V zápase medzi Barcelonou a Espanyolom dal Ernesto Valverde šancu hrať desiatim mladíkom z rezervy. Stretnutie však bolo výnimočné najmä pre Carlesa Péreza, Abela Ruiza a Juana Mirandu, ktorí si odkrútili debut v prvom tíme.

Pérez, Ruiz a Miranda pôsobia v mládežnických kategóriach Barcelony už niekoľko rokov a vždy snívali o momente, kedy sa budú môcť objaviť v prvom tíme medzi seniormi. Všetci traja mohli opustiť klub, rovnako ako ich kolegovia Sergio Gómez alebo Jordi Mboula, no oni si vybrali zložitejšiu cestu - bojovať o miesto v jednom z najlepších klubov sveta. Včera boli za svoje výkony a úsilie odmenení, aj keď si uvedomujú, že stále musia tvrdo pracovať a trpezlivo čakať na ďalšie príležitosti.

Miranda (18) a Ruiz (18) sú o dva roky mladší ako Pérez (20) a klub už usilovne pracuje, aby si s nimi zabezpečil dlhšiu spoluprácu. Ľavý obranca však pri konkurencii Marca Cucurellu má trochu problém dostávať sa pravidelne do zostavy Gerarda Lópeza, kým zvyšní dvaja majú na konte viac odohraných minút.

zdroj: mundodeportivo.com

foto: instagram.com

Aexon

22
2018-03-08 16:03:18

Bojim se že Messi,Puyol,Valdes,Xavi,Iniesta,Busi bude nejdriv za 200 let znovu ...

MIO10

13
2018-03-08 16:52:15

jestli vůbec ještě někdy...

s1ck

12
2018-03-08 16:55:48

Lenze to su hráči l, ktorí sa narodia raz za storočie.. teda hráč ako Messi je len jeden podla mňa a nikdy už taký nebude. Možno keby tu je tréner ako Pep ktorý dáva šancu mladíkom (viz. Včerajsi zápas) by to bolo iné

Grent

8
2018-03-08 17:09:41

davat sancu mladikom? si zoberte, teraz za trochu kratsie obdobie sme tri krat remizovali a uz tu su reci ako blbo rotuje, zle sa strieda a odrazu zas niesu mladici .. mladici mali sancu kym sa hrali prve kola pohara, tam si niektori zahrali, niektor sa ukazali .. momentalne nieje priestor kde inde ich staviat

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.