Pred súbojom s Atheltic Bilbao, klubom, ktorý v minulosti trénoval, na tlačovej besede pred novinárov predstúpil barcelonský tréner Ernesto Valverde. Txingurri analyzoval situáciu vo svojom kádri.

Zápas

"Athletic je silným súperom neustále. Od pohárovej Európy ich delí osem bodov, majú teda pred sebou vskutku výzvu. Pre nás ide o tri nesmierne významné body, chceme pokračovať vo svojej dobrej fazóne. O pár dní je tu repre prestávka a potom extrémne nárocný mesiac apríl, kde sa hrá o tituly. Práve preto v takýchto stretnutiach musíme triumfovať."

Absencia Busquetsa

"Bez Sergia sme hrali viac ráz pre tresty, no podarilo sa nám ho nahradiť inými futbalistami, máme aj iné alternatívy. Je tu Rakitič a viacerí iní."

Sergi Roberto, nefigurujúci v nominácii La Rojy

"Rozhodne by sa mi nepozdávalo, keby tréner reprezentácie komentoval nominácie, ktoré robím ja, a tak nebudem rozoberať ani ja tie jeho. Ak niekto musí vedieť, čo je najlepšie pre jeho ekipu, je to on. Musí mať svoj vlastný názor."

AS Rím

"V tejto fáze Ligy majstrov sú komplikovaní vsetci súperi. Je pravdou, že sme si priali duel proti rivalovi z inej ligy, ale Rimania sú nesmierne kvalitným tímom. Jednoznačne sa im podarilo zdolať Chelsea, umiestnili sa pred Atléticom Madrid, a tak si na nich musíme dať pozor. Ich potenciálu sme si dobre vedomí."

Alcácer

"Trénuje vskutku dobre, iste, v niektorých okamihoch sezóny dostával minút viac, ale jeho prínos vnímam naozaj pozitívne, výber je už napokon na trénerovi. Takýto je futbal."

Aleñá

"Iniesta je len jeden, je to futbalista, ktorého sa nedá s nikým porovnávať. Aleñá je ale hráčom, ktorý má v tomto klube obrovskú budúcnosť. Som si tým stopercentne istý."

Iniesta

"Jeho vyjadrenia ma nijako neprekvapili. O svojej budúcnosti musí rozhodovať len a len on sám. Pravdou je, že o nasledujúcom roku v aktuálnych okamihoch neuvažujem. Koncentrujeme sa len na to, čo tu je teraz. Samozrejme, Barca bez Iniestu by ale bola niečo divné."

Neymar

"Neymar je fantastickým futbalistom, ktorého pravdou uznáva celý futbalový svet, je to fakt."

Zdroj: md
Foto: archív

myzuFCB

21
2018-03-18 09:09:49

Barca bez Iniestu bude to isté ako Barca bez Xaviho. Bohužiaľ. Všetci by sme si priali keby obaja ešte spolu hrali, ale nie je to možné. Tak verím, že nech sa už rozhodne Iniesta akokoľvek tak to bude v jeho prospech. On tak či tak bude vždy súčasťou tohto klubu-jeho histórie minimálne, ale zatiaľ aj jeho súčastnosti.

Busque5x5

13
2018-03-18 09:12:19

Velmi ma bavia tie jeho tlačovky, neprezrádza, pri tom odpovie na všetko...jednoducho máme filozofa ????????

Tom10

2
2018-03-18 12:09:45

Aj enriqueho tlacovky boli dobré.

gabo7

2
2018-03-18 12:49:16

Tazko,boli plne arogancie voci novinarom,spatne mi to pripomina Fica v sucasnosti.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.