Januárová výhra v pomere 5-0 proti Realu Betis na Estadio Benito Villamarin bola asi najjasnejším príkladom toho, ako dokáže Barcelona unaviť súpera v dejstve pred prestávkou, aby ho následne v druhom polčase zvalcovala. Skóre otváral Ivan Rakitić, ďalšie štyri góly pridali Luis Suárez (2) a Lionel Messi (2).

Po tom, ako Barca predviedla niečo podobné na Estadio Santiago Bernabéu proti Realu Madrid (3-0), azulgranas strelili v súčte vo všetkých súťažiach v druhom polčase až 51 zo svojich 83 strelených gólov, čo sú takmer dve tretiny. „Všetky tímy strieľajú viac gólov v druhom polčase, tímy sa na ihrisko vrátia unavené, zlomia sa a objavia sa góly,“ povedal v rozhovore Ernesto Valverde.

Zrazu však Messi a spol. začali rozhodovať zápasy už v prvej polovici zápasov a v druhom polčase začali tempo mierniť. Od bezgólovej remízy proti Getafe na Camp Nou prešlo už osem zápasov a len v jednom z nich Barcelona nestrelila gól v prvom polčase: na Stamford Bridge proti Chelsea, keď Messi skóroval po prestávke, aby po Willianovom góle dostal zápas do nerozhodného stavu. Vo zvyšných siedmich zápasoch Barcelona rozhodla o výsledku už v prvom dejstve.

V Eibare (2-0) otváral skóre Luis Suárez a proti Girone bol zápas prakticky rozhodnutý už pred prestávkou, keď na tabuli svietil pomer 4-1. Avšak z Las Palmas blaugranas odchádzali iba s jedným bodom po tom, ako si neudržali jednogólové vedenie z prvého polčasu.

Proti Atléticu Madrid dostal Messi loptu do brány rovnako už pred prestávkou. V zápasoch proti Málage, Chelsea a Athletic Club na Camp Nou boli Katalánci schopní vstreliť úvodné dva góly zápasu už po niekoľkých minútach hry.

Udrží si Barca túto dominanciu až do júna?

zdroj: marca.com
foto: marca.com scoreboardpressure.com

Ortiz

14
2018-03-22 09:00:12

Ale za to hledá druhý ..

Zmazaný užívateľ

21
2018-03-22 09:18:55

polcasove rozdiely vo vykonoch mi skor pridu ako naordinovana strategia od Valverdeho

Teo07

-6
2018-03-22 09:53:34

Presne tak. Vyslovene majú od Valverdeho prísny zákaz dávať góly v prvých polčasoch, bez ohľadu na súpera. A už vôbec nie dva, tri. To by ich zabil!

Zmazaný užívateľ

5
2018-03-22 15:09:27

Ty si zabil, naco vobec reagujes na prispevok ktoremu nerozumies. Na zaklade nedorozumeni vacsinou vznikaju hlupe komentare.

Ortiz

2
2018-03-22 17:00:18

Myslis tu taktiku jako proti Chelsea nebo v poslednim ligovym zapase ??? Sorry, ale taktika si ani neprihrat, nedrzet balon a nechat hrat soupere a poustet soupere do sanci je trochu blbost ne? Nebejt Messiho, tak jsme i vypadli ..

Dr-QQ

1
2018-03-22 16:42:50

Ale keď ho nájde ...
:-)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.