Vplyv Johana Cruyffa na hru Barcelony či reprezentácie Holandska je zrejmý na prvý pohľad a neexistuje iný hráč, ktorý by do tohto systému zapadol lepšie, než Frenkie de Jong. Nová posila FC Barcelona sa stala najlepším hráčom zápasu semifinále Ligy Majstrov medzi Holandskom a Anglickom. Plne právom.

22-ročný stredopoliar zaznamenal najviac dotykov s loptou, najviac prihrávok, najviac sklzov, najviac prerušení akcií v zápase. "De Ligt a De Jong boli veľmi dobrí. Predovšetkým Frenkie, odohral skvelý zápas," uviedol po zápase tréner Holandska Ronald Koeman. "S niektorými prihrávkami som nebol úplne presný," sťažoval sa De Jong, hoci úspešnosť jeho prihrávok bola na úrovni 96,3%.

"Na trávniku mu nemôžete ukázať priveľký rešpekt, pretože práve vtedy začne diktovať hru," povedal Declan Rice o svojom súperovi. De Jong spolu s Holandskom vo finále Ligy Národov narazia na Portugalsko a obranca Ruben Dias si je veľmi dobre vedomý toho, akú silu majú Oranjes v strede poľa: "Vieme, že profitujú z talentu de Jonga v strede poľa. Bude to ťažké, ale urobíme všetko možné, aby sme zastavili Holandsko... a de Jonga."

Po úspešnej sezóne s Ajaxom má de Jong ešte väčší hlad po tituloch aj v národnom drese, zvlášť po tom, čo na posledných dvoch veľkých turnajoch v repre absentoval. "S Ajaxom sme mali fantastickú sezónu. Vyhrali sme ligu aj pohár, ale v Lige Majstrov sme v semifinále bohužiaľ vypadli," povedal de Jong pre madridský denník Marca. "Teraz máme novú príležitosť vyhrať ďalšiu trofej s Holandskom a som presvedčený o tom, že to dokážeme," vyhlásil.

Slová chvály

"Povedal by som, že je ten najlepší, proti komu som hral," uviedol Griezmann na adresu de Jonga po zápase Ligy Národov. "Snažil som sa ho presovať najlepšie ako som vedel, ale nikdy som mu nedokázal vziať loptu," vyhlásil.

"V súčasnosti je najlepší," povedal Andrea Pirlo. "Má osobnosť, techniku, vie, čo sa bude diať... pripomína mi mňa."

"Podľa mňa je v súčasnosti najlepším záložníkom sveta," chválil Jamie Redknapp. "Je ako Luka Modrič, vďaka nemu každý v jeho okolí hrá dobre. Som veľký fanúšik. Myslím si, že má všetko potrebné," dodal.

"Pripomína mi Xaviho," povedal Jose Rodriguez, ktorý proti de Jongovi hrával v holandskej Eredivisie.

zdroj: marca.com
foto: facebook

harry525

29
2019-06-08 20:22:05

Pripomenieme si tento clanok, a aj mnoho inych o De Jongovi na konci buducej sezony, kedy psychicky zdeptany a zruinovany bude sediet na lavičke a lutovat svoj prichod do Barcelony... :))

mikin88

-6
2019-06-08 20:36:31

Opravdu se mi líbí tento a jemu podobné komentáře. To snad ani nemůže psát fanoušek Barcelony. Ano, opět se ostudně vypadlo v LM, a navíc rozložené mužstvo nedokázalo opanovat ani CDR, ale děláte z Valverdeho největšího Jidáše a tajného infiltrátora. Nikdo ale nemluví o tom, že Dembelé byl opět většinu sezóny zraněný, Arthur taktéž asi 3x zraněný, za Luise tam nebylaa náhrada na 9 (Paco odešel před sezónou, Munir pak v průběhu), Couthino hrál od začátku roku velice slabě (a argument, že měl hrát v záloze neberu, jelikož ten borec je do presingu a směrem dozadu hroznej a navíc bylo potřeba, aby zalepil díru po Dembelém... což se nepodařilo)... Prostě bavme se o tom, co je špatně a jak by to mohlo být,ale ne že budeme pohřbívat celou příští sezónu v červnu...

marke7

28
2019-06-08 20:57:25

Valverde je nepoučitelný coach, který si jede stabilně pořád to své. Neumí rotovat, napálit 9 nových hráčů z 11 není rotace. Řím jsem mu odpustil, ale Liverpool nikdy. Na Nou Campu všichni viděli, že taktika nefunguje, vyhrálo se jen díky Leovi a on přesto nasadí to samé do odvety. Ne prostě, já už ho nikdy obhajovat nebudu.

