Dnešný zápas na Balaídose sa niesol v znamení rotácie, pričom Valverde sa rozhodol rotovať takmer celú základnú jedenástku. Svoju šancu dostali Semedo, Mina, Digne, či Denis, ktorí svojimi výkonmi síce úplne nepresvedčili, no dokázali pomôcť tímu v boji o španielsky primát.

Čo sa týka gólov, podelili sme si ich rovným dielom na oba polčasy. V tom prvom sa presadil najprv Dembélé, pre ktorého to bol prvý ligový gól v drese Barcelony, na čo pred prestávkou odpovedal Jonny. V druhom polčase následne poslal Kataláncov opäť do vedenia Paulinho, na ktorého presný zásah odpovedal 'božou' rukou domáci kanonier Aspas.

 

Zelená: Lavička podržala

Ernesto Valverde dnes príjemne prekvapil veľkou rotáciou pred finále Copa del Rey. Svoju šancu dostali menovite Semedo, Yerry Mina, Digne či Denis, ktorí sa trénerovi odvďačili cennou remízou z Balaídosu. Ďalším pozitívom je aj prvý ligový gól pre Ousmane Dembélého, ktorý následne oslavila celá lavička a opäť sa nám presadil aj Paulinho, ktorý profitoval zo skvelej roboty Semeda.

Príjemným prekvapením boli aj výkony Andrého Gomésa, ktorý si ošéfoval stred poľa, Yerry Mina viditeľne chytá rytmus španielskej najvyššej súťaže a jeho centimetre sú v pokutovom území kľúčové. Na záver treba dodať, že aj takéto zápasy patria k výhre titulu, keďže mužstvo sa dokázalo v nabitom programe zomknúť a dopriať stáliciam základnej zostavy trocha odpočinku.

Svojim výkonom taktiež potešil ter Stegen, ktorý si pri neúčasti všetkých štyroch kapitánov navliekol kapitánsku pásku, čo potvrdil aj svojim výkonom na ihrisku.

Oranžová: Stále neporazení

Sen o 'Invicibles' stále žije. Katalánci natiahli sériu bez prehry na úctyhodných 40 zápasov, pričom tentoraz k tomu dopomohla aj lavička. Každý jeden hráč zobral zápas zodpovedne, a hoci Celta ustavične hrýzla a ohrozovala bránku hostí, mužstvo na čele s fenomenálnym ter Stegenom sa rozhodiť nenechalo a predviedlo, prečo je túto sezónu právom najlepšie v Španielsku. Zrejme najťažší zostávajúci výjazd majú tak zverenci Ernesta Valverdeho zrejme za sebou, pričom v ďalšom kole opäť vycestujeme na Deportivo La Coruňa.

Červená: Výkon jednotlivcov

Kritizovať by sa dalo veľa vecí, no výkony niektorých jednotlivcov výrazne sklamali. Hráči ako Digne či Denis by sa mali pobiť o miesto v zostave, pričom dnes to bol z ich strany opäť taký nemastný-neslaný výkon, ktorý však na remízu stačil. Stratený pôsobil aj Dembélé, Semedo a Paco Alcácer, no cenný bodík z Balaídosu sa stále počíta.

Na záver stačí už len dodať, že VAR je naozaj už nevyhnutné vo svete futbalu. Ruka Iaga Aspasa pri druhom góle domácich bola do očí bijúca a tak sa rozhodcovia opäť postarali o stratu bodov pre Kataláncov, hoci treba uznať, že to mali v tejto situácii náročné a zápas sa zaobišiel bez nejakých väčších komplikácii z ich strany.

zdroj: forcabarca

Jhonys

top komentár
51
2018-04-17 23:24:33

Semedo a ztracený? Nepřišel mi tak - odehrál slušný zápas, často bránil i za dva. Zároveň podporoval i útok a má na kontě asistenci. A jen taková drobnost - gól byl nakonec připsán Pacovi, který se míče dotkl špičkou :D

ForzeVilla

3
2018-04-17 23:29:37

Myslel som stratený pozične, občas vypadával z pozície, ina slušný zápas, to priznávam.

Jhonys

8
2018-04-17 23:31:14

to máš pravdu, na druhou stranu do určité míry mohlo být způsobené tím, že vykrýval prostory, které měl mít pohlídané někdo jiný... :) navíc Dembélé mu v obraně zrovna dvakrát nepomáhal.

