Už zajtra sa sezóna začína oficiálne i pre FC Barcelona, keď pod svojím novým lodivodom Ernestom Valverdem nastúpi do domáceho duelu prestížneho dvojzápasu proti Realu Madrid. Podarí sa Kataláncom napodobniť svoju výhru zo severoamerického turné?

Posledné stretnutie

FC Barcelona zakončila úspešné účinkovanie na International Champions Cupe práve triumfom nad Realom Madrid a tešila sa tak z trofeje z tohto priateľského turnaja vôbec po prvý raz. Góly strieľali Messi, Rakitić a Piqué a konečný výsledok vyznel v jej prospech pomerom 2:3.

Ide síce o súťaž v predsezóne, keď mužstvá ešte len začínajú prípravy na novú sezónu, no International Champions Cup bol tento rok nabitý najlepšími klubmi sveta. A Katalánci tento ročník s prehľadom po víťazstvách nad Juventusom, Manchestrom United a práve Bielym baletom ovládli.

Zverenci Zinedina Zidana obsadili na druhej strane posledné miesto, pretože prehrali všetky tri zápasy - prv podľahli Manchestru United, a to po penaltovom rozstrele, neskôr dostali výprask 4:1 od Manchastru City a prehrali aj El Clásico. Tri prehry a 8 inkasovaných gólov je veľmi slabá štatistika.

Španielsky superpohár

Druhé El Clásico tohto leta sa uskutoční v pomerne novej súťaži, ktorá vznikla 1982 a každoročne do nej nastupujú víťazi domácej ligy a šampióni Španielskeho kráľovského superpohára. Barcelone sa tu nesmierne darí, s dvanástimi triumfami dominuje historickým štatistikám. Ako dobre Supercopa de España poznáte? Otestujte sa v našom kvíze.

Európski králi

Kým pre Barcu pôjde o prvý súboj tohto ročníka, Real už za sebou ostrý štart má. Na nádhernom štadióne Filipa Druhého v macedónskom Skopje sa ôsmeho augusta v rámci Európskeho superpohára predstavili Real Madrid, úradujúci šampión Ligy majstrov, proti víťazovi Európskej ligy Manchestru United. Počas horúcej noci a teploty na hranici tridsaťdva stupňov upriamil súboj medzi Zidanom a Mourinhom pozornosť celého futbalového sveta a priaznivci boli svedkami výhry Los Blancos.

V drese Madridu sa ešte v prvej polovici presadil muž zápasu Casemiro a po zmene strán na rozdiel dvoch gólov zvyšoval Isco. Červeným diablom nakoniec nepomohlo ani zníženie Lukakua.

Novinky v Madride

Úradujúci šampión najvyššej španielskej ligy má k dispozícii celý svoj káder s výnimkou zraneného stredného obrancu Jesúsa Valleja Lázara a sankciovaného Luku Modrića, čo ale môže byť nemalý problém. Hoci chorvátskeho tvorcu hry nahradiť môžu Ceballos, Isco, Kovacić či Asensio, Modrić je len jeden.

Zidane bude mať po dlhšej dobe k dispozícii maximálne pripraveného Ronalda. "Cristiano je pripravený, je na tom veľmi dobre, mal síce dovolenku, no i napriek tomu, že s nami trénuje len niekoľko dní, je na tom po kondičnej stránke dokonale. Je pripravený," vyhlásil na tlačovej konferencii francúzsky kormidelník.

Svoje mal čo pred duelom povedať i gólman Keylor Navas. "Štýl hry je v Barcelone vždy jasný, nebude to zápas plný tajomstiev, rozhodnú len detaily. Cieľom bude urobiť iba minimum chýb," tvrdil.

Ako to bude vyzerať bez Neymara?

Pred duelom o Gamperovu trofej sme si nevedeli úplne detailne predstaviť, kto nastúpi v základnej jedenástke blaugranas na poste pravého krajného obrancu a na ľavej strane útoku. Proti Chapecoense sa však Ernesto Valverde rozhodol pre Aleixa Vidala a Gerarda Deulofea, ktorí obaja podali kvalitný výkon, a tak je ich účasť v základnej jedenástke viacmenej istá i proti Madridu.

Je však zrejmé, že otázkou číslo jeden bude pred Superpohárom to, ako sa bude dariť katalánskemu družstvu bez najdrahšieho futbalistu histórie Neymara, ktorý za rekordných dvestodvadsaťdva miliónov eur posilnil Paris Saint-Germain. Iste, Deulofeu proti Chape žiaril, no porovnávať toto brazílske mužstvo s úradujúcim majstrom Ligy majstrov je priam nezmyselné.

Predpokladané zostavy

FC Barcelona: Ter Stegen - Vidal, Piqué, Umtiti, Alba - Rakitić, Busquets, Iniesta - Deulofeu, Suárez, Messi.

Manažér: Ernesto Valverde

Real Madrid: Navas - Carvajal, Sergio Ramos, Varane, Marcelo - Kroos, Isco, Casemiro - Bale, Benzema, Ronaldo.

Manažér: Zinedine Zidane

Info pre tipérov

Kedy, kde, na čom?

Dátum: 13. august 2017 (nedeľa)

Čas: 22:00

Miesto: Camp Nou, Barcelona

Rozhodca: Ricardo de Burgos Bengoetxea​

Prenos: Na Slovensku sa duel nevysiela

Zdroj: forcabarca.sk
Foto: archív

Kuala

2
2017-08-12 21:24:34

vysiela to niekto ?

erdi4

3
2017-08-12 21:58:33

Na Slovensku nie, iba streamy..

Suarez_FCB_9

1
2017-08-13 01:24:00

Tipujem 2:0 (Suarez,Messi)

barca888

0
2017-08-13 09:37:47

Ja tipujem 3:2 pre nás:DDD

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.