Zhruba v polovici tohto prestupového obdobia dostalo vedenie FC Barcelona dobrú ponuku za Denisa Suáreza. Pochádzala od talianskeho celku, a to konkrétne Neapola, pričom stredopoliara zaujala a o svojej budúcnosti začal pochybovať.

Barca sa rozhodla o ponuke informovať samotného futbalistu, a to, či ju bude akceptovať, alebo nie, sa rozhodla nechať na ňom. Klub za Denisa Suáreza rozhodovať nechcel, hoci išlo o skutočne lákavú ponuku, ktorej hodnota bola tridsať miliónov eur.

Denis ju na začiatku zvažoval, prebral si všetky pre a proti a napokon sa skalopevne presvedčil pre pokračovanie u Azulgranas. Dôvodov mal španielsky rodák hneď viacero, no tým najvýznamenším bola vidina úspechu v prvom barcelonskom tíme, kam sa dostal po náročnej ceste naprieč Manchestrom City, Barcou B, Sevillou a Villarrealom.

V skutočnosti ale išlo o niečo viac, počas dní, keď sa totiž Galícijčan rozhodoval o svojich nasledujúcich krokoch, mal príležitosť pozorne si celú situáciu prekonzultovať so svojimi spoluhráčmi. Kľúčovým mali byť rady Lea Messiho, ktorý mu prízvukoval, že najlepšie je na Camp Nou ostať i s vedomím nulovej garancie pozície hráča základnej jedenástky. Podpora a slová argentínskeho útočníka mali byť esenciálne, keďže vzťah medzi týmito dvomi hráčmi je veľmi dobrý. Denis je v barcelonskej šatni nesmierne obľúbený všeobecne a svoju rolu určite zohralo aj to.

Suárez tiež diskutoval s trénerom Valverdem, ktorému sa zdôveril a ozrejmil mu svoje myšlienky. Txingurri bol úprimný tiež: neponúkal mu členstvo vo svojich základných jedenástkach, no tvrdil, že s ním ráta a v tímovej hierarchii bude pred jeho inými zverencami ako André Gomes či Arda Turan.

Denis si podľa všetkého Ernesta skutočne obľúbil a svoju dôveru mu chcel preukázať i pekným gestom v podobe predčasného prerušenia svojej dovolenky. Galícijský záložník mal oproti ostatným právo na dlhšie voľno po Majstrovstvách Európy do dvadsaťjeden rokov, no odmietol ho.

Futbalista sa v prvých dvoch ligových kolách dostal na trávnik, aj keď, presne, ako to Valverde avizoval, v základnej XI nefiguroval ani proti Betisu, ano vo Vitorii.

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es

kubakout

top komentár
41
2017-09-04 23:04:43

Příští sezónu jasny základ..
Letos ukáže vse, že si to zaslouží.

Barco10

29
2017-09-04 23:08:24

dufam ze mu uz da poriadnu sancu

Michal017

36
2017-09-04 23:09:40

Denis potřebuje hrát! Když bude dostávat hodně minut, vypracuje se ve skvělého záložníka. Kdyby dostával loni tolik příležitostí jako Gomes, byl by uz možna nekde jinde. Vsadil bych se, že kdyby LE zůstal, tak by odešel..

mikimi122

25
2017-09-04 23:18:11

Už by mal dostať viac minút. Keď má Denis dostatok minút na ihrisku, tak by mohol teraz podávať ešte aj lepšie výkony ako vo Villarreale. Rozumie si s Messim. Výborný tvorca hry. Srdciar. Ako sa môže ukázať, keď nedostane ani poriadne šance?

Nalim

10
2017-09-05 08:19:26

Ja mu verím. Keď získa sebadôveru stabilnym hraním úkaže kvalitu. Valverde ho urobí stabilným, sebavedomým.

abstinent

5
2017-09-05 15:55:59

dufam ze gomes s turanom bude hravat co najmenej aby nekradli minuty denisovi a inym hracov

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.