Americký magazín Newsweek – druhý najčítanejší časopis v Spojených štátoch Amerických po Time – predstavuje Barcu na titulnej strane nasledujúceho vydania a kladie svojím čitateľom otázku: „Barca - najlepší futbalový tím všetkých čias?“

Vo vydaní publikovanom 13. júna, Newsweek precízne rozoberá dôvody prečo je Guardiolov tím taký úspešný a získal posledný titul v Lige majstrov. Fotografia trénera, ktorý „lieta“ nad hráčmi je na titulke i vo vnútri. Novinár Jimmy Burns sa snaží rozobrať dôvody prečo by mohol byť tento tím považovaný za najlepší tím všetkých čias.

Barcelonský štýl

Článok vyzdvihuje schopnosti tímu s loptou na nohe a obracia pozornosť na prínos Xaviho a Iniestu, ako aj hráčov ako Mascherano, Abidal alebo Villa, ktorí neprešli cez mládežnícku akadémiu Barcelony, ale sa dobre adaptovali na hru, ktorú predvádza Barca.

Tanečná choreografia

Newsweek porovnáva ich štýl hry k tanečnej choreografii, zatiaľ čo neprehliada skutočnosť, že Guardiolovi zverenci nezabudli na základné aspekty futbalu a hry – útočiť, strieľať góly a vyhrávať. Článok jednoznačne poukazuje, že Pep Guardiola je základným článkom tímu, ako aj podporovateľ krásneho štýlu hry a postoja, ktorý prináša toľko úspechov.

zdroj: fcbarcelona.cat

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.