Krásna oblasť známa ako Gotická štvrť získala svoje pomenovanie hlavne preto, že je bývalou rímskou dedinou a stále v sebe ukrýva niekoľko zvyškov dávnej minulosti. V dôsledku nepretržitej modernizácie je však dnes veľmi ľahké rozoznať starobylú budovu od budovy postavenú v 90. rokoch.

Úzke, kľukaté ulice vytvárajú tak trochu labyrint a môže chvíľu trvať, kým nájdete to, čo hľadáte. Gotická štvrť má množstvo pokojných miest, kde si môžete oddýchnuť a vychutnať krásy okolia. Jednou z hlavných turistických atrakcií, priamo v srdci okresu, je obrovská katedrála s nádvorím plným rastlín, no takisto budete ohromený výberom reštaurácii a barov, najmä okolo Plaça Reial, ktorý je plný vo dne i v noci. Nočný život v tejto štvrti je živý a dá sa povedať, že vždy nájdete miesto, kde si môžete dať drink alebo zatancovať. Pokiaľ patríte medzi ľudí, ktorí radi nakupujú, taktiež si prídete na svoje.

Katedrála

Pri spoznávaní Barri Gótic si nemôžete nevšimnúť krásnu gotickú katedrálu, ktorej oficiálny názov je Katedrála Svätého Kríža a sv. Eulálie. Bola postavená v období medzi 13. a 15. storočím a sprístupnený je aj kláštor, v strede ktorého sa nachádza krásna pestrofarebná záhrada s očarujúcou fontánou uprostred. Na vrchol kostola sa dostanete výťahom, kde sa môžete kochať úžasnými výhľadmi.

Pešie výlety

Dokonalým spôsobom, ako lepšie spoznať Gotickú štvrť, je pešia turistika. Prechádzaním cez malé uličky sa dozviete viac o histórii Barcelony a skončíte na nečakaných miestach, ktoré v sebe skrývajú úchvatné skvosty. Prehliadky okolia organizujú tiež rôzne spoločnosti, jednou z nich je napríklad Travel Bound, ktorá každý deň usporáduvá prechádzky vedené v anglickom a španielskom jazyku.

Historické múzeum

V múzeum histórie Museu d’Història de la Ciutat sa môžete naučiť niečo o historickom dedičstve Barcelony od rímskeho obdobia po súčasnosť. Múzeum je rozdelené na sedem rôznych častí a na všetky vám postačí jeden lístok.

Plaça del Pi

Ak máte radi umenie, rozhodne nevynechajte známu ulicu Carrer Petritxol. Nájdete tu nádherné umelecké galérie a malé obchody, ktoré vyúsťujú na Plaça del Pi. Najlepším na námestí je bezpochyby kostol Santa Maria del Pi. Na ľavej strane kostola sa počas víkendov koná umelecký trh, kde miestni umelci predávajú svoje obrazy. Hoci je tu len niekoľko stánkov, určite vyskúšajte tradičné katalánske špeciality a iné ručné vyrobené výrobky ako sú syr, čokoláda či med.

Obed vo Sweet Dreams

Putovaním uličkami Barrio Gótico sa vám rýchlo môže stať, že skončíte na malej ulici zvanej Carrer Regomir, kde sídli Sweet Dreams, ideálne miesto na obed. Na dosah ruky máte chutné koláče, zmrzlinu alebo sušienky, pričom tým, ktorí sa chcú vyhnúť sladkému pokušeniu, určite ulahodia čerstvé domáce bagely.

Placa Reial

Jedným z najznámejších námestí v Barcelone je Placa Reial, teda Kráľovské námestie. Nachádza sa priamo vedľa La Rambla, a preto sa k nej viete dostať okamžite. Námestie obklopujú palmy a uprostred stojí krásna fontána, ďalej sú tu známe nočné kluby ako Jamboree, Sidecar a Karma. Veľmi pekný a neobyčajný bar sa nazýva Ocaña, pomenovaný podľa umelca, aktivistu a maliara José Péreza Ocañu, ktoré sme mohli na týchto miestach často vídať s make-upom a v dámskom oblečení. "Ľudia sa ma pýtajú či som transvestit. Nie, nie som - som divadlo a Rambla je moja scéna..." povedal.

zdroj: theculturetrip.com, barcelona-tourist-guide.com

foto: barcelonando.com, shbarcelona.com, wikipedia.org, holidayguru.ie

Tattomajster

14
2018-02-27 16:51:51

Toto by som určite nevynechal pri návšteve barcelony

el_dominiko

19
2018-02-27 17:07:03

Mojim snom je navštíviť toto nádherné mesto. Urobiť si prehliadku mesta, ísť na zápas, poriadne si to užiť, vychutnať. Dúfam, že to stihnem ešte za éry Lea Messiho.

MAESTROOO

11
2018-02-27 18:55:43

Presne toto všetko som si povedal a pred mesiacom a pol sa to stalo realitou :) len škoda že som si vybral zápas proti Getafe :D ale môžem odporučiť, mesto, zapas, múzeum, štadion všetko je nadherne a stojí za návštevu :) zažitok na celý život :) doteraz mam zimomriavky keď som uvidel ako najlepší hráč histoŕie vybieha na trávnik :) úžasné slovami neopísateľné

johny1855

3
2018-02-28 00:01:52

Sny si treba plniť. Ja som si ho splnil tým, že som bol na yápase a už viem, aké to je, keď pozerám prenos. Každý zápas mi pripomína tie krásne chvíle, keď som aj ja bol na štadione. Určite si naplánujte aspoň 5 dní, pretože vidieť úžasné pamiatky v Barcelone je niečo výnimočné na čele so Sagradou Familiou.

blauigrana

6
2018-02-27 18:00:12

Sem som nezašiel škoda :) nabudúce! ale nič sa nevyrovná nášmu Bohu Messimu a toho som si vychutnal

johny1855

2
2018-02-28 00:04:43

Placa Reial je úžasné miesto, treba vidieť, ale blízko od tohto námestia je tržnica, ktorá Vás dostane svojim životom...

johny1855

2
2018-02-28 00:06:58

Avšak najviac ma dostalo Dibidabo, keď som stál pri nohách Ježiša Krista a pozeral som na krásnu panorámu Barcelony.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.