Zdá sa, že tréner brankárov FC Barcelona, Carles Busquets, sa rozhoduje či bude alebo nebude pokračovať na svojom súčasnom poste aj v nasledujúcej sezóne. Hovorí sa o možnom odchode bývalého brankára FC Barcelona z trénerského personálu prvého tímu.

Carles Busquets, ktorý je otcom stredopoliara prvého tímu Sergia, otvorene hovorí o ukončení svojho pôsobenia na trénerskom poste v priebehu tohto leta. Jeho rozhodnutie nesúvisí s tým, že by mal nejaký konflikt s niekým v klube, ale skôr chce nechať viac priestoru svojmu synovi, ktorému môže spôsobovať neprimeraný stres a rozptýlenie blízkosť jeho otca.

Carles je rešpektovaným členom trénerského kádra a jeho prínos a hodnota pre tím je zrejmá, ale keďže chce umožniť svojmu synovi, aby rástol či už ako hráč alebo muž, zdá sa že radšej bude ochotný odísť z klubu aspoň na nejaký čas, aby svojmu synovi pomohol. V skutočnosti bývalý brankár počúval hlas svojho srdca, keď sa ujal tejto pozície minulý rok v lete, ale neuvedomil si, že to môže spôsobiť emocionálny tlak na neho i jeho rodinu, ak túto pozíciu príjme. Vzhľadom na to nie je prekvapením zvažovanie jeho pôsobenia v klube.

Ak by sa Busquets rozhodol odísť Barca už má pripravenú okamžitú náhradu v podobe ďalšieho bývalého brankára. Juan Carlos Unzue, ktorý hral dve sezóny za klub a už bol trénerom brankárov aj pod Frankom Rijkaardom i Pepom Guardiolom, by mohol zaujať tento post ešte raz. Bývalý tréner Numancie je odhodlaný vrátiť sa do katalánskej metropoly a zaujať miesto, ktoré opustil v júni 2010. Zdá sa, že Unzue je rozdelený v tom, aké miesto by rád zaujal v Barcelone, keďže bývalý brankár Seville a Osasuny je tiež spomínaný v súvislosti s náhradou Luisa Enriqueho na poste trénera b-tímu Barcelony.

V priebehu leta sa rozhodne, kto a akú pozíciu v klube zaujme.

zdroj: totalbarca.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.