Obranca FC Barcelona Carles Puyol podstúpil úspešnú artroskopickú operáciu ľavého kolena odkiaľ mu odstránili uvoľnené kúsky chrupavky zo stehennej kosti (femoral trochlea). Operácia bolo vykonaná tímom Dr. Cugata a Dr. Prunu. Po tejto operácii by sa mal Puyol vrátiť za dva alebo tri mesiace.

Obaja lekári, Ramon Cugat aj Ricard Pruna, sa po operácii ochotne zúčastnili tlačovej konferencie na Camp Nou, kde priblížili podrobnosti Puyolovho zranenia.

„Ku zranenia došlo približne pred 4 mesiacmi následkom viacerých udalostí. Začalo sa to závažným pomliaždením kolena. Predpokladáme, že k tomu došlo v zápase medzi Barcelonou a Malagou na konci januára. To viedlo k bolestiam, obmedzeniam pohybu a strate rovnováhy a to viedlo k tomu, že hráč bol mimo pre zápasy s Arsenalom,“ povedal Pruna.

Pruna ďalej vysvetlil: „K novému prístupu k zraneniu sme pristúpili potom, čo sme zistili, že Carles má v oblasti kolena uvoľnené kúsky chrupavky zo stehennej kosti (femoral trochlea). Odporučili sme mu, aby sa šetril na dôležité zápasy. Vyžadovalo si to množstvo spoločného úsilia od trénerov, hráča a fyzioterapeutov. . . vždy sme na prvom mieste mysleli na zdravie hráča a aby sa to nezhoršovalo.“ Pruna tiež objasnil, že Carle hral proti Madrid, pretože „bol 100% v poriadku“, ale nie vo finále lebo vtedy potreboval sa šetriť.

Dr. Cugat dodal: „Hráč sa rozhodol čakať až na skončenie Ligy majstrov, čo bolo úplne správne. Bolo na ňom, aby sa rozhodol, kedy bude pripravený sa vrátiť.“ Cugat zdôraznil, že Puyolova chrupavka je „v poriadku, ako keby mal 15 alebo 16 rokov.“ V podstate by mal opustiť nemocnicu vo štvrtok a o dva alebo tri mesiace bude schopnú opäť hrať.

zdroj: fcbarcelona.cat

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.