Babco

9
2018-04-18 06:47:27

Mne sa semedo velmi paci na RB, uricite som radsej ked tam je a nie Vidal alebo Roberto

FCBarcelona2018

1
2018-04-18 12:45:25

A k tomu gólu, ktorý bol pripísaný Pacovi sa chcem vyjadriť. Zdá sa mi to od Paca poriadne sebecké, keď videl, že lopta už tak či tak ide do siete ale musel sa jej aspoň dotknúť, aby sa gól pripísal na jeho meno. Zdá sa mi to priadne sebecké. Mimochodom podľa mňa, vo včerajšom zápase bol Paulinho najlepším na trávniku.

2015treble

35
2018-04-17 23:25:57

No ja neviem, ale mne dnes Semedo neprišiel stratený, behal vkuse, vybojoval lopty, dovolil si 1 na 1, prihral na gól ,chyby tam boli, ale stratený určite nebol

Nick

11
2018-04-17 23:26:56

Len nech nas o neporazitelnost nepripravy Real. To by sa tazko rozdychavalo

tominno9

8
2018-04-18 10:42:59

Nepripraví!

Xavielmeastro

25
2018-04-17 23:27:21

S Pacom nesuhlasim nie len za to ze nahral na gol aj ho dal ale makal podrzal loptu od neho sa neocakava tvorba hry a Gomes ako fakt ? :D Valverde ho stiredal lebo dobre hral kazil jednoduche prihravky ako nehral zle ale ziadna slava.A este raz to co hraju Digne Gomes to si odohra hocijaky junior nebol by vidiet rozdiel

Marian

top komentár
43
2018-04-17 23:27:41

André sa kompletne podpísal pod gól súpera na 1:1, lebo zlou prihrávkou založil protiútok Celty a keď mohol po návrate zabrániť centru na gól, tak nenapravil túto chybu. Takže nepatrí do zelenej farby semaforu v žiadnom prípade, lebo toto pochybenie nenahradil ničím, ostal v mínuse.

emiliano

4
2018-04-18 07:56:16

Ano Marian, Gomes stratil loptu,potom sa vrátil, ale bránil voľne, len symbolicky, nie tesno, cez neho išiel center po zemi a bol gól. Mina dobre, Vermelen nie. Dembele si musí uvedomiť, že toľko strát lopty nemôže mať, je načase makať. To vylúčenie Roberta bolo po strate lopty Dembelého, keď sa Roberto snažil zastaviť Aspasa. Stále potrebujeme 2 výhry na titul, ak Atletico nezaváha.

Nitram

23
2018-04-17 23:28:16

Tak dovolím si nesúhlasiť s tým príjemným prekvapením , ktorým má byť výkon Goméza. To je vtip? Veď prvý gól bol jeho, dve chyby po sebe... Hráči sa snažili, ale bolo vidieť množstvo chýb a toľko šancí, čo mala Celta, je zázrak, že z toho boli len dva góly. Škoda tej červenej, mal ho pustiť, myslím, že potom by Barcelona s Messim pritlačila Celtu a strelila rozhodujúci gól. Získali sme bod, ideme ďalej!

emiliano

4
2018-04-18 08:24:06

Gomes je stratený hráč a čím skôr predať, on nemá sebavedomie, nevie čo hrať, pokazí prihrávky. Denis mal v predch. zápase vyloženú šancu, teraz zasa. Behá veľa, ale strelu nemá, prihrávky kazí, nie je to hráč pre nás, aj keď určite je lepší, ako Gomes.

Xavielmeastro

26
2018-04-17 23:28:36

A muz zapasu za mna Paulinho behal neskutocne vela bol vsade vzadu v predu branil utocil dneska dole klobuk pred nim

