Futbal je úchvatný v tom, že vám dáva každé tri dni šancu zabudnúť a začať od začiatku. Futbalisti FC Barcelona svojim fanúšikom i samým sebe majú čo dokazovať, už zajtra v poobedňajších hodinách nebudú hrať len o tri body, ale aj o stratenú dôstojnosť. 

Utorok sa do dejín Barcy zapísal čiernym písmom. Aj napriek tomu, že v prvom štvrťfinálovom dueli na Camp Nou proti Rímu triumfovali po výsledku 4-1, napokon z najprestížnejšej európskej klubovej súťaže Ligy majstrov vypadli. Na Stadio Olimpico sa stalo nevídané, Barcelončania tri razy inkasovali, a neskórovali ani raz a na blaugranas sa valila zo všetkých strán odôvodnená vlna kritiky. 

Katalánci zlyhali, no to ku športu patrí, pričom sa už teraz musia plne koncentrovať na ligové povinnosti, kde sa predstavia proti Valencii. Azulgranas priebežne prví a majú sedem kôl pred koncom solídny jedenásťbodový náskok, no Los Che patria medzi súperov najvyššej kvality, keď sú aktuálne na tretej priečke, dokonca o miesto lepší ako Real Madrid. 

Z posledných desiatich stretnutí medzi týmito dvomi súpermi sa na Camp Nou hneď vo ôsmich prípadoch zrodila výhra Barcy, dvakrát sa pritom z triumfu radovali hráči Valencie. Zaujímavé je však uviesť aj to, že v posledných štyroch súbojoch vyhral tím z Mestalle hneď dvakrát. Keď sa pozrieme na celkové čísla, v osemdesiatich dvoch súbojoch Netopieri v Barcelone zvíťazili iba trinásťkrát.

V domácom prostredí sa v zápasoch s družstvom z východu Pyrenejského polostrova nesmierne darí Lionelovi Messimu, ktorý si tu hneď trikrát pripísal hetrik. Posledný takýto počin uskutočnil v roku 2013. 

V akej základnej jedenástke zajtra uvidíme tím Ernesta Valverdeho? Po tom, čo Marc-André ter Stegen vyťahoval zo svojej siete loptu proti Rímu hneď v troch prípadoch, bude základom skalopevná defenzíva, keď by sa v obrane predstaviť mohlo kvarteto Sergi Roberto, Piqué, Umtiti a Alba. V strede poľa by i napriek nedávnym problémom nemal chýbať Sergio Busquets, no v hre neuvidíme Ivana Rakitića, ktorého azda nahradí Paulinho. Po tom, čo hrať v Lige majstrov nemohol, zrejme bude návrat hlásiť Philippe Coutinho. 

Okrem spomínaného chorvátskeho záložníka je aj naďalej zranený Lucas Digne a Txingurri do svojej osemnásťčlennej nominácie nezahrnul ani Yerryho Minu a Aleixa Vidala. 

Kouč hostí, päťdesiatdvaročný Marcelino García Toral, má k dispozícii celý svoj káder s výnimkou Francisa Coquelina. Francúzsky rodák prišiel na Mestallu z londýnskeho Arsenalu za štrnásť miliónov eur, no takmer okamžite sa vážne zranil, a pre problémy s Achillovou šľachou bude absentovať až do augusta. 

Marcelino je pred súbojom optimistický, avšak zostáva nohami pevne na zemi. "Pre Barcu je prehrať v dvoch po sebe idúcich dueloch nezvyčajné, no cestujeme motivovaní a veríme v to, že zvíťazime," povedal na tlačovej konferencii. 

Najväčšou hrozbou hostí bude štvornásobný španielsky internacionál Rodrigo, ktorý v súčasnej sezóne zaznamenal pätnásť presných zásahov. Tento stoosemdesiat centimetrov vysoký krídelník sa vyznačuje svojou šikovnosťou a dobrým výberom miesta, na čo si budú musieť dať hráči FCB dobrý pozor.

Info pre tipérov

Info o zápase

Dátum: 14. apríl 2018 (sobota)

Čas: 16:15

Miesto: Camp Nou, Barcelona

Prenos: Digi Sport 3

Zdroj: fcb.com
Foto: fcb.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.