Katalánsky denník Sport informuje, že Barcelona ponúkne Matthijsovi de Ligtovi kontrakt do roku 2024, teda na 5 rokov. V katalánskom klube aktuálne pracujú na dolaďovaní detailov. Ak Holanďan odsúhlasí predstavené podmienky, Barcelona začne rokovať s Ajaxom.

Sport uvádza, že Barcelona neúnavne pracuje na kúpe Matthijsa de Ligta. Klub v posledných týždňoch urýchlil práce na kontrakte, ktorý bude predstavený obrancovi Ajaxu a jeho agentovi Minovi Raiolovi. Základné body zmluvy sú už vypracované. Barca hráčovi ponúkne kontrakt na 5 rokov, teda s platnosťou do júna 2024. Finančné podmienky budú veľmi podobné tým, ktoré dostal jeho kamarát Frenkie de Jong. Barcelona de Jongovi oznámila, že jeho transfer považuje za strategický cieľ klubu a mzda bude hráčovi navýšená každý rok. Ponuka zahŕňa aj niekoľko bonusov, ktoré 19-ročný mladík môže získať na základe plnenia dosiahnutých cieľov.

Katalánsky denník priblížil aj plán, ktorého sa klub bude držať v súvislosti s prestupom de Ligta. Po dokončení znenia kontraktu ho klub zašle obrancovi aj jeho agentovi. Ak obaja zmluvu odsúhlasia, Blaugranas môžu začať rokovať o prestupe s Ajaxom Amsterdam. Počas posledných kontaktov Holanďania boli jasne oboznámení s tým, že Barca má o obrancu záujem. Chýbala len oficiálna ponuka. Komunikácia s Ajaxom je dobrá a Holanďania vedia približne s akou ponukou môžu za de Ligta počítať. Má sa jednať o 60 miliónov eur plus bonusy.

Sport píše, že obranca sa v súčasnosti sústredí na výkony v Lige Majstrov a nechce sa rozptyľovať. Rokovania o prestupe sú pre neho druhoradé. Holanďan sa otázke svojej budúcnosti bude venovať po tom, keď sa vyjasní, čo bude s ďalším pôsobením Ajaxu v Lige Majstrov.

Barcelona si je v každom prípade vedomá tvrdej konkurencie zo strany klubov ako PSG, Bayern či Juventus. Médiá však tvrdia, že de Ligt je rozhodnutý obliekať dres Blaugranas. Katalánci očakávajú, že celá záležitosť sa uzavrie už v najbližších týždňoch. Ajax od Blaugranas vraj neočakáva rekordné finančné ponuky. V klubových kanceláriách panuje optimistická nálada.

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

mikimi122

37
2019-04-13 13:04:30

Už čakáme na OFICIÁLNE!

GabrielSVK

-21
2019-04-13 13:08:11

Ak dnes a v ďalších zápasoch bude hrať Umtiti dobre, tak je nám tento obranca zbytočný, ak sa navyše chytí aj Todibo, ktorého sme kúpili práve do budúcnosti.

Radovan

30
2019-04-13 13:15:35

Ci bude hrat teraz umtiti dobre je jedno, ide skor o to co bude s jeho kolenom v buducnosti..ak s nim bude problem a todibo sa nechyti tak by sme si hlavu trieskali preco sme de ligta nekupili...nikto teraz nepredpovie buducnost

GabrielSVK

7
2019-04-13 13:35:10

Tréner ale musí vidieť, či Todibo robí pokroky alebo nie. A taktiež museli byť nejaké prognózy, kedy si môže Umtiti obnoviť zranenie. To ho potom mohli odpísať už hneď ako povedal, že na operáciu nejde, lebo sa môže zraniť. Väčšina ľudí sa chce zbaviť Umtitiho na úkor De Ligta, ale nepovedia to priamo, ale budú tu hovoriť o tom, že Umtiti sa môže veľmi rýchlo zraniť a pod. Zraniť sa môže hocikto a hocikedy.

Radovan

5
2019-04-13 13:57:26

:D :D prognozy :D tie su ti prd platne...viem ze niektori chcu hned predat umtitiho, co nie je mudre riesenie..podla mna kupit de ligta a todiba dat hostovat, aj ked maju rovnaky vek tak de ligt je na vyssej urovni..a cas ukaze ktoreho obrancu sa naozaj zbavime..teraz kalkulovat kto je zbytocny a kto ako bude platny je hlupost, kazdy hrac moze prekvapit alebo sklamat, len mi pride hlupe nechat si ujst de ligta na ukor todiba, pripadne umtitiho ktoreho zdravotny stav je nepredvidatelny..vzdy sa da hrac predat, ak tu bude niekto z nich nespokojny, moze odist, vybavene