Hlavanakrku

top komentár
61
2018-04-17 23:28:52

Dobrý večer všetkým. Dlho sledujem túto stránku a Barcelonu od čias Romária. Neprihlasoval som sa, ani som sem nepísal, ale teraz mi to už nedalo. Niektorí ľudia by sem nemali písať, frustrácia a zlosť sa dá vybiť aj inde. ;) Ale Slováci ...
Čo sa týka dnešného futbalu, bola to hrôza a je to hrôza celú sezónu. Barca hrá zle, dnes a aj celkovo posledné zápasy to hráčov očividne nebavilo, nemajú z tej hry pôžitok. A ani diváci nie... To je škoda. Môj osobný názor je, že pán Valverde dosiahol svoj vrchol tým, že stmelil mužstvo po odchode Neymara, ale tam to aj skončilo. On trénoval malé kluby, kde presne toto robil. Dal dokopy hráčov, a potoom robili na ihrisku zle tvorivým tímom. Ale toto nie je Barcelona. Na ten futbal sa fakt nedá pozerať. Hráči nevedia čo majú hrať, neveria si, nie je tam vidieť žiadna myšlienka. Všetci píšu, ako pán Valverde pozdvihol obranu Barcelony... To že Barcelona dostala toľko málo gólov je zázrak zhora, ale určite nie dobrá obrana. A Ter Stegen saozrejme! Čo ten pochytal túto sezónu... Pozrite si posledných 10 zápasov. Keby Barca dostávala po 4 - 5 gólov každý zápas, nikto by nič nemohol povedať. Aj proti Valencii minule, to bola iba neschopnosť hráčov Valencie, nie dobrá obrana Barcelony. Ďalej. Neustále sa tu ospevuje Umtiti. Ten hráč nie je zlý, ale nie je ten, kým ho tu robíte. Strieda dobré výkony s dosť zlými. Barca keby priviedla Škriniara - to je hráč pre ňu. Super tank s vynikajcim prehľadom, technikou a rozohrávkou pod tlakom. Nie preto že je Slovák, to mi je jedno. Ale to je tank, nefauluje, čisto odobreá loptu, chlap ako hora, samý sval, rýchly, aj veľkí a silní útočníci sa o neho rozbijú ako hračky, hrá si svoje, vynikal od malička, a havne má futbalový rozum, čo Umtiti nikdy mať nebude. Barca by mla priviesť jeho, Umtiti nech si kľudne ide za miliónmi. Môj názor.
Luis Suarez.... Vďaka za všetko, ale toto by mala byť jeho posledná sezóna. Je to tragicky zlé už od neho. Hoci je druhý najlepší strelec Barcy, v podstate ani sám nevie, ako k tomu prišiel a vo väčších zápasoch v hre viac-menej zavadzia.
Dovolímm si povedať, že dnešná červená karta ide na vrub opäť trénerovi. S. Roberto melie z posledného, niet divu, že nestíhal. Semedo keby hrával pravidelne, je to veľký talent, ale nemá hernú prax. Mnohí tu obhajujú Denisa Suaréza, mnohí na neho kydajú. Ja neviem, ale myslím si, že keby dostal toľko šancí ako (stále ešte mnohými obhajovaný) André Gomes, bol by úplne inde. Hráč ktorý nehrá, nemôže napredovať. Tréner síce Barcelonu dal dokopy, ale došiel mu pušný prach a očividne nevie čo ďalej. Bolo tu pár hasov od začiatku, čo hovorili, že výsledky Barcy sú skôr zázrak, ako výsledok hry. Čas ukázal, že mali pravdu. 40 zápasov bez prehry, ale v koľkých doslova zázračný útek hrobárovi z lopaty, hra z ktorej boleli oči atakďalej. Barcelona hanebne mrhá potenciálom najlepšieho hráča, aký kedy túto hru hral. A to je škoda.

Rasto

20
2018-04-17 23:40:48

Výstižne napísané. A výsledky sú ďaleko lepšie, ako predvádzaná hra. Pre niekoho dosť, pre mňa na Barcu málo. A tie Valverdeho striedania (dnes Coutinho) nepochopím asi nikdy.

barcelonista29

14
2018-04-17 23:44:46

Coutinho bol jediný hráč v základe, ktorý bude hrať pravdepodobne aj v sobotu. Hral aj minulý zápas od začiatku, tak je logické, že ho stiahne pred finále skôr. Neviem, čo sa tak čuduješ :D

Rasto

1
2018-04-18 08:33:20

A kto zostal potom Leovi do kombinácie?

thomee

0
2018-04-18 09:41:04

ja som sa tomu tiez cudoval preco striedal Coutinha. A nie iba teraz, ale kazdy zapas. on snad nedohral este ani jeden zapas od zaciatku do konca. vzdy bol striedany. Tak preco ho setrit napr. teraz? Ved i tak strasne malo hra tak nema byt z coho unaveny. a taktiez nechapem preco musel ist Dembele dole.

