Sledujúc najnovšie špekulácie zo sveta európskeho futbalu, čoraz viac sa diskutuje o transfere Antoina Griezmanna do FC Barcelona. Bola by však jeho kúpa pre azulgranas správnym krokom? Prinášame Vám komentár portálu Barca Blaugranes.

I napriek tomu, že vo všeobecnosti panuje s operáciou súhlas, je mimoriadne pravdepodobné, že by kúpa Antoina Griezmanna priniesla aj komplikácie. Špekuluje sa o návrate Neymara a už samotná skutočnosť, že v Barce pôsobia Lionel Messi, Luis Suárez a Ousmane Dembélé znamenajú, že hviezdy by nemuseli byť spokojné so svojou porciou minút. Otázkou je tak to, či by bol Griezmann dostatočne všestranný na to, aby bol prínosom pre tím a zároveň si v ňom našiel svoje miesto. 

Keď sa pozrieme na jeho ostatný ročník v Atléticu, Griezmann hrával v ofenzíve hneď na štyroch rozličných pozíciách. Francúz zvyčajne nastupoval ako jeden z dvoch útočníkov v tradičnej formácii 4-4-2, no je nutné uvedomiť si, že u Los Colchoneros ide skôr o formáciu 4-4-1-1, pričom Antoine si vyskúšal oba posty útočného tandemu. To, aký je nesmierne kreatívny a jeho schopnosť alternovať medzi obomi rolami, sme videli práve pri remíze proti Barcelone či ukážkovým príkladom bol hneď úvodný ligový duel s Valenciou. Griezmann si celkovo v La Lige pripísal osem asistencií. 

V praxi by to znamenalo, že ak by Barca hrala aj naďalej v systéme 4-3-3, Griezmann by mohol zastávať úlohu "deviatky" pri absencii Suáreza, no rovnako tak by ho tréneri mohli využívať aj v zálohe, ideálne na mieste priamo za Suárezom, predstavujúc akéhosi tieňového útočníka. Rovnako by to Messimu či Neymarovi dalo možnosť presadzovať sa z krídla. 

Hoci rozostavenie 4-3-3 by mohlo byť navonok v rozpore s tradičným štýlom hry s defenzívnym záložníkom, nutne by to nemuselo predstavovať žiadny problém. Rovnako treba zdôrazniť, že Sergio Busquets je v súčasnosti jediným pivotom, pretože Arthur, Arturo Vidal a Ivan Rakitić spolu nastupovali iba mimoriadne zriedka. 

Možností, ako zakomponovať Griezmanna do Barcy, je, každopádne, viacero. Spomeňme si na jeho fantastický výkon na pravom krídle proti Alavés, keď pri výhre pomerom 4-0 zaznamenal gólovú asistenciu. Na medzinárodnej úrovni Griezmann pravidelne hráva na oboch krídlach, pričom na Majstrovstvách Európy žiaril na tom pravom, aby dva roky nato na Svetovom šampionáte podčiarkol svoju variabilitu alternajúc medzi stranami. 

Ak by teda aj neprišiel Neymar, Barcelona by mala vo svojej ekipe do počtu cenného krídelníka, čo je pri zraniteľnosti a náchylnosti na zranenia u Dembélého priam nevyhnutnosťou. Ba čo viac, Griezmann by bol vítaný azda ešte viac za predpokladu, že by sa naplnili správy o odchode Philippeho Coutinha. 

Griezmann nám ukázal svoju všestrannosť, hrajúc fantasticky ako klasická deviatka, krídelník aj akýsi tieňový útočník. Práve to z neho robí hráča, ktorý by mohol vniesť do tímu blaugranas kreativitu a jeho prítomnosť by mohla dostať to najlepšie zo Suáreza, Messiho a Neymara. 

Zdroj: barcablaugranes
Foto: barcablaugranes

Fcbforeverr

8
2019-06-27 06:48:40

Jasne že nepotrebuje

GabrielSVK

-5
2019-06-27 07:01:44

No ja som velice zvedavý, koho to naše skvelé vedenie cez leto kúpi do nášho klubu. Aspoň jedného fakt kreatívneho záložníka dúfam kúpia.

