Zápas proti FC Sevilla je na programe už dnes - jedná sa však o finálový zápas Copa del Rey. Ide tak o veľa a pre Barcelonu po vypadnutí z Ligy Majstrov o to viac. Vedomý si tejto skutočnosti je aj tréner Blaugranas Ernesto Valverde.

Posledný zápas proti Seville skončil remízou 2:2.

"Samozrejme na to stretnutie prihliadneme, je pre nás zároveň výstrahou. Sevilla má hráčov, ktorí dokážu o priebehu zápasu rozhodnúť v každom momente. Vtedy sme boli bližšie k prehre, než k remíze. Veľmi sme trpeli, to vlastne Sevilla mala k víťazstvu bližšie. Máme toho veľa čo zlepšovať."

Je po vypadnutí z Ligy Majstrov pre Barcelonu povinnosť získať aspoň double?

"Pre nás je povinnosťou vyhrávať. Vyhrávať všetko. Tak to už je."

Cillessen neodchytal súťažný zápas už 2 mesiace. Je pripravený na finále?

"Áno, vždy je povolaný a všetci povolaní hráči sú pripravení hrať."

Zapríčinil pohár vypadnutie Barcelony z Ligy Majstrov kvôli únave?

"Nie, túto výhovorku nepoužijem. Je pravda, že v januári a februári sme kvôli poháru remizovali niekoľko zápasov v lige, napríklad s Getafe či Espanyolom, ale na Ligu Majstrov to vplyv nemá. Prehrali sme z iných dôvodov."

Za pár dní môže Barca získať dva tituly. Ide o najdôležitejší týždeň sezóny?

"Je dôležitý, pretože sumarizuje prácu celej sezóny. Finále nám nespadlo z neba, napracovali sme sa na neho v každom momente. Množstvo tímov vypadlo a my hráme o titul. V La Lige máme 5 mečbalov a jeden musíme využiť."

Hovorí sa, že Messi má problémy so slabinami.

"Tá diagnóza viac prestrelená ani nemôže byť."

Ako motivovať brankára, ktorý je reprezentačnou jednotkou Holandska, ale v Barcelone je v tieni ter Stegena?

"Úloha Cillessena je jasná a vždy, keď chytal, poradil si veľmi dobre. Brankári svoju úlohu musia akceptovať a on to urobil veľmi dobre, pretože je profesionál. Spomínam si na parádu zo zápasu proti Valencii, ktorá nám umožnila postup ďalej. Cillessen je motivovaný, očakávam od neho to najlepšie."

Myslíš si, že najlepšie kluby si pohár veľmi necenia?

"Tituly sa cenia najviac, keď ich nevyhráte. Pre mužstvá, ktoré vo finále nehrajú až tak často, je to veľký sviatok. Je veľmi ťažké dotiahnuť to až tak ďaleko. Ak sa vám to podarí niekoľkokrát po sebe, môže sa stať, že to budí dojem, že to nemá až taký význam. Hovorím však o osobách mimo klub, my vieme, že ide o finále. My si nemyslíme, že finále pohára malo nižšiu hodnotu. Musíme vyhrať."

zdroj: marca.com
foto: marca.com

AndreasGerardi

35
2018-04-21 08:43:01

To v Madride povedia, je to len pohar. Ale pamatam sa, ze este nedavno prave tento pohar oslavovali v sprievodnom autobuse cez cele mesto. Ale v madride radi stracaju pamät tak rychlo, ako sa len da.

Marian

17
2018-04-21 09:26:13

Veru, získali jedinú trofej v sezóne a tak sa im triasli ruky, že somaR vypustil pohár zo strechy busu a skončil pod kolesami.

T0M10

4
2018-04-21 11:15:02

SomaR#4 :D

emiliano

6
2018-04-21 08:53:57

Po tejto sezóne bude potrebná veľká prestavba tímu. V Barci sme príliš zaťažení na svojich hráčov, každého nám je ľúto a držíme ho, aj keď ho tak 2-3 roky nepotrebujeme, lebo je sympaťák a pod. Takto vrcholný klub nemôže existovať, je to ako vrcholná firma, musíte mať najlepších a ostatným treba pekne poďakovať, pomôcť im nájsť si menší klub. Keďže to tak nerobíme, máme súpisku zapratanú množstvom hráčov, ktorí tu už nemali byť a sedia na lavičke, prípadne občas naskočia na pár minút. Potom hrajú tí istí a tréner sa bojí aj rotovať, lebo niet s kým. Taký Arda roky sedel, teraz sedí Denis, Gomes, Vidal, Digne a vidíme, že nie sú náhradou. Hľadal by som klub aj pre Rakiho, Paca, hľadal by som rýchleho, dôrazného DM, ako konkurenciu Busiho, ktorý by hral podľa typológie súpera, ktorý nehrá na brejky, kde Busi nestíha.

Teo07

1
2018-04-21 09:38:52

Presne tak.

Alirael

13
2018-04-21 10:07:00

Skoro to cele davalo zmysel kym si povedal Rakitic, Denis

s1ck_1

2
2018-04-21 11:15:48

Paca by som nechal, Dovolim si povedať že vo viacero zapasoch by zahral lepšie ako Sua. Neviem prečo mu nedáva šance, vždy zahral solídne ked nastúpil.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.