Čínske médiá na čele s televíziou PPTV tvrdia, že Andrés Iniesta po skončení tejto sezóny odchádza z Barcelony. Určite prestúpi do Číny, ale zatiaľ nie je jasné, do ktorého klubu, pretože o jeho služby zvádzajú boj dvaja veľkí hráči - Chongqing Danghai a Tianjin Quanjian.

Podľa PPTV, Iniesta nakoniec bude hrať za Chongqing Danghai a to najbližších 2,5 roka. Jeho odchod z Barcelony môže byť oficiálne oznámený už počas budúceho týždňa. Majiteľ Chongqing Danghai Jiang Lizhang vlastní tiež 90% práv v Granade, 60% v Parme a 5% v klube Minnesota Timberwolves, ktorý hráva v NBA. Lizhang je lídrom investičného fondu Desports, s ktorým je prepojený aj Gerard Piqué a zároveň vlastní 46% práv vo firme Media Base Sports, ktorá zas vlastní obrazové práva Iniestu.

Chongqing Danghai v súčasnosti okupuje 8. miesto v čínskej ligy. Iniesta však neprestúpi do nejakej čínskej dediny. Chongqing je totiž metropola, v ktorej žije 30 miliónov obyvateľov a vlastne tam Iniesta počas uplynulého roka trávil pár dní, aby sa stretol s mládežou, prezidentom klubu a absolvoval niekoľko promo akcií, ktoré mu vyplývali zo sponzorských zmlúv. Mundo Deportivo v každom prípade píše, že o ničom ešte nie je rozhodnuté. Futbalista sa stále môže pripojiť k tímu Tianjin Quanjian, s ktorým ho médiá spájajú už dlhšie obdobie. Iniesta si môže vybrať a nie je vylúčené, že jeho rozhodnutie spoznáme už na začiatku budúceho týždňa.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: mundodeportivo.es

2015treble

10
2018-04-21 10:44:27

Má Iniesta aj nejakú výkupnú klauzulu alebo odíde zadarmo?

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.