Barcelonu dnes čaká odveta zápasu Ligy Majstrov proti Chelsea a v prípade, že do tohto dôležitého duelu nastúpi, bude Gerard Piqué oslavovať svoj jubilejný stý zápas v európskych súťažiach.

Tento míľnik dosiahne vo veku 31 rokov a bude ním len potvrdzovať to, že už teraz je legendou, aj keď históriu ešte písať neprestal. Vo svojej kariére sa mu podarilo trofej Ligy Majstrov nad hlavu zdvihnúť neuveriteľných štyrikrát. Od jeho debutu v európskych súťažiach sa veľa zmenilo nie len pre samotného Piquého, ale aj pre Barcelonu a futbal ako taký.

Piquého debut prišiel 8. decembra 2004 v skupinovej fáze proti Fenerbahce Istanbul, keď Gerard pôsobil ešte ako hráč Manchestru United. Turci zvíťazili 3:0 a Piqué v zápase odohral 27 minút, keď zo striedačky nastúpil ako náhradník. Za Red Devils odohral celkovo štyri zápasy Ligy Majstrov, z toho v troch nastúpil v základnej zostave. Z týchto štyroch zápasov United zvíťazili dva a Piquému sa v nich podarilo dvakrát skórovať.

S Barcelonou, do ktorej sa vrátil presne pred desaťročím, odohral 93 zápasov Európskej najvyššej súťaže. Z týchto 93 zápasov nastúpil v základe v 90tich, 56 z nich Barcelona vyhrala, Piquému sa celkovo podarilo skórovať deväťkrát. Katalánske eso taktiež odohralo dva zápasy Superpohára UEFA, v ktorých obidva razy Azulgranas zvíťazili. Prvý bol v sezóne 2009/10 proti Šachtaru, druhý proti Seville v sezóne 2015/2016.

Dosiahnutie 100 zápasov na Európskej úrovni je pre stopéra veľkým privilégiom, nakoľko len veľmi málo hráčov malo tú česť pochváliť sa takýmto míľnikom. Z aktívnych hráčov sú to mená ako Gianluigi Buffon, Iker Casillas, Manuel Neuer, Andrés Iniesta, Lionel Messi, Franck Ribéry, Ricardo Quaresma, Arjen Robben, Karim Benzema, Dani Alves, Darijo Srna, Sergio Ramos, Zlatan Ibrahimović a Cristiano Ronaldo.

A keďže Piqué obnovil svoju zmluvu do roku 2022, môžeme predpokladať, že bude mať ešte veľa príležitostí toto číslo navýšiť.

zdroj: marca.com
foto: archív dailymail.co.uk express.co.uk

David777

16
2018-03-14 10:48:27

Strasne dobry obranca (za mna najlespi na svete), ktory hra dolezite zapasy stabilne a naplno. Prajem este vela rokov na vysokej futbalovej urovni!!!

Roni957

-7
2018-03-14 14:54:16

Pique najlepši obranca na svete?fuha :D

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.