Odveta šestnásťfinále španielskeho pohára proti Murcii ponúkla Ernestovi Valverdemu jedinečnú príležitosť dať šancu niektorým nádejným futbalistom z rezervy. 53-ročný tréner ju využil a debut pod jeho vedením si pripísali ďalší dvaja hráči.

Premiérovo v prvom tíme a hneď v základnej zostave na ihrisko vybehol defenzívny záložník Oriol Busquets, ktorý síce nemá žiadny príbuzenský vzťah so Sergiom Busquetsom, no v ich hre by sme našli podobnosti. 18-ročný mladík zanechal dobrý dojem a hral až do 62. minúty, kedy ho nahradil Sergi Roberto. "Oriol Busquets je budúcnosť, ale aj súčasnosť. Nastupuje za Barcelonu B, hoci by stále mohol hrať za Juvenil. V Segunda División sa však prezentuje veľmi dobre. Hrá ako defenzívny záložník, no môže hrať aj viac vpredu," povedal ešte pred zápasom s Murciou Guillermo Amor, riaditeľ inšitucionálnych a športových záležitostí FC Barcelona.

Vo farbách Kataláncov si prvé minúty pripísal aj David Costas, ktorý je v posledných týždňoch Ernestom Valverdem opakovane pozývaný k účasti na tréningoch so seniormi. 22-ročný obranca vystriedal v úvode druhého polčasu Gerarda Piquého. "Teší ma, že som mohol debutovať v tomto klube spolu s najlepšími hráčmi na svete. Som veľmi šťastný za trénerovu dôveru a patrí mu vďaka, že som mohol trénovať s prvým tímom. Dúfam, že dostanem ďalšiu šancu," priznal. Stojí určite za zmienku, že úspešný zápas majú za sebou takisto Carles Aleňa a José Arnaiz, autor jedného z gólov.

zdroj: fcbarca.com

video: youtube.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.