Willian, futbalista vo fantastickej forme, ktorý v posledných piatich dueloch zaznamenal päť presných zásahov, chce na svojej dobrej vlne pokračovať i proti Barcelone. Brazílčan sa spoločne s Antoniom Contem objavil na tlačovej konferencii Chelsea.

Krátko po tom, čo Londýnčania pristáli v utorok večer v Barcelone, sa uskutočnila pred tréningom The Blues i tlačovka úradujúceho anglického ligového šampióna. Willian neskrýval svoju opatrnosť. "Iste, moja forma ma teší, rovnako tak ako góly, ktoré sa mi podarilo v uplynulom období streliť. Chcem však viac, rovnako ako všetci ostatní. Prichádzame sem, samozrejme, s obrovským rešpektom voči svojmu súperovi, Barcelona má skvelých hráčov a je to veľkoklub, podobne ako Chelsea," začal Brazílčan.

"Na to, aby sme sa dostali do ďalšej fáze súťaže, chceme a musíme odohrať dokonalý zápas. Vieme, že ich trávnik je obrovský, v prvom rade však musíme podať kolektívny výkon, nemôžeme si totiž dovoliť inkasovať. Zabúdať nemôžeme ani na prechod do protiútokov."

Williana sa novinári pýtali i na dvoch z najznámejších futbalistov blaugranas, Lionela Messiho, ktorý sa do hry vracia po tom, čo sa mu narodil tretí syn, a Andrésa Iniestu, ktorého štart je stále pre zranenie otázny. "Kvality Messiho a Barcelony poznáme, sú to fantastickí futbalisti. Na Messiho si musíme dať, pochopiteľne, dobrý pozor, pretože je skvelý a na trávniku si robí čokoľvek, čo sa mu zachce, a tak sa na neho musíme pripraviť, no nielen na neho, na celý tím súpera."

"Iniesta je, samozrejme, skvelým hráčom tiež, no Barcelona má futbalistov, ktorí sú schopní rovnakých vecí ako on, viacero. Keď chceme postúpiť, musíme predviesť podobný výkon ako doma. Iste, Iniesta je síce dôležitý, ale v ich kádri je dosť kvalitných hráčov na jeho nahradenie, a tak zajtra musíme preukázať obrovskú snahu," pokračoval.

No a napokon, keď sa ho novinári pýtali na legendárne semifinále 2012, v ktorom aj napriek obrovskej barcelonskej prevahe triumfovali The Blues, prišla diplomatická odpoveď. "Ten súboj som sledoval, no každý jeden zápas píše svoj vlastný príbeh," dodal.

Zdroj: chelseafc.com
Foto: md

Asterix

2
2018-03-14 23:49:56

Veru, bol to dokonalý zápas. :)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.