Katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že Benjamin Pavard bol ponúknutý Barcelone. Cena prestupu by sa pohybovala na úrovni 35 miliónov eur. Barcelona má však priveľa hráčov na pozíciách, na ktorých by mohol hrávať aj Francúz.

Katalánsky klub v priebehu sezóny sleduje situáciu rôznych hráčov. Barcelona chce mať dostatok informácií o hráčoch v prípade, ak by okolnosti zapríčinili, že ten ktorý hráč môže posilniť prvý tím. Športová redakcia tak sleduje hráčov, ktorých si sama vytipovala, ale do klubových kancelárií prichádzajú aj ponuky od samotných hráčov. Často ide o mladých futbalistov, ktorých agenti sa spoliehajú na to, že si Barca ich talent overí, ale väčšina z nich je odmietnutá, pretože nedosahuje požadovanú kvalitatívnu úroveň. Niektoré ponuky však zaujmú. Tak ako v prípade reprezentanta Francúzska Benjamina Pavarda, ktorý v súčasnosti pôsobí v Stuttgarte.

22-ročný obranca sa k nemeckému klubu pripojil v roku 2016 z Lille. Na začiatku hrával v druhej Bundeslige, no po postupe do prvej ligy sa jeho meno čoraz častejšie objavovalo na stránkach tlače. Okrem toho si vybojoval miestenku v reprezentácii Francúzska na posledných Majstrovstvách sveta a zažiaril najmä v zápase s Argentínou, kde strelil prekrásny gól. Pavard má v súčasnosti zmluvu platnú do roku 2021, ale podľa katalánskeho denníka Mundo Deportivo, môže obranca z klubu odísť už v roku 2019 za 35 miliónov eur. Ako to v Bundeslige býva zvykom, tí lepší hráči sú automaticky spájaní s prestupom do Bayernu Mníchov, hoci majster Nemecka má na pravej strane obrany Joshuu Kimmicha. Denník Bild jedného času dokonca informoval, že Pavard má s Bayernom dokonca slovnú dohodu. Francúz však všetko poprel.

Zadák si v každom prípade vybojoval miestenku vo francúzskej reprezentácii a hral aj v poslednom zápase proti Francúzsku. V repre hráva na pravej strane obrany, no v klube najčastejšie ako stopér, čo svedčí o jeho všestrannosti. V Barcelone pravý okraj obrany pokrýva Sergi Roberto a na miesto stopéra má Barca až štyroch hráčov. Mundo Deportivo tak píše, že téma Pavard je v klubových kanceláriách na Camp Nou neaktuálna, hoci predstavitelia klubu si cenia schopnosti hráča a aj perspektívnu budúcnosť. Lákavá môže byť nevysoká suma, ktorú je za Pavarda potrebné zaplatiť. Ak berieme do úvahy situáciu na aktuálnom prestupovom trhu, Barca by na jeho prípadnom predaji mohla zarobiť.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: mundodeportivo.es

Marian

6
2018-09-10 13:28:56

Luki, pobavil si ma. Ako v poslednom zápase nastúpil proti vlastnej reprezentácii. Ja viem, tieto nepozornosti sa stávajú, nič v zlom.

kaspec22

11
2018-09-10 13:33:08

Je to univerzální hráč asi jako Roberto. Dokáže zahrát CB, DM a RB, ale na všechny tyto posty máme kvalitní hráče. Navíc by to pravděpodobně znamenalo odchod Semeda a já si myslím, že když dostane víc šancí, budeme se těšit z jeho přínosu pro hru.

ximpp

3
2018-09-10 15:32:41

Je škoda, že Semedo nehrává víc, směrem dopředu je velmi kreativní a to je to, co na pozici, kterou léta skvěle obhospodařoval Dani Alvés, potřebujeme. EV zřejmě není spokojen s jeho bráněním, jinak by přece musel hrávat. Sergi je sice v bránění zodpovědnější, ale také často hoří.
Někoho tak kvalitního jako je Alba by to napravo chtělo, Pavard ale pro nás není úplně vhodný.

MessiJeBuh

4
2018-09-10 17:17:05

Semedo je dost kvalitní hráč má na to být 1 na RB,
Je jak alba, jenom na pravé straně nemá parťáka jako alba a málo hráčů mu nahrává, když zabíhá za obránce... třeba alba má messiho, co mu prihraje, když zabíhá za obránce, to semedo nemá nikoho, kdo by mu takto nahrával... což je obrovská Škoda, jelikož semedo je podle me stejně rychlý jako alba možná o něco pomalejší, ale porad rychlejší než Roberto, k tomu na semedovi se mi líbí, ze si věří jít do souboje 1 na 1... měl by podle mě dostávat více minut...

SEJMALCUK

0
2018-09-10 21:06:18

Jestli je Semedo pomalejší jak Alba? To bych teda neřekl, Semedo je neskutečně rychlý.

UpEpic

1
2018-09-11 11:32:01

Messi nahráva Albovi stále zato, že vie, že dostane skvelý center alebo alba niečo geniálne vymyslí. O semedovi sa toto povedať nedá.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.