Denník Marca informuje, že Leo Messi môže v La Lige s koncom sezóny častejšie vysedávať na lavičke za predpokladu, že to situácia v tabuľke dovolí. Argentínčan si je vedomý toho, že na blížiacich sa Majstrovstvách sveta v Rusku musí byť dostatočne oddýchnutý.

Messi počas gala Zlatej kopačky, kedy si prevzal cenu pre najlepšieho strelca Európy uviedol:

"Vždy, keď zasadnem na lavičku náhradníkov, robí sa okolo toho rozruch, pretože predtým som to nerobil. Nemám rád, keď som mimo trávnik, radšej by som hral a pomáhal na ihrisku, ale takisto chápem, že sezóna je dlhá a treba sa o seba starať čoraz viac."

Messiho sme v základnej zostave nevideli už v zápase Ligy Majstrov proti Juventusu. Určite to nebola náhoda. Argentínčan neskôr odpočíval aj v niekoľkých ďalších zápasoch - buď striedal alebo nehral vôbec. Na zápas proti Celte Vigo v osemfinále Copa del Rey nebol ani povolaný. V odvete na Camp Nou ho Valverde stiahol v druhom polčase. V stretnutí La Ligy proti Espanyolu sa na trávniku objavil v druhom dejstve.

Madridský denník Marca teraz uvádza, že Argentínčana do konca sezóny na lavičke pre náhradníkov uvidíme ešte niekoľko krát. Valverde aj Messi na túto tému diskutovali a obaja sa zhodli, čo bude pre hráča najlepšie. Podstatné je, aby hviezda FC Barcelona bola oddýchnutá na najdôležitejšie zápasy sezóny vo všetkých súťažiach. Napríklad teraz v Lige Majstrov Barcu čaká zložité osemfinále proti Chelsea.

V tejto súvislosti sa na adresu Messiho odpočinku v závere nabitej sezóny vyjadril aj prezident Argentínskej futbalovej federácie, Claudio Tapia:

"Dúfame, že všetci hráči budú v adekvátnej forme. To, čo robí Aguero, je úžasné a Messi sa má vždy dobre. Je to dôležité pre trénerov aj pre realizačný tím. Hovorili sme s Messim, aby sa o seba viac staral a v Barcelone hral o niečo menej."

V Argentíne samozrejme myslia už len na Majstrovstvá sveta. Messi je na tom podobne. Hviezda z Rosaria vie, že Majstrovstvá sveta sú tu len raz za štyri roky a práve táto trofej mu v zbierke titulov chýba. Do Ruska tak chce pricestovať v čo najlepšej forme. A práve preto bude v La Lige viac oddychovať, hoci remíza proti Getafe veci trochu skomplikovala, pretože náskok na druhé Atlético opäť klesol.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Nalim

13
2018-02-16 15:09:11

Milujem Messiho. Rád by som mu doprial majstra sveta, ale kvalita Argentíny nie je tomu adekvátna. Európske mužstva sú kvalitnejšie. Môj názor, tituly v Barci chce mať tiež, lebo nás tlačí Atletico, ktoré výkonnostne rastie. Bez Lea sme o 20-30% slabší..,

s1ck

7
2018-02-16 16:23:47

messi je jediný hráč na svete ktorý to môže sám vyhrať argentíne. Ak budu mať trochu šťastia a zahrajú dobre tak nemaju problem to vyhrať

Radovan

3
2018-02-16 17:34:17

ved ako v poriadku, ak to bude postavenie v tabulke NAOZAJ dovolovat tak moze viac posediet a posetrit sily, ale na valverdeho mieste by som mu povedal ze teda v zapasoch LM musi vyplut dusu a nie sa prechadzat pol zapasu..nech sa tie posetrene sily prejavia aj u nas v barce, nie len na MS

Radovan

4
2018-02-16 17:34:17

ved ako v poriadku, ak to bude postavenie v tabulke NAOZAJ dovolovat tak moze viac posediet a posetrit sily, ale na valverdeho mieste by som mu povedal ze teda v zapasoch LM musi vyplut dusu a nie sa prechadzat pol zapasu..nech sa tie posetrene sily prejavia aj u nas v barce, nie len na MS

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.