Na konci sezóny 2014/15 sa Real Madrid rozhodol ukončiť spoluprácu s Carlom Ancelottim. Skúsený taliansky manažér nedokázal vzodorovať Barcelone, ktorú viedol Luis Enrique, ani v domácej lige, ani v pohári, a tak sa za neho Florentino Pérez rozhodol hľadať náhradu.

Prezident madridského celku sa rozhodol kontaktovať Ernesta Valverdeho. Pérez veril, že rokovania budú rýchle a prebehnú hladko, no to bola hrubá chyba. Extremadurský kormidelník sa ešte predtým stihol dohodnúť s Athletic na predĺžení spolupráce a prezidenta klubu Josu Urrutiu nechcel zradiť. Prišlo mu nespravodlivé opustiť mužstvo svojho srdca takto, veď ho trénoval počas dvoch etáp. S Bilbaom mohol hrať Ligu majstrov, bol finalistom Copa del Rey a budoval tu silný projekt.

Valverde sa s baskickým klubom po dvoch rokoch pri kormidle tímu dohodol na ďalších dvoch sezónach. Jeho agent Iñaki Ibañez mal na stole lukratívnu ponuku, po ktorej by okamžite siahla drvivá väčšina trénerov po celom svete, no v prípade Txingurriho zvíťazil chararkter. Následný záujem Madridu potvrdil i spomínaný prezident Urrutia. "Nebolo to po prvýkrát, čo som mal zaujímavú ponuku," komentoval samotný lodivod.

Rozdiel medzi Realom Madrid a Barcelonou spočíval v tom, že Katalánci na uskutočnenie ponuky nečakali do poslednej chvíle. Dobre si boli vedomí toho, že Luis Enrique trénerskú stoličku blaugranas s najväčšou pravdepodobnosťou na konci ročníka opustí a na hľadaní jeho náhrady pracovali od polovice januára. V Madride napokon pôsobil namiesto Ancelottiho Benítez, ktorého v polovici sezóny nahradil Zidane.

Zdroj: md
Foto: md

radinho

2
2017-08-12 15:24:47

To je dobrá blbosť že Ancelotti že nedokázal vzdorovať ,rok predtým real vyhral ligu majstrov s ním

abstinent

5
2017-08-12 16:09:41

po ancellottim prisiel benitez a vsetci vieme ako vtedy real pod nim hral

Fluxor

4
2017-08-12 16:38:29

ancelotti sel po první sezone bez trofeje, i když si pamatuju, ze byli docela slusne rozjeti a poarzili nas v clasicu

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.