Medzi pozície, na ktorých sa budú chcieť predstavitelia FC Barcelona nutne posilniť počas nadchádzajúceho prestupového obdobia, patrí i post ľavého krajného obrancu. Jedným z najvážnejších kandidátov je pritom skúsený zadák Atlética Madrid. 

Jedným z mien, ktoré sa skloňuje čoraz častejšie s prestupom do FC Barcelona, je Filipe Luis. Tridsaťtriročný obranca z Brazílie pre úradujúcich španielskych šampiónov nepredstavuje jednu z absolútnych priorít, avšak v klube jeho kúpu nevylučujú. Dôvod je prostý, išlo by o akúsi stávku na istotu, pretože má bohaté skúsenosti s Primera División a na Camp Nou by navyše mohol zavítať ako voľný hráč, a teda úplne zadarmo.

Zatiaľ čo v Barce stopercentne o jeho angažovaní presvedčení nie sú, Filipe samotný je transferu ku blaugranas mimoriadnym spôsobom naklonený. Dôvodov je hneď niekoľko, futbalista chce hrávať aj naďalej v jednej z ekíp najvyššej svetovej úrovne, nesmierne ho priťahuje možnosť nastupovať po boku hviezdneho Lionela Messiho a okrem toho všetkého by najradšej ostal na Pyrenejskom polostrove, kde si medzičasom zvykol na osobný aj futbalový život. Luis bol vskutku blízko prestupu do celku presne pred desiatimi rokmi, avšak jeho vtedajší športový riaditeľ Augusto César Lendoiro s Katalánci odmietol rokovať, hoci tí navrhli vyplatenie jeho výkupnej klauzule.

Všetko vyzerá priam dokonale, má to, každopádne, jedno ale. Krajný obranca, ktorému súčasný kontrakt na Wanda Metropolitano vyprší už tridsiateho júna, po Barcelone túži, no nebude čakať večne. Jeho podmienkou je mať doriešenú budúcnosť už do začiatku blížiaceho sa finálového turnaja Copa América, ktoré odštartuje pätnásteho júna. Filipe bude, samozrejme, reprezentovať výber Brazílie. 

Okrem Barcy o skúseného beka prejavilo záujem aj viacero iných klubov, pričom madridská tlač špekuluje najmä o jeho odchode do Flamenga. I napriek tomu, že sme už poznamenali, že by najradšej ostal v Španielsku, transfer do tohto klubu by pre neho znamenal návrat do domácej krajiny po trinástich rokoch, čo by mu mohlo dať námet na rozmýšľanie rovnako. 

Zdroj: md
Foto: md

rominho

-4
2019-06-04 08:12:48

nebrat, ani zadarmo. prasak, co zakazdym kosil lea + starcov tu mame na rozdavanie..

2sjr

19
2019-06-04 09:54:56

Skúsený futbalista ktorý príde zadarmo a nemal by nadhodnotené platové požiadavky veď tak dobrý obchod sme dávno nespravili i keď má už svoje roky ale súhlasíí aj s lavičkou a mi zatiaľ v kľude nájdeme mladý talent

mikimi122

5
2019-06-04 10:23:07

Filipe Luis mi príde v momentálnom stave klubu lepšou voľbou ako Junior Firpo. Luis má 33 rokov, je to skúsený hráč a s lavičkou nebude mať problém a svoje si odohraje. Firpo by bol do budúcnosti asi lepšou voľbou, ale pravdepodobne by ďalšiu sezónu len presedel na lavičke a bol by s tým iba nespokojný. Radšej investovať do hrotu a možno aj krídla, ak odíde Malcom.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.