marke7

21
2019-06-08 21:01:56

Navíc Valverde není trenér, který ti z průměrného hráče vymackne prostě maximum a pozvedne jej na svou hranici výkonů. On naopak dokáže z*urvit výborné fotbalisty.

harry525

11
2019-06-08 21:50:59

A "mne sa opravdu libi..." ze napriek tomu fiasku v LM... Ktory nastal 2x po sebe... Citaj to pozorne "2x po sebe" sa najdu takí slniečkári, ktorí len budu moralizovat a poucovat a neviem co.... Rim mu ako tak prepacim ale ten Liverpool nikdy... Tento sraľo nemal ani len snahu niečo vymysliet... Som fanusik celym srdcom a dusou a PRETO to tak prezivam a ma to trapi... Otvor si socialne siete a vsade mas "ValverdeOUT"...Ale ukladam si ten koment mikin... A ti ho pripomeniem o rok "v červnu", sice mozno aj skor...Ale pokial ty budes mat pravdu, ospravedlnim sa ti.

BayernMunchen

6
2019-06-09 01:56:56

Praveze valverde je ten "jidas". Celu sezonu hrame tu istu zostavu, mame najmenej bodov v lige za poslsdnych 9 rokov a to aj napriek tomu ze superi maju za sebou katastrofalnu sezonu, nikto sa nas uz neboji, naopak, kazdy super aktivne napada tych slimakov. Proste valverde je skaza barcelony a buducu sezonu sme kvoli nemu bez trofeji. Ale aby som nanho nebol az taky zly, velku vinu na tom nesie bartomeu. Stavim sa o cokolvek ze valverde je bartova babka ktora proste musi posluchat. Inak sa neda vysvetlit ze trener bez skusenosti dostane svoj vysnuvany dzob a klub mu za to musi platit druhy najvyssi plat spomedzi svetovych trenerov, dokonca viac ako ropny klub guardiolovi. Je jasne ze valverde odvadza bartovi percenta platu. Dokonca aj barto videl aky je valverde neschopny preto mu predlzil zmluvu uz pocas sezony. Tusil aky bude koniec sezony a ze po vypadnuti z LM by neobhajil nivu zmluvu pre svoju babku

Sabinho

5
2019-06-09 07:00:19

Mikin88 prosím ťa a kto tvorí mužstvo na sezónu?? Paco odišiel preto, že nehrával a to aj napriek tomu, že štatistiky mal fantastické a prečo sa tak stalo?? Odpoveď je Valverde! Dembelé bohužiaľ v tomto okamžiku ešte nie je schopný na 100% nahradiť nikoho kto tam bol prdením na jeho poste takže aj keby zranený nebol tak ... A my všetci hlavne hovoríme o tom, že z Oki ľahodiaceho, krásneho, útočného a tituly vyhrávajúceho futbalu urobil Valverde ( aj Bartomeu keď ho podporuje ) niečo načo sa nedá pozerať!!!! Strachovanie sa o výsledok??( hlavne v dobe kedy nie je žiadne mužštvo v Top forme a kvalite ) Zakopávanie lôpt?? Ako vážne?? Fandím Barcelone a tejto filozofii od r. 2005 ale toto som nikdy nevidel a poďme ďalej ... LaLigu sme vyhrali s najnižším počtom bodov za posledných myslím 9 rokov a nebyť hlavne Lea a MATSa tak zrejme bojujeme o LM ... ako vážne to stále preháňame s tým Valverdem?? A mohol by som takto pokračovať sú to štatistiky - teda čísla a tie neklamú!!! Visca el Barça

ARTURMELO

-11
2019-06-08 20:24:41

Hazard je v Reale

mikimi122

11
2019-06-08 21:35:18

Nie, Hazard je teraz v Bruseli, lebo hraje za Belgicko proti Kazachstanu :D

marke7

3
2019-06-08 20:27:36

Musíme doufat, že ho Valverde nezničí. Pokud ano, tak je to na kriminál.

fofo112

3
2019-06-08 21:05:26

zobral si mi to z úst len aby nedopadol ako Cou ktorý hviezdil v Live a pri tom hňupovi zabudol hrať a doslova ho znechutil,verím,že na Cope dokáže tomu dementovi čo v ňom skutočne je.

mikimi122

5
2019-06-08 21:31:15

To čo stváral teraz Umtiti? Je vidno, že je ešte veľmi ďaleko od svojej najlepšej formy. Radšej by som bral de Ligta ako mať takého Umtitiho.

erdzo

2
2019-06-08 22:16:42

Nehral celú sezónu (až na pár výnimiek) tak čo sa iné dalo čakať? Nedá sa očakávať od hráča, ktorý bol celú sezónu zranený že bude hrať na takej istej úrovni ako pred zranením, to trvá pár mesiacov.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.