Majster sveta z roku 1986 tvrdí, že Leo Messi by si mal vychutnávať futbal a z ostatných vecí si nerobiť ťažkú hlavu.

Diego Maradona svojmu krajanovi poradil, aby ignoroval kritikov, ktorí ho vyzývajú, aby svoje postavenie dokázal výhrou na Majstrovstvách sveta. Na klubovej úrovni vyhral Messi všetko. Jeho kariéra je priam rozprávková, no s reprezentáciou mu veľké tituly stále unikajú. Je síce pravdou, že Argentínu dotiahol do finále Majstrovstiev sveta spred 4 rokov, no tam ju zastavilo Nemecko. Nepočítajú sa ani druhé miesta z Copa America.

Maradona v každom prípade tvrdí, že Messi nemusí nikomu nič dokazovať. V rozhovore pre Omnisport uviedol:

"Messimu by som poradil, aby hral ďalej a futbal si vychutnával. Na kritikov musí zabudnúť, či dokáže alebo nedokáže vyhrať Majstrovstvá sveta, Ligu Majstrov alebo Copa del Rey. Nemusí nič demonštrovať. Mal by si futbal na trávniku užívať."

Na otázku porovnávania s Messim, Maradona odvetil:

"Je ľavák, rád hrá. Ja mám 57 rokov a len teraz som prišiel z futbalu, pozrite sa na mňa. Som mŕtvy. Ale stále chcem kopať do lopty. A z tohto pohľadu si myslím, že sme si veľmi podobní."

Nádeje Argentíny na zisk titulu Majstra sveta v Rusku ležia najmä na Messiho pleciach. Veď Albicelestes titul nevyhrali už od roku 1986. Mužstvo Jorgeho Sampaoliho však do Ruska letí na poslednú chvíľu, pretože kvalifikáciu jej musel vystrieľať až Messi v poslednom zápase proti Ekvádoru. V skupine v Rusku na Argentínčanov čaká výber Islandu, Chorvátska a Nigérie.

"Sampaoliho nepoznám, neviem ako hrá. Ale poznám množstvo hráčov a viem, že zo seba vydajú všetko. A som názoru, že majú dobrú šancu vyhrať. Ale Argentínu za favorita označiť nechcem, pretože favoriti nikdy nevyhrávajú."

zdroj: goal.com
foto: goal.com

Michal017

27
2018-03-22 09:39:49

Určitě Leovi pomáhá, když se sním jeden den objímáš a druhý den valíš, že to není rozený lídr oproti Ronaldovi. Má si užívat fotbal a nehledět na kritiky? Nebyl si to náhodou ty, kdo řekl, že se bez titulu copa america nemají vracet?

Federer

15
2018-03-22 10:00:15

Je to chuj : nedávno tvrdil že Messi nie je schopný vyhrať MS a teraz toto ? Alebo novinárska haluza.

harry525

20
2018-03-22 10:08:52

Drogy su drogy a suhlasim s nazormi vyssie... Raz ho kritizuje a raz ho podporuje... A to je len zaciatok. Pred MS sa to este len zacne vyhrocovat, ked sa do toho zapoji aj Pele a zacne si opat vymienat nazory cez media s Maradonom... Jeden narkoman, druhy senilny dedko... Proste to k Messiho pohode neprida ani nahodou.

jokerito

2
2018-03-22 11:39:36

Majú občas zvláštne vyjadrenia, to uznávam, ale kto má právo vyjadriť svoj názor ak nie oni? Sú to dvaja králi futbalu. Leo je tretí ich nasledovateľ...

cruyff

1
2018-03-22 15:12:07

Diego, ak by ti takto radil napr. Pele, tak určite by si s takou radou nebol spokojný..všetko sa odohráva v hlave hráča, ktoremu futbalový svet leží pri nohách, ale stále niečo tomu chýba..čerešnička na torte...MAJSTER SVETA..všetci dobre vieme, čo to s Leom robilo, ked mu o chlpok tento titul ušiel..visca..

Galagticos

9
2018-03-22 15:40:35

veď messi tahal na ms 2014 argentinu, bol najlepši hráč turnaja a nechcem vinu hádzať špinu na gonzala higuaina, ale bol to on čo mal milion šanci vo finále proti nemecku

Vicky

0
2018-03-23 18:24:44

Higuain není ani spolovice dobrý ako je Messi. Je to síce strelec, ale zahodí milión šancí, tak ako ty vravíš.

Ortiz

2
2018-03-23 09:53:59

Vubec mu nerad ty .. Messi je inteligentni a ma to v hlave srovnany!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.