Dvaja zo strojcov zlatej éry Pepa Guardiolu, menovite Xavi Hernández a Víctor Valdés, sú nesmierne blízko toho, aby sa stali definitívne právoplatnými manažérmi. Po tom, čo pred rokom absolvovali kurz mládežníckeho koučovania, obe legendy blaugranas delí od pozície profesionálnych lodivodov len krôčik. 

Po tom, čo si zhruba pred rokom urobili Xavi Hernández a Víctor Valdés trénerský kurz platný pre mládežnícke kategórie, sa rozhodli obaja postúpiť ešte o stupienok vyššie. V stredisku Ciudad del Fútbol de Las Rozas spoločne s ďalšími významnými bývalými futbalistami na čele s Raúlom, Joanom Capdevilom či Míchelom Salgadom absolvujú profesionálne trénerské školenie. 

Odborný kurz, ktorý sa začal už počas predchádzajúceho týždňa, bude trvať do štrnásteho júna. Xavi, Valdés, Raúl, Capdevila a ďalší získajú vzdelanie a akreditáciu potrebné pre to, aby mohli pôsobiť ako profesionálni kormidelníci, a tak s okamžitou platnosťou budú môcť koučovať aj kluby z najvyššej španielskej ligovej súťaže

Katalánske Mundo Deportivo dodáva, že hoci Xaviho meno novinári spájajú aj s potenciálnou možnosťou pôsobiť na Camp Nou, samotný rodák z Terrassy nechce nič uponáhľať. Stredopoliar, ktorý nedávno zakončil svoju aktívnu hráčsku kariéru cenným titulom so svojím Al Saad, začína novú etapu v Katare, kde chce nadobudnúť potrebné skúsenosti. Xaviho prioritou je, samozrejme, jedného dňa v Barce pôsobiť predsa, avšak on sám si je dobre vedomý toho, že musí byť trpezlivý a na svoju príležitosť bude podľa všetkého pokorne čakať. 

Víctor Valdés na druhej strane po tom, čo zavesil kopačky na klinec, pôsobí v Madride, kde koučuje mládežnícky výber kategórie Juevnil A klubu Moratalaz. Bývalému hviezdnemu brankárovi Azulgranas sa ta darí, s družstvom sa mu podarilo zvíťaziť len prednedávnom na scéne turnaja Madrid Youth Cup. 

Pre zaujímavosť ešte dodajme, že exfutbalista Realu Madrid Raúl González už zarezáva práve v ekipe Juvenilu Bieleho baletu. Jeho tím sa stal len pred niekoľkými týždňami víťazom turnaja MIC v Palamós.

Zdroj: md
Foto: md

maros1

17
2019-05-02 15:59:06

Priatelia moji nebudete veriť, v tom včerajšom článku so Šavim som napísal náš tip doma
dcéra trafila 3 : 0, ja som trafil Lea že šupne 2 klacky
Bobo sa ma pýtal či dcéra nevie čísla z Euromiliónov - neviem opýtam sa koľko ich treba ? :)))

harry525

6
2019-05-02 16:08:47

:))

ximpp

7
2019-05-02 17:02:59

Tak Víťu si jako trenéra představit neumím. Na Xaviho se těším.

mexes

2
2019-05-02 18:29:41

Xavi ma vsetky predpoklady na skveleho trenera-manazera

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.