Prichádza najdôležitejšia časť sezóny a Barcelona musí ukázať, že má dostatočne skúsený a silný káder, ktorý bude schopný prekonať každú prekážku a prvá skúška príde ešte dnes proti húževnatej Girone.

Barcelona za posledného pol roka podnikla dva prestupy masívnych rozmerov, pričom si ich rozdelila do letného a zimného prestupového obdobia. Cieľ vedenia bol jednoduchý - urobiť konkurencieschopný tím, ktorý bude neporaziteľný.

Philippe Coutinho s Ousmane Dembélém zlomili svojimi prestupmi zopár rekordov a teraz nastal čas, aby svoju cenu potvrdili a ukázali, že klub sa v ich prípadoch nezmýlil.

Čo sa týka Brazílčana, ten bol podpísaný špeciálne kvôli lige a poháru, pričom bol hodený do role Iniestu, aby doprial kapitánovi zaslúžený odpočinok. Pravdou však ostáva, že Philippe sa stále ešte len adaptuje, pričom už nám pár krať stihol ukázať, čoho všetko je hráč jeho kalibru naozaj schopný.

Terapia pre Dembélého

Na druhej strane, Dembélého prípad je trošku odlišný. Francúz ešte stále nedokázal naplno rozvinúť v kádri blaugrana svoj potenciál. Jeho zranenia, problém s jazykom a tým pádom krátky čas na adaptáciu - to všetko ovplyvnilo vývoj mladíka, ktorý ešte minulú sezónu žiaril vo farbách Borussie Dortmund.

Klub sa o Dembélého strachuje, pričom hlavnou prioritou sa stalo pomôcť mladíkovi s adaptáciou. Dnešný zápas je však skvelou príležitosťou pre obe posily, aby sa konečne vytiahli.

V piatok na tlačovke sa Ernesto Valverde nebránil myšlienky možnej rotácie Luisa Suáreza a Lionela Messiho, pričom zdôraznil, že sa chce viac spoliehať na spomínanú dvojicu Dembélé-Coutinho. Nasledujúce tri zápasy by teda mohli byť pre nováčikov kľúčové. Najprv sa Barca stretne s Gironou a potom nasleduje Atlético ďalší víkend.

zdroj: marca
foto: vivabarca

loptajegulata

26
2018-02-24 17:49:27

a Semeda

Daavid

-18
2018-02-24 17:55:14

Coutinho základ, Dembele nech dostane aspoň 30 minút.

buldozer

31
2018-02-24 18:01:23

Ak su fit, tak by mali hrat obaja cely zapas.

freerider22

6
2018-02-24 18:46:07

Tak... škoda Minu, ze nie je ani nominovaný

Aexon

16
2018-02-24 18:47:36

Semedo Demebele a Coutinho , prvému preji asistenci, druhemu gol + asistenci :)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.