínskemu reprezentantovi vyprší na Camp Nou kontrakt v roku 2019 a očakáva sa, že vtedy aj Blaugranas opustí.

FC Barcelona, ktorú v súčasnosti koučuje Extremadurčan Ernesto Valverde, sa nachádza v Spojených štátoch amerických, kde absolvuje prvú časť svojej predsezónnej prípravy. Na otázku, či by si vedel predstaviť v tejto krajine raz hrať, odpovedal nasledovne. "Spojené štáty vnímam ako možnosť, pretože úroveň futbalu sa tu zvýšila a je to skvelé miesto pre život," komentoval v rozhovore pre ESPN FC.

"Je celkom zrejmé, že by to bola dobrá možnosť, ale možností je viacero. Hovoril som s viacerými hráčmi, ktorí tu už mali šancu hrať, a všetci sa zhodli na tom, že to bola príjemná skúsenosť," pokračoval.

Mascherano následne hovoril o novom koučovi Azulgranas, pod ktorým sa podľa neho hra Kataláncov rapídne nezmení. "Náš štýl bude pod Ernestom rovnaký. Barcelona si na to v tomto ohľade potrpí, to, ako hrá, je dôležité. Hlavné je, aby sme diktovali tempo hry a hrali útočný futbal. Po tejto stránke sa teda nijako nemeníme."

"Keď však vynecháme toto, je zrejmé a jasné, že každý manažér prinesie do klubu niečo nové. Rozhodne sa, v akom rozostavení budeme hrať, ktorých hráčov si vyberie do svojho systému, takže voľba manažéra sa skôr týka tohto," dodal.

Zdroj: fourfourtwo
Foto: archív, fourfourtwo

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.