LaBrie

4
2018-04-17 23:53:12

Ked som videl, ze Coutinho ide dole z ihriska, myslel som si, ze odpadnem. Jediny tvorivy hrac a on ho stiahne. To mi nedava logiku...

FCBarcelona2018

1
2018-04-18 10:35:05

Súhlasím s tým striedaním Coutinha. Ale najviac ma serie, že neustále tlačí do zostavy Gomésa, hoci sa už mnohokrát presvedčil, že Gomés je hráč tak akurát na tréning, ale nie do ostrého zápasu. Keď vidím že v 65 minúte Valverde strieda Coutinha za Gomésa (nie vo včerajšom zápase ale už vo viacerých predchádzajúcich) tak ma ide doslova poraziť. Neviem či je Valverde do Gomésa zaľúbený a niečo medzi sebou majú, alebo je mu to nejaká rodina, skrátka to neustále tlačenie Gomésa do zostavy to už nie je normálne. Valverde by si mal uvedomiť, že Gomés je na chuja hráč a ešte nikdy poriadne nezahral, alebo aby aspoň v jednom zápase ukázal bojovnosť a odvahu útočiť a prebiť sa do pokutového územia. Nie, a myslím si že sa toho ani nikdy nedočkáme. Gomés skrátka musí odísť z Barce. Tu nemá miesto.

Jhonys

10
2018-04-18 00:15:09

Nesouhlasím s vícero věcmi, ale zareaguju pouze na jednu. Nerozumím tomu trendu najednou kritizovat Umtitiho. Jeden z nejlepších nákupů dovolím si tvrdit za posledních 10 let a jenom proto, že se momentálně potýká s kolísavou formou, je na odpis? To, že zapadl týmu prakticky okamžitě, je jak vidím naprostá samozřejmost. To, že doteď podával bezchybné výkony, je už zapomenuto. To, že podle tebe nemá a nebude mít fotbalové myšlení, je naprosto nonsens, ale pokud to nechceš vidět, je to tvůj problém. A to, jak jsi popsal tvé vnímaní Škriniara ( tank, nefauluje, čisto odobreá loptu, chlap ako hora, samý sval, rýchly, aj veľkí a silní útočníci sa o neho rozbijú ako hračky) je naprostá definice Umtitiho... Ne nadarmo se říká, že Barcelona má jedny z nejnevděčnějších fans - tohle je další potvrzení a vzorový příklad.

okbor

31
2018-04-17 23:35:32

Na to, že Valverde siahol po "totálnej" rotácii, jednak v dôsledku zranení, ale aj pošetrenia síl na pohár, to nedopadlo tak zle. Mužom zápasu ter Stegen, ktorému Valverde určite po zápase vybozkával ruky. Unzué zase môže pobozkať ruku Aspasovi.

Nick

4
2018-04-17 23:36:27

Trefné

mikimi122

8
2018-04-17 23:42:37

Gol bol pripísaný Pacovi a nie Paulinhovi. Výkon bez bojovnosti. Remíza je asi pre oba tímy zaslúžená, aj keď podľa pravidiel by vyhrala Barca.

Nick

0
2018-04-17 23:44:42

Ako to bude nabuducu sezonu s VAR v lalige

Nick

0
2018-04-17 23:44:59

?

okbor

0
2018-04-18 00:21:14

www.skysports.com/football/news/11827/11272929/la-liga-confirms-video-assistant-referee-var-will-be-used-from-next-season

adriano

8
2018-04-18 05:00:28

Nech si hovori kto chce co chce lobotka je vyborny zaloznik rastie kazdym zapasom a si myslim ze v takej barcelone by sa nestratil.Vcera som si vsimal prave jeho a odohral velmy dobry zapas odoberal lopty rozohraval.

Akadashi

5
2018-04-18 06:52:01

Včera jsem ho sledoval a musím uznat, že je neskutečně silný na míči a má skvělou hru tělem, stejně tak jako je silný. Navíc výborně odebírá míče. Je sice stále co zlepšovat, ale včera hrál výborně.

rominho

6
2018-04-18 06:46:33

s beckom sme odohrali celkom slusny zapas. nezabudajme, proti vigu sa nam nehra dobre ani s "a"-ckom zvlast tam. nebyt golu do satne, tak to zvladneme. nechcime od hracov, ktory pol roka nehraju, aby podali super vykon. mna naopak prekvapili, ze celkom v pohode zvladli 1.polcas. gol do satne celtu samozrejme nakopol, vyjadrovat sa ku gomesovi je zbytocne:) ernesto 2. polcas prekaucoval(kolky krat uz?) big sam hral vyborne dovtedy, pokial nezacali jednania o novej zmluve..ze vysledky nezodpovedaju hre je jasne, ale kto ma dobru jesen, na jar ide forma dole a zase naopak.

