Ani sme sa nenazdali a je tu opäť pohárová Európa, futbalisti FC Barcelona sa v zajtrajšom horúcom stretnutí predstavia v odvetnom súboji osemfinálového dvojzápasu proti londýnskej Chelsea. Podarí sa Kataláncom vyradiť úradujúceho anglického šampióna?

Kým v uplynulom ročníku predvádzali na Ostrovoch famózny futbal so skvalopevnou defenzívou a skvelým útokom, čo zavŕšili ziskom vytúženého ligového titulu, v súčasnej sezóne sa futbalisti londýnskej Chelsea trápia. Pripomenutie toho, že Conteho zverenci avšak majú nespornú kvalitu i naďalej, bol prvý súboj osemfinálového dvojzápasu, v ktorom podali očarujúci výkon a na Stamford Bridge sa napokon zrodila remíza 1-1.

The Blues prichádzajú do katalánskej metropoly v dobrej nálade, keď sa im v nedeľu podarilo zdolať v derby zápase pred domácimi priaznivcami Crystal Palace. V dobrom svetle sa ukázal najmä hrdina merania síl s blaugranas Willian, ktorý sa okrem iného presadil aj gólovo.

Osem kôl pred koncom je ale v Premier League Chelsea na nelichotivom piatom mieste, čo by ekipe nezaručovalo miestenku v Lige majstrov. Na štrvrtý Arsenal stráca štyri body, no zaujímavosťou je skutočnosť, že na lídra z Manchestra City hneď dvadsaťpäť bodov.

"Odohrali sme takmer dokonalý zápas, pokiaľ by sme na konci nedostali gól, dokonalý by bol naozaj," hovoril o prvom stretnutí taliansky kormidelník Conte, ktorý si je dobre vedomý toho, že na Camp Nou jeho družstvo má šance, no splniť musí niekoľko dôležitých bodov.

Pre hostí bude nesmierne dôležité "ubehať" Rakitića a Busquetsa, od ktorých pri predpokladanom rozostavení 4-4-2 bude hra Barcelončanov závisieť. Dá sa očakávať, že obetovať sa bude musieť dokonca i Eden Hazard, ktorý by namiesto svojej tradičnej tvorivej činnosti mohol mať primárnu úlohu inú, zvádzať so španielsko-chorvátskym tandemom kľúčové rýchlostné súboje.

Bude vskutku zaujímavé sledovať, ako sa Londýnčania rozhodnú brániť Lionela Messiho, najväčšiu hrozbu Azulgranas a futbalistu, ktorý do ich siete pred pár dňami zaznamenal v sedemdesiatej piatej minúte nádherný gól po priamom voľnom kope. Možnosťou je osobná obrana s najvhodnejším kanidátom Victorom Mosesom, ale do úvahy prichádza aj zónové bránenie. Leo je vo fantastickej forme a výbornom psychickom rozpoložení, keď sa mu cez víkend narodil jeho tretí syn a namiesto stretnutia s Málagou si užil cenné chvíle s rodinou.

Obaja tréneri majú pred zajtrajším duelom niekoľko absencií, no tie sú omnoho výraznejšie v tábore FCB. Kým Chelsea do Barcelony pricestovala bez zranených Tiemoueho Barkleyho, Davida Luiza a Rossa Barkleyho, v prípade blaugranas otázni Andrés Iniesta aj Sergi Roberto a s určitosťou v hre neuvidíme Semeda a Philippa Coutinha.

Keď sa pozrieme na predzápasové dilemy, obaja manažéri budú musieť uskutočniť neľahké výbery. Kým Valverde musí riešiť to, či v hre uvidíme Paulinha alebo Dembélého, Conte sa podľa všetkého bude musieť rozhodnúť pre jedného z dvojice Morata a Giroud a jasno nemáme ani v tom, či uprednostní ofenzívnejšieho Fabregasa alebo Drinkwatera.

V posledných štyroch domácich súbojoch na svojom štadióne Barcelona proti Chelsea remizovala a proti tomuto rivalovi ani raz z posledných deviatich stretnutí nedokázala zvíťaziť. Txingurriho družina však s výnimkou pohárového stretnutia s Espanyolom neprehrala od augusta a v Lige majstrov je bez porážky už osem zápasov.

Jedno je isté, zajtra z Champions League vypadne jeden z horúcich favoritov na zisk samotnej trofeje! My, samozrejme, veríme, že spokojnejší budú domáci!

Info pre tipérov

Info o zápase

Dátum: 14. marec (streda)

Čas: 20:45

Miesto: Camp Nou, Barcelona

Prenos: Digi Sport 3

Zdroj: forcabarca.sk
Foto: archív

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.