FC Barcelona dokázala na domácom trávniku poraziť výber priebežne tretieho najlepšie tímu tejto ligovej sezóny v Španielsku 2:1. Výhra nad Valenciou sa každopádne nerodila ľahko o čom svedčia aj reakcie hráčov Blaugranas po stretnutí. Novinári vyspovedali Coutinha, Luisa Suareza a Andrésa Iniestu.

Coutinho najlepším hráčom zápasu

"Z môjho pohľadu je najlepší hráč Messi a je mi cťou hrať po jeho boku. Bol to pre nás ťažký týždeň kvôli tomu, čo sa stalo v Lige Majstrov. Chceli sme postúpiť do semifinále a potom vyhrať trofej, ale teraz musíme pokračovať v našej práci, pretože hráme v ďalších dvoch súťažiach, v ktorých máme šance na triumf. Musíme sa pozerať pred seba. Dnes sme si vybojovali veľmi cenné víťazstvo."

Forma Coutinha rastie

"Idem krok po kroku. Snažím sa, aby som sa na trávniku cítil lepšie. Vždy zdôrazňujem, že tu sa hrá iným spôsobom a tieto aspekty musím prispôsobiť môjmu štýlu hry. Tvrdo pracujem, aby som to dokázal."

"Každým dňom získavame viac sebadôvery, na trávniku sa lepšie poznáme a postupom času sa veci budú vyvíjať lepšie. Som časťou tímu a takisto som chcel, aby sme v Lige Majstrov zvíťazili. Fakt, že som v tejto súťaži nemohol hrávať, na tom nemení nič."

Luis Suarez

Zápas

"Po poslednej rane sme chceli potvrdiť, že hráme vynikajúcu sezónu v La Lige. Vykonali sme ďalší krok k cieľu. Zostáva už len pár zápasov a máme dobrý náskok. Musíme už myslieť na utorkový zápas."

Skoro strelený gól

"Pre tím bolo podstatné ten gól streliť. Všetci sú si vedomí toho, že sa necítime najlepšie. Okrem toho sme hrali proti súperovi, ktorý sa vždy postará o ťažké podmienky."

Rekordná séria zápasov bez prehry

"Myslím, že rekordy sú na to, aby sa prekonávali. Vedeli sme, že fanúšikovia na nás môžu byť zlí. Je to normálne, aby myslím si, že vyjadrili aj svoje uznanie k nášmu dobrému postoju v lige. Teraz sa každopádne zdá, že výhra v La Lige nebude mať veľkú hodnotu."

Iniesta

Budúcnosť

"Viem, aké rozhodnutie prijmem v otázke mojej budúcnosti. Mám podporu od verejnosti a mal som ju stále. Nie je to však niečo, čo môže mať vplyv na zmenu môjho rozhodnutia."

Liga Majstrov

"Nehrali sme tak, ako to od nás vyžadovala situácia na trávniku. Nebol to zápas, po ktorom sme mali vypadnúť."

zdroj: marca.com
foto: marca.com

mikimi122

7
2018-04-14 22:58:39

Treba sa učiť zo svojich chýb. Teraz to vypadnutie môžu napraviť jediným spôsobom a to dobrými výsledkami na ihrisku. Barca sa musí naučiť hrávať dvojzápasy a až potom bude treble reálne.

Samm33

16
2018-04-14 23:06:33

Double v prvej sezóne vôbec nie je zle, práveže budem maximálne happy ak by sa to podarilo, len by sme potrebovali nejake zmeny čo sa týka taktiky nakoľko sme Barca a nie nejaká Chelsea. Nepotrebujem aby sme v zápase naložili 4-6kuskov, ale bude mi stačiť ak budeme mat plnú kontrolu nad hrou :)

mikimi122

9
2018-04-14 23:33:26

Ja som si veľmi prial LM, ale teraz sa budem musieť uspokojiť s double. Tiež si myslím, že Barca má veľké diery v taktike, ktoré treba zašiť a to hlavne v útočnej časti hry. Veľakrát hráme to, čo súper vie a chce, aby sme hrali. Doslova hráme hádzanú a to tak, že sa naša záloha, útok a krajní obrancovia rozmiestnia na súperovej polovičke a snažia sa dobýjať súperov múr, ktorý čaká na zaváhanie Barci a jej stratu lopty, aby mohol ísť do protiútoku. Barca už keď tak musí viac využívať protiútoky, alebo strely z diaľky (Coutinho, Messi, Rakitič). Na krížne prihrávky pomedzi múr úž nemáme také mozgy a aj tie krížne prihrávky a duo Messi-Alba si vie súper veľakrát postrážiť. Štýl hry Barci je jej silnou zbraňou, ale hlavne aj veľkou slabinou.

dalibor

5
2018-04-14 23:40:19

iniesta končí

MessiJeBuh

7
2018-04-15 00:50:08

Valverde by měl změnit styl a vrátit se k sestavě 4-3-3 a ne 4-4-2 podle mě jsme teďka hodně defenzivní až moc..

A na to Barcelona není zvykla až extrémně bránit...

Barca není Chealse a není zvykla na tento styl...

Barca je útočný tým, takže by měl Valverde změnit a vrátit se ke starému 4-3-3

VamosBarca

3
2018-04-15 09:25:00

Suhlasim; Barca by sa mala vratit ku 4-3-3

emiliano

5
2018-04-15 09:12:10

Suarez nie je vo svojej koži, dal gól, ale toľko strát lopty, to nie je hodné jeho úrovne. Iniesta hral fantasticky, Leovi chýbal iba gól a nebol ďaleko. Umtiti zasa hrubka, dal gól, čím to napravil, mal aj niekoľko pekných zákrokov. Coutinho výborne. Busi behal ako po úraze, chcel by som poznať jeho najvyššiu rýchlosť, podľa mňa je najpomalší v celej súťaži, zachraňuje to len postavením a rozohrávkou, nie je to DM na mega klub. Paulinho posúva lopty najbližšiemu hráčovi, veľa behá, ale nie je to na Barcu.

gabo

2
2018-04-15 09:39:45

Uplne presne co pise MessiJeBuh,podpisujem. Znicena kreativita a krasa hry FCB,faktory, pre ktore ju milujeme

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.