Grent

5
2018-04-18 06:52:59

Vcera najviac sklamal Denis, po slubnom zaciatku sa akosi pokazil, stracal privela lopt. Gomes sice rozbehol akciu na 1:1 ale inak zahral slusne, to uz len tradicne ked sa povie Gomes tak tu musia vsetci nadavat nanho, ani Busquets by nezahral dobre keby mate nanho rovnake poziadavky ako na Gomesa ( Shame on you!! ) ..
MIna slusny zapas aj ked bolo vidiet ze este nieje celkom zohraty ale je to talent.
Vermaelen nic moc vykon podla mna, Mina zahral podla mna lepsie.
Skoda zakroku Roberta, mal som pocit ze vermaelen by to este stihol krizovat ale tak rozhodol sa ako sa rozhodol v danej chvili, zabranil najazdu a vzal na seba zodpovednost.
Este vtipne bolo sledovat ako po prichode Messiho zmenila na nejaky cas Celta kompletne svoju hru a zatvorili sa pred branou :D

pedo

2
2018-04-18 08:03:42

pedo

1
2018-04-18 08:05:23

Gomes, že vraj slušne. V Barce nemá čo hľadať

FCBarcelona2018

5
2018-04-18 07:06:20

Veľmi som sa pobavil na vete, že prijemným prekvapením bol výkon Gomésa, ktorý si ošéfoval stred poľa. Neviem na aký zápas ten redaktor pozeral, alebo má slabý zrak? Veď oba góly padajú na hlavu Gomésa. Pri prvom prihral rovno na nohu súpera a pri atakovaní centrujúceho pravého útočníka ho atakoval iba na oko. Pri druhom tak isto nepresná jeho prihrávka a neprítomný Semedo, ktorý sa túlal po celom ihrisku, len nebol tam kde mal byť. Tak neviem aký skvelý výkon Gomés podal? Mal iba dva pekné záblesky v zápase, keď nastupoval na začiatku zápasu a keď schádzal po striedaní. Včera som sa zasa presvedčil, že Digne, D. Suárez, Gomés a Vidal sú hráči, ktorí patria iba na lavičku pre prípad zranenia niektorého zo základu. Ináč nemajú čo v Barci robiť. Ich výkony sú v každom zápase, keď sa dostanú na trávnik katastrofálne a nedokážu do hry mužstva priniesť absolútne nič nového a povzbudzujúceho. Sú to skrátka iba náhradníci.

carolco

-2
2018-04-18 08:03:25

Nezvyknem sa vyjadrovať, len mi nedá kritika Gomesa v tomto stretnutí . Nemám ho rád, pretože výkonmi nepatrí do Barci, ale včera zahral dobre a viac menej s prehľadom. 1. gól síce začal jeho riskantnou prihrávkou, nie nepresnou ale celý gól ide na vrub Dembelemu. Nie raz čaká ako sa lopta k nemu prikotuľa nejde jej oproti, čo je základné pravidlo už v doraste. V tomto prípade sa vracal s hráčom čo zobral loptu po hranicu 16-ky a zastal. Súpera nechal pokračovať do 5-ky a doraziť vrátenú loptu do bránky. Ak by s ním pokračoval pokryje loptu a súper nedá gól. Po góle začal rozhadzovať rukami, dobre si uvedomujúc akú chybu spravil.

Culesking

0
2018-04-18 12:04:09

Stym že gól na 1:1 ide na vrub dembelemu súhlasím, je to základne pravidlo už v žiakoch. Ale treba si zas uvedomiť, že Dembele potrebuje lopty do behu, nie aby na ňu musel čakať. Mňa skôr udivuje hra Messiho posledné zápasy (áno už musí byt unavený) ale keď ide do protiútoku, môže nahrať dembelemu do behu, tak on radšej ide k čiare a tam si nahráva s denisom.

Matus1017

2
2018-04-18 08:21:36

Tak za včerajšok som rád aj za remízu neviem prečo ale stále je to tak, že začneme dobre a potom zápas vypúštame...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.