Tréner Carlos Moya v rozhovore pre médiá prirovnal Rafu Nadala k Leovi Messimu. Rafa sa nedávno na kurty vrátil po zranení, no hneď od začiatku hráva v dobrej forme a na konto si pripísal víťazstvo napríklad aj proti Alexandrovi Zverevovi, aktuálnej svetovej štvorke.

Nadal ako svetová jednotka Španielsku pomohla poraziť Nemecko vo štvrťfinále Davis Cupu. Španielsko má tak veľkú výhodu, že v tíme má práve Nadala. Podobnú výhodu má aj Barcelona s Leom Messim v kádri. Ten Barcelone rok čo rok výraznou mierou pomáha k titulom.

Španielsko v semifinále Davis Cupu čaká Francúzsko. Zápasy sú na programe v septembri a Španieli budú mať vďaka Nadalovi veľkú výhodu. Moya vysvetľuje:

"Okrem jeho motivácie a tímového ducha, ak ste vedľa Rafu, nie ste tak pod tlakom. Máte takmer garantované, že svoju dvojicu zápasov vyhrá, čo spoluhráčom pomáha, aby sa cítili voľnejšie. Porovnal by som to s Leom Messim s Barcelone."

Moya takisto vysvetlil ako sa Nadalovi podarilo vylepšiť svoju hru v porovnaní s hrou, ktorú predvádzal pri zisku svojej prvej veľkej trofeje spred 14. rokov.

"Hrá aj po 14. rokoch, získa Grand Slam a je svetovou jednotkou, takže je zrejmé, že sa musel posunúť. Je lepší, skúsenejší, fyzicky je vzhľadom na vek limitovaný, ale s postupom času hru pochopil, rozhoduje sa správne a vie, že to, čo robil, keď mal 20, nie je potrebné."

zdroj: express.co.uk
foto: express.co.uk

Peter

18
2018-04-15 10:02:07

Nadal? Len to nie. Jedine k Federerovi. Leo a Roger sú jednotky vo svojich športoch.

Winnetou

16
2018-04-15 11:15:28

Presne som to chcel aj ja napísať, že Messiho by som porovnal jedine k Federerovi. Technika, rozum, zmýšľanie, skromné vystupovanie...
Nadal mi vždy prišiel skôr ako fyzický pracant, podobne ako Ronaldo, z čoho potom plynuli u neho zranenia, fyzická zaťaženosť.
Ale to je iba môj názor :-)

VistaBarca

4
2018-04-15 13:46:17

Jeho otec bol obranca Barcelony, ale on je uz fanusikom Realu. Neviem kto tieto clanky vymysla a pise, ale pripada Mi velmi daleko od skutocnej reality

Dr-QQ

4
2018-04-15 14:56:16

Miguel Ángel Nadal Homar je strýkom Rafu https://www.youtube.com/...

FCBarcelona2018

0
2018-04-16 12:14:19

Čo tento článok tu robí, tak to nechápem. Asi sa v redakcii pomýlili a namiesto do kategórie tenis ho dali na stránku Barce. Článok úplne mimo.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.