GabrielSVK

-7
2019-04-13 14:33:49

A videl si hrať Todiba ? Ma 19 rokov. Je mladý a určite ho netreba hodnotiť na základe jedného alebo dvoch zápasov. Okrem toho, čo ak je lepší ako De Ligt ? To nikto z nás nevie. Len preto, že má 19 a ešte sa neukázal vo svojom najlepšom svetle, neznamená, že nemôže byť lepší ako De Ligt, či iný stopér. Aj Coutinho a Dembelé boli skvelí v predchádzajúcich kluboch a aha. Dembelé už hrá lepšie, to áno, ale stále to nie je ono a je tu už dlho, aj napriek zraneniu. A tiež je často zranený. A Coutinhove dobré zápasy za posledný rok by sa dali spočítať na prstoch jednej ruky. Takže asi tak. De Ligt môže hrať teraz dobre, ale určite netreba súdiť kvôli jednej sezóne a ihneď kupovať a zbaviť sa hráčov ako Umtiti, ktorý bol pred zranením náš najlepší stopér. Todibom, ktorý má všetko pred sebou, akurát musí začať hrať.

Radovan

2
2019-04-13 14:47:54

nevidel, len verim ze barcelonski skauti, realizacny tim a vedenie vedia preco chcu kupit teraz de ligta aj ked mame todiba...touto logikou moze hociktory 19rocny stoper byt lepsi ako de ligt..rozdiel je v tom ze de ligt je uz trocha overeny na najvyssej urovni..tym nehovorim ze todibo nemoze byt skvely, len sa cudujem tej tvojej slepej viere v todiba zalozenej v podstate na nicom. moze byt z neho velky flop a potom sa vsetci budu cudovat preco sme nekupili de ligta, ktory v 19rokoch aspon daco dokazal a sanca ze by tu uspel by bola zrejme vacsia...zatial pri rozhodnutiach o stoperoch mame stastie, umtiti a lenglet sa podarili, mina sa nastastie predal za dobre peniaze, takze krok kupit de ligta neni vhodne odsuzovat..opakujem, kazdy z nasich stoperov sa moze predat ak bude hrat zle, ziadny velky problem to neni

Vendeta

25
2019-04-13 13:16:48

Dufam že príde, ale nemyslím si že STOPER by mal byť hlavnou prioritou. Mali by sme sa zamerať na poriadneho hrotového utočníka a zaskok na Albove miesto.. Nemožeme sa spoliehať každu sezonu že Alba odohra 95% zápasov

kaspec22

12
2019-04-13 13:35:05

Další možnost by byla hrát některé zápasy na 3 stopery.

mikimi122

3
2019-04-13 13:54:56

Alebo, že by Lenglet hral aj ako LB. Dnes už veľa stopérov vie slušne zahrať aj na kraji (Lucas Hernandez, Pavard, Azpilicueta). Dúfam, že dnes to tak Valverde s Lengletom na LB vyskúša.

GabrielSVK

-18
2019-04-13 14:38:28

Určite by som sa rozlúčil a hráčmi ako Vermaelen, Murillo, Rakitič, Busqietsa posadil, nech sa uvedomí, Coutinho na to, koľko hra, sú jeho výkony veľmi slabé. Ale náš posratý tréner sa boji posadiť ,,veľké'' mená. Treba sa pozrieť na Guardioli, ktorý také City totálne prekopal od základov, čo sa zostavy týka.

BayernMunchen

4
2019-04-13 13:48:34

Snad dojde felipe luis zadarmo

GabrielSVK

-16
2019-04-13 14:36:11

Ja by som sa zameral na kúpu poriadne kreatívneho záložníka, lebo je smutné, že nemáme ani jedného kreatívneho. Coutinho hra v útoku, ale kreatívny tak či tak nie je. Rakitič s Busquetsom, to je škoda reči, prihrávky na meter vedia dať aj ostatní hráči. Vidal je bojovník, ale má svoj vek. A jediný, kto je schopný niečo vymyslieť, je Messi, ktorý keď nič nevymyslí, sme úplne v prdeli.

LaBrie

12
2019-04-13 14:47:47

Na co by si sa zameral ty, je uplne nepodstatne. Dolezite bude, ake kroky podnikne vedenie.

Vladinko

-2
2019-04-13 21:27:04

Áno, načo.tu vlastne diskutujeme, zrušiť celú diskusiu a všetci môžu držať hubu, lebo aj tak to neovplyvnia, nie?
Pri tejto.hlupej logike by sem nikto nemohol napísať svoj názor, fakt rozumné argumenty dávaš..

Vladinko

-1
2019-04-13 21:25:58

Devatenáctiletý obránce Ajaxu Matthijs de Ligt přestoupí v létě buď do Bayernu Mnichov, nebo do Barcelony. Prohlásil to jeho trenér v Ajaxu Erik ten Hag v rozhovoru pro Süddeutsche Zeitung. O talentovaného teenagera, který už nastupuje i za nizozemský národní tým, byl zájem prakticky po celé Evropě. (sueddeutsche.de)

Nemyslím si, že už je niečo isté

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.