Vedenie FC Barcelona a hráč Grémia, Arthur, už sú dlhšiu dobu dojednaní na prestupe do metropole Katalánska, pričom kluby sa už taktiež dohodli na prestupe z Grémia, ktoré vlastní 60% hráčových práv. Plán je taký, že Arthur ostane ešte ďalší rok hráčom Grémia, pričom do Barcelony sa presunie v roku 2019 hneď potom, čo Coutinho získa portugalské občianstvo.

Potom, čo Barcelona v zime uzavrela príchod Philippeho Coutinha a Yerryho Minu, technický sekretariát nezaháľal a pracoval ešte na jednej posile. Tou mal byť Arthur Melo, záložník Grémia, pričom 21-ročný hráč bol vyhlásený najužitočnejším hráčom minuloročného finále Copa Libertadores. Plány sa však menia a toto bol aj prípad Arthura. Ten by nemal do Katalánska prísť pred januárom 2019, čo by mohla zmeniť iba situácia Yerryho Minu, ktorý by sa nemusel usadiť a mohol by poputovať na hosťovanie do iného európskeho celku.

Celý tento plán začal ešte v decembri, keď André Cury a Robert Fernández začali zbierať plody svojej práce. Stretli sa s hráčom, jeho agentom, Jorge Machadom, a rodinou, aby strane predložili svoj návrh spolupráce, pričom Arthur podstúpil už aj neoficiálne fotenie vo farbách blaugrana. Tento postup však nahneval predstaviteľov Grémia, no rýchla reakcia barcelonskej strany a Arthur samotný pomohli ukľudniť klub z Porto Alegre, ktorý však Kataláncom pohrozil, že ich nebude váhať nahlásiť na FIFA.

Podľa MundoDeportivo Barcelona už uzavrela dohodu s hráčom prostredníctvom jeho agenta, s ktorým sa dohodli na prestupe v januári 2019 a jediné čo chýba je uzavrieť dohodu s Grémiom, ktoré vlastní 60% hráčových práv. Ďalších 20% patrí investorovi Celso Rigovi a posledných 20% vlastní Arthur a jeho rodina, takže realizácia prestupu by nemala byť problém.

V dohode následne stojí, že hráč ostane v Grémiu počas celého roka 2018, teda bude splnená podmienka, ktorú si určil brazílsky celok. Ten požadoval za zmiernenie čiastky protislužbu, ktorá zahŕňala ponechanie Arthura v Porto Alegre minimálne do budúceho decembra, pričom katalánsky gigant nebude musieť toľko míňať a bude mať čas vytvoriť pre Brazílčana miesto v kádri, keďže posledné tri miesta pre hráčov mimo EÚ zaberajú Paulinho, Coutinho a Yerry Mina.

Čo sa týka finálnej čiastky, Barca ponúkla za Arthura 25 miliónov eur, pričom jeho výkupná klauzula je na úrovni 50 miliónov. Grémio však vlastní len 30% jeho práv a požaduje, aby Barcelona zaplatila 30 miliónov eur. Stratégia katalánskeho klubu je však jasná - začať pozvoľna, keďže všetky strany sú si vedomé 20%-ného podielu investora Celsa Riga.

Ako vyriešiť hráčov mimo EÚ?

Ak Yerry Mina dokáže za 6 mesiacov, že je hodný dresu blaugrana, ostane v klube a ten bude musieť nájsť iné riešenie, ako vytvoriť pre Arthura miesto. Jedným z riešení je samotný Coutinho. Podľa MD môže Brazílčan obdržať portugalské občianstvo vďaka svojej manželke, no všetko bude závisieť iba na portugalskej byrokracii, ako rýchlo stihne vybaviť všetky potrebné dokumenty.

Ak sa tento plán nepodarí, Barca bude mať stále obsadené všetky tri mimo-európske miestenky a má na výber. Buď nechá Arthura ešte rok na hosťovaní v Grémiu, alebo ho privedie na starý kontinent a pošle na hosťovanie do niektorého z elitných európskych celkov. Barca v záložníkovi vidí nástupcu Xaviho alebo Iniestu, niekoho, kto klubu pomôže udržať si DNA a omladiť stred poľa, keďže budúci rok budú mať Paulinho, Busquets a Rakitić už cez 30 rokov.

zdroj: md
foto: goal.com, archív

bruno1

14
2018-02-14 18:12:45

Hoatovanie do niektoreho wpanielskeho timu nech sa ukaze

s1ck

2
2018-02-14 18:21:30

a čo je na tom že máme tolko hráčov mimo EU ? to sa ako nemôže ?

barcelonista29

16
2018-02-14 18:44:53

V Španielsku je limit max traja.

kaspec22

3
2018-02-14 18:51:54

OT: na čem budete sledovat Real vs PSG? Hodíte mi sem někdo solidní link nebo radu, kde bych to měl sledovat? Děkuji.

fantomas

6
2018-02-14 18:57:31

http://www.rtvs.sk/... - ak si na Slovensku a máš chuť na slovenský komentár. Netuším, kto to bude komentovať. Či je Merčiak v Kórei alebo ako...

fantomas

9
2018-02-14 18:59:14

Ak nie si, tak sport365.live alebo acelisting.in (tu potrebuješ prídavný softwér - acestream, voľne dostupný).

Henry1984

3
2018-02-14 18:57:15

Pome Paríž biele pusinky budú plakat

emiliano

-15
2018-02-14 20:07:57

Mína sa už chytil, ibaže Valverde dostane svoj neliečiteľný záchvat robiť nelogické experimenty a bude na stoperovi jeho obľúbenec Roberto alebo Rakitič a Míňa bude sedieť ako Semedo

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.