Fishinko

18
2019-06-27 08:40:04

kreativnych zaloznikov mame, len nosaty o tom nevie

2sjr

8
2019-06-27 07:09:28

Ja som doposiaľ od neho moc kreativity nevidel ale možno je to zapríčinené hrou Atlétov alebo som náročný na futbalovú kreativitu.

Adamito

5
2019-06-27 07:33:50

V celku je to jedno koho přivedou do zálohy protože o te máme všichni jasno, ta bude stejná i tuto sezónu. Stačilo by to jen trochu jinak poskladat a nebát se hrat ofenzivě.

Perezzz

-2
2019-06-27 08:22:20

No jestli koupime Neymara a zůstane nám Suarez tak na co Griziho. Pocitem s vymenou Dembeleho za Neymara. Jestli ale vymeni Courinha tak na co ho ?

jokerito

-1
2019-06-27 09:27:29

Na to, ze Griezman postupne nahradi prave Suareza...

Perezzz

2
2019-06-27 10:44:14

Tak to těžko. S tímto hráčem diru do světa neudelame. Je plno hráčů který jsou o dost lepší. Těmito hrací se u nás muže stát přesně to sami co Gomezovi.

Perezzz

2
2019-06-27 10:45:13

Omlouvám se za preklepy

Fishinko

8
2019-06-27 08:23:45

barcelona potrebuje petra krizana ako sportoveho riaditela!

PETERKRIZAN

-10
2019-06-27 08:57:56

Konečne si na to prišiel,ale moje nazory postupne pretavuju do praxe takze asi sa inspiruju,
stegen,wague,pique,lenglet,jordi,rakitic,de jong.busquets/griezman,de jong,busqets/,neymar,suarez,messi--paradna zostava-semedo,coutinho,vidal,malcolm,rafinha,andre gomes,denis suarez kludne mozuist preč,dani alves k waguemu,felipe k jordimu,obaja zdarma,umtiti,todibo alebo lindelof,sergi kde treba,dembele,alena,rigui puig---myslim viac nikoho netreba,

Ladinho10

3
2019-06-27 10:45:27

9 komentářů a žádný o Valverdem či nosálovi (nosáčovi, doplň podle sebe), jak by měl skončit a jak určitě dojebe i Griezmanna, stejně jak dojebal úplně všechny ostatní? Co je? Že by to už nebylo tak cool? Napiště tu prosím někdo rychle, že si pod Valverdem nezahraje, protože ještě nemá 30, či nějakou podobnou chujovinu. Není to tu bez toho ono

Shearer

-1
2019-06-27 10:59:14

Naštuduj si význam pojmov "fórum, diskusia a mať vlastný názor".
Keby sme všetci mali iba pritakávať a tváriť sa, že je všetko super, tak tvoríme len stádo, ktorému stačí dať nažrať a napiť. Ale takto to bohužiaľ v živote nefunguje.

Kingmarek92

-3
2019-06-27 11:15:32

Ze bypresny vyklad pojmu hejter ???? : -) kdyzvti to chybi napis si to sam a pak si davej hejty sam sobe a pak se jdi ozrat protoze jsi v depce z tech hejteru a budes spokojenej , mozna :-) nechapu tyhle lidi , nemas vlastni zivot? Nemas vlastni nazor , nenechas chlapa napsat vlastni nazor? Nechces vedet proc si to mysli? Smutny zivot jedince ve sklenici uspokojeni :-)

PETERKRIZAN

-4
2019-06-27 11:31:19

Kamarat,hja som napisal dovody preco ma valverde odisť uz minuly rok po prehre v rime,nebudem sa dookola opakovať,všetko sa potvrdilo,ale nemyslim ze s inym trenrom by sezona vyzerala inač,totalnu chybu v rime i liverpoole urobil ze nehral 4:4:2 a prisiel o stred pola,my sme goly davat nepotrebovali,on tento system nepozna,ale pricinou prehry i v rime i liverpoole boli tiez totalne vybuchy niektorych hracov,v liverpoole jordiho albu a pigueho s busquetsom,s tym trener nič neuobi ,ak by v zalohe bola stvorica rakitic,vidal,busquets,coutinho,tak neverim ze prehrame o 4 goly a mozno ani mesi nemusel hrat od zaciatku,kludne mohol sergi roberto byt 5 zaloznik zalozník a v utoku iba suarez

nissare

-1
2019-06-27 10:51:16

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.