Obvykle hráčov súdime podľa nastrieľaných gólov, precíznych asistencií a čistých štítov, no vedieť sa kontrolovať a zachovať si chladnú hlavu je taktiež veľkou výsadou každého futbalistu. Vo veľkých zápasoch sa dokážu dokonca hráči poriadne vyhecovať k lepším výkonom už len tým, že sa po pár góloch opäť dostanú do svojej ideálnej prevádzkovej teploty.

A niektorí si svoju zlosť vybíjajú na nových spoluhráčoch. Veď aj tak sa dá. To čo urobil Neymar na tréningu v Miami, keď zaútočil na Nelsona Semeda, ktorý už je takto vyhúkaný z toho všetkého, čo sa v Barcelone deje len dokazuje, ako ešte Brazílčan nedozrel a ako nezvláda tlaky, ktoré si na seba svojim špekulovaním sám privolal. Skrotiť ho musel až Sergio Busquets, ktorý ho chytil a nedovolil mu dostať sa k Nelsinhovi, ktorého sa medzitým zastala väčšina kádra. Po emocionálnom výbuchu následne Ney opustil tréning a po tvrdých slovách od Valverdeho, ktorý mu zakázal sa v ten deň ešte na tréningu ukazovať, odišiel pod sprchy.

Na druhú stranu však vidíme pána hráča gentlemana, ktorý si hnev vybíja skórovaním gólov, namiesto malicherných potýčiek. Reč je o päťnásobnom držiteľovi Zlatej lopty, Lionelovi Messim. Útržok z biografie Ria Ferdinanda odhaľuje brilantnú historku jeho priateľa Thierryho Henryho, ktorý si zaspomínal na svoje časy v Katalánsku. Francúz sa vrátil k časom, kedy trénoval po boku Argentínčana a odhaľuje príbeh, kedy bol Leo faulovaný spoluhráčom a tréner mu neudelil za zákrok šancu na exekúciu priameho kopu.

"Keď sa lopta dostala späť ku brankárovi, Messi utekal dozadu a doslova si loptu vypýtal. Brankár mu loptu posunul, Messi si obišiel celý tím a v záchvate hnevu skóroval."


"Messi je magický, keď je nahnevaný, len sa opýtajte Henryho."

Ferdinand následne zašiel ešte hlbšie pod 'pokrievku' svojich konverzácií s Thierrym, ktorý v tom momente vedel, že 'Messi je úplne iný, ako ktokoľvek, s kým sa už stretol.'

"Thierry mi povedal, že on sám to robil už počas svojich školských čias na ihrisku. Aj ja som takéto veci robieval. Ale Messi to dokázal proti najlepším hráčom sveta: Yaya Touré, Puyol, Iniesta, Xavi, Busquets. A nestalo sa to len raz. Robieval to stále."

"Potom sa ma Henry opýtal: 'Robieval to aj Cristiano?' Povedal som, 'No, nikdy som ho nevidel niečo také urobiť.' Thierry hrával po boku legiend ako Zidane, či Ronaldinho, no u nikoho z nich niečo také nikdy nevidel. Povedal mi: 'To bol ten moment, kedy som zistil, že Messi je úplne iný ako ktokoľvek, koho som v živote videl.'"

Lionel Messi, dámy a páni. Možno by si mal Neymar robiť poznámky, keďže jeho správanie pobúrilo väčšinu tábora culés, ktorí jeho správanie označili za detinské a rozmaznané. No jeho zotrvanie na Camp Nou nemusí mať však dlhé trvanie, keďže jednania s PSG sú v pokročilom štádiu. Jeho turné v Ázii bolo zrušené z dôvodu prestupových ťahaníc a vyzerá to tak, že Brazílčan naberie smer PSG, v najväčšej prestupovej bombe, aká tu ešte nebola.

zdroj&foto: sportbible

Radovan

1
2017-07-30 15:42:31

Aj messi obcas v zapase oplaca fauly faulami..ale klobuk dole ze udrzal nervy na uzde za to co mu robili v poslednom ligovom clasicu a este dal aj vitazny gol

buldozer

10
2017-07-30 16:15:13

Radsej by ste mali dat clanok co sa presne na tom treningu stalo a ako ho Semedo iritoval.

BarcaFan4502

5
2017-07-30 17:11:16

leo to ma v hlave v poriadku na rozdiel od neymara a jeho fotra ktorym ide iba o prachy

NeymarJR11

1
2017-07-30 18:41:32

poznáš oboch osobne však ?

BarcaFan4502

5
2017-07-30 20:06:23

ked si porovnam spravanie neymara a messiho tak je tam znacny rozdiel

Fluxor

15
2017-07-30 17:59:40

je to o povaze... Na světě běhá mnoho skvělých fotbalistů, samozrejme nikdo není jako Messi, ale jsou skvělí.. Jen mají vadu - v hlavě nasráno, jak na hřišti, tak mimo něj. S některými je to sranda (Ibra), někteří jsou jen pro smích (ballotelli). Messi měl prostě obrovské štěstí, narodil se s talentem od boha a k tomu s povahou uplného flegmoše a kliďase. I on někdy ujede, taky dostal pář žlutých, ale víc to vyplývá ze hry než s toho, že by byl zákeřný. Na druhou stranu to má i své mínusy... Pičuje se to do Ronalda jaký je nebo není atd, ale on je prostě uplně pravý opak v chováni na hřišti - je to hecíř, hlasitý bojovník, je na něm vidět každá známka emocí, grimasy atd.. Pro většinu tady to je k smíchu, ale už se i tady nejednou psalo, že nasranej Ronaldo dokáže strhnout celý tým, seřvat je, nabudit je i z tribuny.. Za to Messi má během sezony dost zápasů, kde to odchodí, jako by ho to vůbec nezajímalo, a to je taky dost nasírající, když s toho pak nejsou 3 body... Pro mě je ale samozrejme c.1 messi, jen chci byt objektivni.

Cingi

3
2017-07-30 20:03:03

Je jedno, ako bol iritovany, čo myslíš, Ramos bude príjemnejší??? :D

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.