Ešte pred priateľským zápasom s Kolumbiou, v ktorom nakoniec zverenci Didiera Deschampsa prehrali 2-3, poskytol Lucas Digne pre Le Parisien krátky rozhovor, kde komentoval hru v Barcelone a národnom tíme.

24-ročný obranca je v Barcelone spokojný. Aj napriek tomu, že sa na ihrisku neobjavuje pravidelne a v tejto sezóne odohral dokopy 1157 minút vo všetkých súťažiach, na svoju pozíciu v tíme sa vôbec nesťažuje.

"Hrám v najväčšom klube na svete, dostávam šancu vo francúzskom národnom tíme, takže nemám dôvod sa neusmievať. V mojom živote ide všetko dobre, rodina je šťastná. Možno si niektorí ľudia myslia, že mi patrí učitá úloha, ale tak to nie je. Môžem nastupovať za najväčší klub na svete, trénujem s najlepšími hráčmi a môj hrací čas je v poriadku. To odomňa záleží, či tie príležitoti dostanem."

"V tejto chvíli ide všetko dobre. Máme šťastie, že stále bojujeme o všetky trofeje a to je tá najdôležitejšia vec. Barcelona je klub mojich snov a ja som rád, že sa mi sem podarilo dostať. Nosenie dresu je pre mňa veľkou cťou. V tejto sezóne od nás tréner žiada, aby sme proti našim súperom hrali oveľa vyššie - ide o niečo iné, než to, s čím som sa stretol vo Francúzsku alebo Taliansku. Neustále pracujeme s loptou, neustále sa rozvíjame."

Digne má dobrú šancu byť medzi povolanými hráčmi, ktorí budú reprezentovať Francúzsko na blížiacich sa majstrovstvách sveta v Rusku.

"Všetci chceme byť na zozname. Tí, ktorí dostanú pozvánku, môžu dokázať svoju hodnotu. Závisí od nás, či túto príležitosť využijeme. Treba sa sústrediť až do konca a dať zo seba všetko. Teraz viem už o národnom tíme viac, nabral som skúsenosti. Sme takmer ako rodina. Či môže Francúzsko vyhrať majstrovstvá sveta? Je to možné. Máme skvelých futbalistov, ktorí nás môžu doviesť ďaleko."

zdroj: sport.es

video: youtube.com

Samm33

37
2018-03-24 19:38:21

Chalan šikovný len by potreboval viac zapasovej praxe :)

mikimi122

7
2018-03-24 23:49:05

Ako náhrada za Albu je dobrý a s mladým vekom aj potenciálna náhrada do budúcnosti, ale v tom prípade by už mal na sebe začať viac makať.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.